Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieogarnietaczka

Jak urzadzic udane swieta

Polecane posty

Gość Nieogarnietaczka

Dziewczyny, poratujcie na przyszlosc! W tym roku z niczym nie jestem gotowa, co kiedy robic, mycie okien, sprzatanie, gotowanie, zakup i ubranie choinki itepe, zeby sie wyrobic na czas? Jak to wyglada w waszych domach?...

U mnie to wygląda tak, że ja nie szykuje jedzenia na świeta, tylko idę się gościc :) Sprzatać zaczynam dzisiaj, a choinkę ubrałam wczoraj, aczkolwiek wczesniej ubierałam ją w dzień Wigilii.

Gość LorenaLilila
:Pwyluzuj ..... choinka ubrana kilka dni temu. zakupy zrobione od bardzo dawna. teraz dokupie sw. owoce i warzywa. gotowaniem zajme sie jutro i w poniedz. prezenty kupione w zeszlym tyg. wszystko rozpisalam w kalendarzu. kazdego dnia mialam cos zrobic\przygotowac i teraz mam sw. spokoj :P

JA nie sprzatam jakos specjalnie, bo zawsze mam czysto :-P przedwczoraj jedynie generalne ogarnianie pokojów dzieciaków z wywaleniem połamanego badziewia. A tak to dzisiaj tylko łazienkę i kuchnie wypicuje i bedzie okey. Zreszta te 2 pomieszczenia i tak są myte na bierząco. Firanek nie mam, okien nie zamierzam w taki ziąb myc, zeby sie nie przeziebic przypadkiem i z zapaleniem pluc nie lezec :-O Po choinkę cała rodzina idziemy dzisiaj i dzisiaj bedziemy stroic, skonczymy tez szioke i wstawimy do niej figurki :-) Jutro jedziemy w gosci do mojego kuzyna, w poniedzialek planuje upiec ciasto i moze jedna potrawe zrobic. Na wigilie idziemy w gosci, w 1. dzien w gosci, w drugi gosci mamy u siebie. Ale podamy wtedy zrobiony obiad przeze mnie (zrobiony w 2. dzien a nie odmrazany) plus wszelkie przystawki, salatki, ktore dostaniemy od rodzicow/tesciow :-P