Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asadkddewd

18 stopni C w domu tociepło czy zimno?

Polecane posty

Gość asadkddewd

przyjechalamdo domu z bloku w ktorym miałam 22 topnie ciepła i teraz mi ciagle zimno... a moja mama twierdzi ,ze przesadzam i ,że to ciepło jest

Gość taka_prawda.....
nie ma takiej obiektywnej miary, to subiektywne czy jest ciepło czy zimno:o moim zdaniem 18 st to ani szczególnie ciepło ani zimno, ogrzewanie powinno być tak ustawione żeby odpowiadało wiekszości domowników a przy okazji żeby było zgodne z ich możliwościami zapłaty za nie

Gość asadkddewd
a ja w tych 18 stopniach ciagle marzne i siedze bez przerwy przed kominkiem ,albo piecykiem bo inaczej bym chyba zamarzła :(

Gość ja tez mam 18 stopni w domu
i jest mi zimno,ale mam tez okna otwarte wiec narazie nie ogrzewam

Gość 18 stopni to wg mnie ok
u mnie jest 20 stopni teraz, a w nocy 17-18 i uważam że starczy. nie ma co się przegrzewać.

Gość asadkddewd
w nocy ok ,ale w dzien troche mi zimno... podejrzewam zreszta ,ze w nocy jest mniej no juz nie pali sie w kominku

Gość u mnie w dzień 16 stopni
i to za zimno

Gość kafeteriusze ile macie
stopni (ciepła, nie schodów :P ) w domu w dzień, a ile w nocy?

Gość kwestiagustu
dla mmnie 18 to za zimno. mnie odpowiada np 22. ale rozni sa ludzie. jednym 18 wystarcza. inni sie przyzwyczaili (szczegolnie jesli ogrzewanie domu jest drogi--- wtedy nparwde motywacj pomaga im sie zaadaptowac do 18 stopni i uwazaja to za norme).. gakt faktem ze na urode zdecydowanie lepiej dziala jak jest 18 niz 25) serio . moze pomoze ci to zniesc te 18 ?)

Gość mayah86
dla mnie 18 stopni to lodowka, zminica i antarktyda:D ja mam 24 i jest suuuuper, chodze sobie w krotkich spodenkach i bluzce z krotkim rekawem:D

Gość a ja mam tak samo
jak pani powyżej. 24 stopnie i chodzę w szortach i koszulce z krotkim rekawem-cały rok!

Gość pooooooooo
ja mam 21 stopni, ale też mi zimno, 23 jest w miarę. Ja w ogóle nienawidzę zimna, mogłabym mieszkać w Afryce. 18 stopni to lodówka!

Gość bicarbonicum
jazu,absolutnie za zimno.ja mam 23 stopnie,ale zawsze bylam ciepłolubna.raz jak mieszkalismyw domku mialam 16 stopni.masakra-lodówka po prostu.

Gość porannarosaaa
to zależy do jakich temperatur jest człowiek przyzwyczajony... ja mieszkałam od dzieciństwa w mieszkaniu w starym budownictwie ogrzewanym piecykiem żeliwnym, w którym w iadomo, jak sie przestało palić na noc to momentalnie sie zimnica robiła w domu ale byłam przyzwyczajona i potrafilam normalnie funkcjonować nawet w temperaturze 15 stopni C, i jak sie wprowadziłam do nowego mieszkania to temp 20 stopni była dla mnie znacznie za duza i wręcz okna otwierałam... Teraz mieszkam już tu 3 lata i 18 stopni to dla mnie za zimno też chodze i sie trzese. Optymalnie mam w mieszkaniu teraz 21 stopni i jest ok :D Szybko sie odzwyczaiłam od zimnicy w domu :D

Gość kaska2112
U mnie jest 22 stopnie i jest ok. U moich rodzicow 19-20 i jest raczej zimno. U tesciow chyba 26-28 i jest nie do wytrzymania. Przy duzych mrozach u nas w lazience spada do 15 stopni, w domu do okolo 18 i wtedy szybko do pieca, bo lodowa nie z tej ziemi, ale to jakis problem budowlany (dom ma 50 lat)

Gość filipinkala
O JAAA ALE ZIMNO! u mnie jak nie ma min.23-24 to marznę :)

