Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka nocna

tiramisu- problem

Polecane posty

Gość powiem ci i doradze jak
co ma nie wyjsc- wyjdzie. sama musisz tylko wiedziec czy ma byc bardziej nasaczone czy mniej (obie wersje jednka laczy to ze sie nie rozplywa i ladnie kroi) i czy ma byc wiecej ciastek czy masy. u mnie jest tak ze ma byc mokre (ale nie rozlazle) tak ze ciastka i masa tworza jedna calosc prawie ale nie do konca bo nie ma mamalygi. to bardzo latwo wychodzi. daj jedna warstwe ciastek nasaconych wg mojej rady na dol. na to duuzo masy. ponownie ciastka i mniej masy (tak ile zostanie.. czyli polowa tego co na dole ?) ciut may na wierzch, kakao i na dobe odstaw ))))))))))))) mniam mniam

Gość powiem ci i doradze jak
nastepnym razem sprobuj serca mascarpone z piatnicy. jest niedrogi amnie smakuje duzo lepiej niz inne. do dziela kolezanko . zrobisz pyyyyyyyyyyyyszne tiramisu. to ciasto ktore ciezko zepsuc. nie zaluj tylko masy. bo to ona robi ten deser a nie ciastp. ech...chyba tez zaraz zrobie)

Gość lamka 2
Wiem, ze takie rzeczy to chemia, ale jak mowie w smaku naprawde fajne. W porownaniu z tiramisu z piekarni naprawde sie niczym nie rozni, ale wiadomo lepiej ukrecic krem z prawdziwego serka.

Gość gwiazdeczka nocna
dzieki ;-) w zamysle mam jeszcze sernik na zimno i "chatke baby Jagi" wiec zamieniam kuchnie w pracownie cukiernicza ;-)