Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asadkddewd

18 stopni C w domu tociepło czy zimno?

Polecane posty

Gość migala
Dla mnie to zimno jak diabli.

Gość ojaciezpierdziele
wg mnie raczej ciepło, aczkolwiek ja przy takich mrozach w moim małym zamkniętym pokoju mam tylko 16 stopniu, natomiast w salonie, gdzie sufit jest wysoko nie ma nawet 14 stopni ;/

Gość do nka : nfjekfjerfkrefrekfr
"panienka barbie- ja bym np mogła ogrzewać w domu bardziej , stac mnie ,ale nie bede ze wzgledu na to ,ze to jest NIEZDROWE rob tak dalej ,a szybciej sie zestarzejesz i to nie sa żadne bajki bo takie temperatury nie sa dobre na cere" padłam :D a pewnie co 3 dni na solare zimą zapierdalasz, a latem dupe pół dnia na plaży plaszczysz :D Średniowieczne poglądy wsadz między bajki. hahah w życiu nie słyszałam większej bzdury, że od temperatyury w mieszkaniu 24 czy 25 marszczy sie skóra :D chyba zazdrościsz bo pod dziurawymi kocami musisz siedzieć :D

Gość fddsfewrew
srednio,zimno to jest temp ponizej 18 st. ja mam 22,23 stopni ale w kuchni około 16 st :O

Gość fddsfewrew
że od temperatyury w mieszkaniu 24 czy 25 marszczy sie skóra nie marszczy się ale moja lekarka twierdzi ze najzdrowsza temp to własnie 18 -20 stpni w pokoju :)

Gość nfjekfjerfkrefrekfr
nie mam żadnych dziurawych kocy ,a jak uwazasz ,ze to sredniowieczne poglady to jestes za przeproszeniem glupia bo to akurat jest udowodnione naukowo . W miszkaniu miałabym goraco gdybym nie skrecała kaloryferow i nie wietrzyła ,ale ja jestem mądrzejsza od ciebie wiec to wiem,a ty nie :P

Gość dla mnie 18 byloby cieplo
mam wielki dom i szkoda mi kasy na granie, wole sie ubrac,w najzimniejszym kacie salonu ma wlasnie 12.2 stopnia, w srodku z 14, siedze w malym pokoju zaknietym, to pewnie 17 gora. W bloku jest duzo cieplej, bo nie ma tylu metrow do grzania, w domu -chyba,ze sie chce wydawac ponad 1000 na miesiac ( sasiedzi tak wydają, nawet 1500), mnie po prostu szkoda. A spac w chlodzie lubie, starczy mi 16. mozna sie przyzwyczaic. W ogole nie choruję, bo powietrze nie jest wysuszone kaloryferami, ( mnie wtedy od razu drapie w gardle).

Gość nfjekfjerfkrefrekfr
A jak sadzicie ,ze to nie prawda to jak wytłumaczycie fakt ,że kobiety z krajów południowych szybciej sie starzeja ? :P

wiadomo, ez skora sie wysusza, blony sluzowe - gardlo, nos - tez przy wysokiej temperaturze z kaloryferow ( co innego np w lecie na powietrzu). Sucha skora szybciej sie starzeje, przeczytaj w jakich chcesz zrodłach.

Gość nfjekfjerfkrefrekfr
np murzynki w afryce już koło 40-stki to babcie :P Co innego jeśli zyją w Stanach np. Latynoski bez ingerencji plastycznej też szybciej i kobiety w tropikalnych krajach

ja się dobrze czuję jak mam 20 stopni w mieszkaniu max 21 min 19, 18 stopni- to jest za mało, robi się zimno. Ale wróciłam dziś od rodziców- tam mają ze 25st- masakra jak dla mnie :/

to tez jest kwestia przyzwyczajenia. u siostry w bloku jest 25, nie moge spac,doslownie sie duszę, okropnie sie meczę. Najgorsza ta suchosc od kaloryferow, od razu mi lzawia oczy. Wole swoje zimno, zawsze ozna sie ubrać.

u mnie teraz 26-27 stopni ale chwilami fakt, ze za cieplo dla mnie porazka to zimna lazienka, nienawidze! u mojej kumpeli w lazience zamarzl szampon:/

Tak mam stale w bloku.Boczne mieszkanie.Jakbym swetra i ciepłej koszuli z podkoszulka nie ubrał zamarznę.A kaloryfery na cały regulator otwarte i nie potrafią zagrzać duzego mieszkania 4 -pokojowego.

Ja tam mam upał i tez nie choruje. Zimno w domu to mega porażka jakaś. Od tego jest dom żeby nie marznąć zimą... jak ktoś sądzi inaczej i tak wielce oszczędza, to niech przeniesie sie do wigwamu w lesie - wychodzi jeszcze taniej.

Gość ganaan
tiaaaa , ja już widze i poznaje czyjś poziom mieszkalny jak sie do kogoś wchodzi latem i jebie wilgocią, to wiadomo że zimą nie ogrzewał i ma teraz grzyby na ścianach.