Gość filipinkala
i tez cały rok chodzę z krótkim rekawem i gołymi nogami, nie wyobrażam sobie łazić po domu w swetrach itp,w domu ma być ciepło a strój wygodny :)

Gość y5gtrfed
Oceniając obiektywnie 18 stopni w mieszkaniu to zimno, ale różne są upodobania. Ja mam w pokoju ok. 19-21 i moja mama ciągle mnie ochrzania, że wyziębiam całe mieszkanie, bo w każdym innym pomieszczeniu jest dużo cieplej. :P

Gość nfjekfjerfkrefrekfr
optymalna temeratura to 18 , 19 stopni. Człowiek nie powinien sie przegrzewać , poza tym udowodniono ,ze jesli człowiek przewywa cały czas w takiej wysokiej temperaturze szybciej sie starzeje. Tak jak mięso na upale szybciej sie psuje... Słyszałam na discavery kiedys ,że badania wykazały ,ze gdyby dało sie obnizyc nasza temperature ciała o 1 stopien C to zylibysmy 20 lat dluzej. Aleksandra Zajaczkowa kiedys cale zycie sie ochładzała , brała lodowate kapiele i szczyciła sie młodym wygladem dlugo .poczytajcie sobie o tym. Nie bez powodu w Afryce kobiety szybciej dojrzewaja i sie starzeja niż np w Skandynawii

Gość enkepenke
zimno jak huj ja mam 24-26

Gość /panienka barbi/
Ja mieszkam w 100letnim domu i mam tu około 25*C, a nie wypiździewo. Sorry, ale 15 czy 18*C w łazience to jest duże przegięcie i tak mieszka jedynie hołota. Łazienka musi być ciepła na kąpiel itd. Cały rok chodze po domu na krótko i jest to normalne, a nie jak patologia, która nie ma za co grzać i pod starymi, śmierdzącymi kocami się chowa :( SLUMS!

Gość nołproblem
Ja mam podgrzewaną podłogę cała zimę, w nóżki ciepluto, milutko, chodzimy bez bucików i nie żyjemy w średniowieczu ani w rosji żeby marznąć zimą jak jakies bezdomne psy.

Gość nfjekfjerfkrefrekfr
panienka barbie- ja bym np mogła ogrzewać w domu bardziej , stac mnie ,ale nie bede ze wzgledu na to ,ze to jest NIEZDROWE rob tak dalej ,a szybciej sie zestarzejesz i to nie sa żadne bajki bo takie temperatury nie sa dobre na cere

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak 18stopni to dosc zimno. Dla mnie optymalnie jest 21-22 w pokojach i kuchni a 23st w lazience. No ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, w domu rodzinnym tez mialam z reguly ok 19st i jakos zylam

Gość ekledere
Polacy to jedna bogaty naród , grzeją na ful i mają gorąco w domach we Włoszech oszczędzają na ogrzewaniu , włączą dwa razy dziennie po godzince i finito :) ja tam zamarzałam :) najgorzej rano wstać

Gość gleenna72
Ja mam 18 przy kaloryferach odkreconych na fuul...gdy na troche siadam to zamarzam...chodze ubrana w 2 swetry..:(

Gość nfjekfjerfkrefrekfr
,,Dr n.med. Maria Noszczyk: W kriokomorze panuje temperatura rzędu -100C, generałowa stosowała zimno umiarkowane, ale przewlekłe. Wtedy naczynia krwionośne pozostają przez dłuższy czas zwężone, ukrwienie jest gorsze i dużo słabszy jest metabolizm. I w tym upatrywałabym "tajemnicy" generałowej- bo wolniejszy metabolizm, na co się coraz częściej zwraca uwagę i na co jest coraz więcej dowodów naukowych spowalnia procesy starzenia się. Tłumacząc bardziej obrazowo - zimno konserwuje organizm podobnie jak lodówka. Po nocy w lodówce generałowa dostawała "zastrzyk" składników odżywczych, bo w cieple poszerza się światło naczyń - pewnie miała wtedy lekko zaróżowioną w związku z tym cerę, może nawet trochę podpuchniętą, a w pewnym wieku mały obrzęk jest korzystny, bo na chwilę wypełniają się zmarszczki