Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mayah86

przeziebienie w ciazy

Polecane posty

Gość mayah86

hej dziewczyny. od 3 dni mam bol gardla stan podgoraczkowy katar i bylam u lekarki po szczepionke przeciw grypie dla kobiet w ciazy. jestem w uk. czytalam dzis na necie ze przeziebienie jest niebezpieczne tak w sumie tez myslalam szczegolnie temp powyzej 38 a kaszel moze prowadzic do porodu przedwczesnego. zastanawiam sie czy po tej szczepionece nie mam objawow podwujnych. poza tym w takim przypadku chyba nie dadza mi w razie cos antybiotyku po tej szczepionece. proboje domowych sposobow. miod czosnek cytryna duzo wody herbatki np mietowa rumiankowa plukanie woda z sola garlda... co wiecej podpowiecie?

Gość doomdoom
szczepic sie w ciazy.....:O chyba cie do reszty poyebalo:O

nie słyszałam o szczepieniach dla ciężarnych no ale niewazne ;) w tej ciąży jestem przeziębiona już trzeci raz. leczę się tak: na gardło tantum verde do ssania i płukanie wodą z solą na katar inhalacje (woda z solą, sól fizjologiczna, inhalol - różne robię) do tego mleko z miodem herbata z miodem i cytryną czosnek w razie gorączki apap

Gość poroocznikova
Jak sie zaszczepila szczepionka dla ciezarnych,to co sie czepiasz? wiesz wiecej niz naukowcy,ktorzy ja opracowali? Ja nie wiem,co mozna poradzic,jakies sposoby babuni,herbata z miodem i cytryna,imbir i uwazsc na siebie. i sporo wychodzic na powietrze

Gość mayah86
mnie pojebalo?ciebie pojebalo :D haha w anglii to rekomenduja .. widac jestesmy sto lat za murzynami w polsce jakby dziecku czy mi zagrazalo to by nue bylo pani madralino i wez sie opanuj babo a nie wyzywasz mnie :)

Gość mayah86
wychodzic na dwor moze i tak sie przwietrze z zarazkow ... ale tez jest teoria zeby sie wygrzewac w domku.. nic no mam nadzieje ze nie jest to bardzo niebezpiecdzzne dla dziecka. to 25 tydz a moja pierwsza ciaza po poronieniu niestety...

Gość A ja myślę tak
Autorka jest w UK a tam naprawdę inaczej leczą ciężarne. Ja na gardło ssalam propolki a na resztę mleko z miodem i czosnkiem i herbatę z pigwa. pigwa jest taka jak cytryna ale ma więcej witaminy C :)

Gość poroocznikova
Zalezy jaka masz pogode. jak bardzo nieciekawa,to chociaz wietrz chalupe regularnie. lepiej sie cieplo ubrac i miec swieze powietrze niz chodzic w.podkoszulku i kisic sie w niewietrzonym ciepelku

Gość A ja myślę tak
A na gardło zrób sobie syrop z cebuli tylko powinien postać 3 dni:)

Gość A ja myślę tak
Poroocznikova u niej inny klimat:) ale masz rację z wietrzeniem domku bo siedzenie w bakteriach powoduje robienie błędnego koła:)

Gość mayah86
dzieki dziewczyny:) pro

Gość mayah86
glupie kurwy w tej polsce siedza