Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juvit

To sobie narobiłam...

Polecane posty

Gość Juvit

Od początku staram się aby moja córcia spałą w swoim łóżeczku i owszem... wychodzi mi to, jednak nie bez poświęceń. Córka nauczyła się zasypiania przy piersi i gdy tylko poczuje, że jest sama w łóżeczku, to wybudza się z wielką paniką i uspokaja się dopiero przytulona do piersi. Może mieć w buzi smoczek, jednak rączką obowiązkowo musi czuć pierś. Teraz usypiałam ja prawie 1.5 h zanim udało mi się ją przełożyć do łóżeczka. Co robić? Może powinnam się złamać i brać jednak małą do naszego łóżka, skoro tak lubi się przytulać? Jednak od 4 miesięcy zawsze spała u siebie...

Gość Wydaje mi się...
Nie przełamuj się. Wasze łóżko to rzecz święta. To jedyne miejsce gdzie jesteście naprawdę dla siebie.

Gość kocham spac z dzieckiem
mimo ze 2 lata spala sama, dzis sobie tego niewyobrazam :))

Gość cierpliwosci za trzech
Spokojnie. Tego nie da sie zrobić bez jakichś tam żali i nerwów. Ale sie da. Maluch będzie płąkał i zawodził i zmuszał nas do wzięcia. 2-3 noce i minie. Pomaga wtedy smoczek i pluszaki :) Spać z maluchem nie polecam. Nie ma nic zdrowszego niz sen bez stałej czujności czy się nie prezycisnie, nie skrzywdzi, za to z przytulonym męzem. Znam osoby, które spały długo z dzieckime, nawet do nastoletniości i nie wygląda to dobrze. Ale kazdy musi się przekonac sam o słuszności swojego zachowania ;)

nie brać jej do siebie do łóżka tylko nauczyć samodzielnego zasypiania w swoim łóżeczku BEZ PIERSI

Gość Juvit
Dziecko ma 4 miesiace, nie spalo z nami nigdy, ale wieczorem 1.5 - 3 h h zajmuje mi jej uspanie. A w nocy 2-3 pobudki...Ale tu na szczescie szybciej zasypia - po ok 15 min.

Autorko gdzieś czytałam, że możne dać dziecku jakąś swoją rzecz np koszulkę do łóżeczku, wtedy będzie czuła Twój zapach i może będzie spała spokojnie. Nie wiem na ile to dobra i na ile skuteczna metoda.

Gość nataliaaaaaaaaaaaaa
moj synek spi z nami, wczesniej bylo jak u ciebie, dla mnie bez sensu taka walka z dzieckiem, ktore potrzebuje bliskosci, odkad spimy razem wszyscy jestesmy wypoczeci i spokojni.. a polecanie pluszaka i smoczka zamiast bliskosci mamy, czy taty to dla mnie chore, mis z zawsze ta sama mina lepszy od czlowieka?

Gość dgsgdsgdgdsgds
tracy hogg w zaklinaczce dzieci oducza spania razem:> fajnie to wyglada