Gość ojaciezpierdziele
mdmd - trochę szacunku! sama może mieszkasz w oborze, albo nie znasz życia - gaz jest cholernie drogi i jeśli Ciebie stać na ogrzanie pomieszczenia wysokiego na jakieś 8 metrów o dość dużej powierzchni nie zamykanego żadnymi dodatkowymi drzwiami do 25 stopni to się tylko ciesz. To co mam teraz to i tak luksus w porównaniu z poprzednimi zimami, kiedy nie miałam włączonego ogrzewania 24 h, a piec potrafił się kilka razy w miesiącu popsuć na 3-4 dni i nie dość, że zimno w domu, to jeszcze zimna woda. A tak na marginesie - może kwestia przyzwyczajenia, ale u znajomych, czy u rodziny w mieszkaniu, gdzie nawet przy wyłączonych kaloryferach jest gorąco jakby co najmniej 25 stopni mieli źle się czuję. Chociaż nie ukrywam, że ciut cieplej mogłoby być, bo średnio wygodnie chodzić w domu w najgrubszej bluzie polarowej jaką mam i szlafroku, no ale cóż... ja szczególny zmarzluch jestem może to dlatego.

akurat w moim domu jest sucho, jest na gorce, nigdy nie bylo wilgoci, nawet w pralni wszystko blyskawicznie schnie. Kazdy wydaje kase , na co uwaza. Dla mnie nie jest najwazniejsza wysoka temperatura w domu, wole się ubrać a wydac kase na cos innego, niz na grzanie. Ktos woli cieple male mieszkanie, kto inny duzy dom i wysokie pomieszczeni,duzo powietrza - wolny wybor przeciez. Ogrzewam glownie kominkiem, wiec wydaje bardzo malo.

np nie wyobrazam sobie wlaczonych kaloryferow w sypialni - dla mnie za sucho. Kiedys lezalam w szpitalu, gdzie strasznie palili, myslalam, ze oszaleję, wciaz oczylam recznik i wieszalam na poreczy, a oczywiscie ludzie nie pozwalali otworzyc okna,ze im wieje i przeciąg.

Gość ojaciezpierdziele
U mnie też żadnej wilgoci nie ma. W pokoju mam teraz 18 stopni i styka. Najgorzej faktycznie w łazience (mówię tu o domu i dużej łązience - w mieszkaniu to wiadomo, że ciepło, a łazienka mała to już w ogóle), bo żeby się rozgrzać trzeba prawie wrzącej wody no i w wannie woda szybko stygnie, ale całe szczęście plusy mieszkania w domu też są. Aha i jak mieszkałam w mieszkaniu też nigdy upałów nie miała, bo okna były nieszczelne, więc na jedno wychodzi :)

Gość kaska2112
haha! Nie no u mnie szampony nie zamarzają:) A w łazience nocą temp. spada do 15 stopni, bo jest jakas wada konstrukcyjna, łazienka jest dobudowana pozniej niz dom. Reszta jest git. Jak rano wstane, napalę w piecu, to mam w lazience jakies 23 stopnie:) Pokoje jak mowilam, 22-23 za dnia, w nocy spada do 18-19 - dla mnie to zimno;)Wiec dzien zaczynam od palenia:D

Gość ooooonanaaaa
Ja mieszkam w dużym domu dwurodzinnym. Dom jest nowy, podwójnie ocieplony, plastikowe okna. Od jesieni do wiosny palimy w piecu od godziny 15 do ok 24;00 jak sa duze mrozy to czasami palimy od poludnia. Jak sie nie pali jeest 21-22 stopnie ( zalezy od temperatury na zewnatrz) a jak sie pali jest 25-27 stopni. W domu mieszka 8 osob, wszystkim taka temperatura odpowiada. Chodzimy w krótkich spodenkach i koszulkach na ramiączkach całą zimę. Drzewo mamy za darmo ( odziedziczony las ) a na opal wydajemy 2-3tys na rok.

Gość ooooonanaaaa
aha a 18 stopni nie potrafie sobie wyobrazic, nigdy u zadnego znajomego czy rodziny nie widzialam takiej temperatury. Najmniej bylo kiedys 19.5 stopnia, kiedy to w srodku zimi nie palilo sie w piecu noc, dzien, noc i polowe dnia. Wsrd znajomych i rodziny jest srednio 21-25 stopni.

co roku do ogrzewania dopłacam 500 zł.Tak spółdzielnia dba o lokatorów z dalszej części miasta ,bo nie stać ich na wybudowanie dodatkowej ciepłowni.:(

Gość dbnkkkkgtd
18 stopni?? masakra........ :O ja mam min ok 23-25 stopni. W swetrach chodzić to ja mogę w poczekalniach na dworcu, a od tego jest DOM, by było ciepło, przyjemnie i bym mogła chodzić w domowych krótkich sukienkach na ramiączkach i boso!!!

Gość asiaaaaaaaaaaaaaaaaaa27
18 stopni dla mnie za zimno, optymalne to 20-22 stopnie, a w łazience trochę więcej o 1-2 stopnie. Moja mama też lubi w takim zimnie siedzieć, 16-18 stopni, jak jadę do niej zawsze marznę i dokładam do pieca... Mój mąż z kolei lubi gorąco i też w zimę w majtkach po domu chodzi :P Najchętniej mialby 25-26 stopni, ale dla mnie to już upał i otwieram okno, albo przykręcam kaloryfer