Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nan 1 dokarmiająca

Która dokarmia swojego malucha mm ???

Polecane posty

Gość Nan 1 dokarmiająca

Nie miałyście tyle pokarmu czy z wygody ???

Gość Nan 1 dokarmiająca
Zawsze słysze z ust matek karmiacych tylko piersią ze robie coś nie tak ze nie daje tylko dziecku piersi... a przecież nic bym nie zrobiła jakby mi mały wisiał na piersi cały czas... On jest duzym chłopcem i ma apetyt...

Gość Karmazynowy
Maluchy tak maja moj zlopie 7l karmie go tylko na najlepszych stacjach

Gość Mama rownież dokarmiająca...
ja nie miałam tyle pokarmu, po prostu jadł jadł a potem zaczął płakac przy piersi bo było mu mało, piersi ciągle miałam wiotkie i czułam że jest mało pokarmu więc po co męczyc dziecko ? mówią, że dokarmianie to początek końca karmienia piersią, a ja w ten sposób karmię małego już od 4 miesięcy, dokarmiam raz bądź 2 razy dziennie sama butla a czasem po prostu dojada po piersi z 20-30 ml, w nocy karmię tylko piersią.

Gość Mama rownież dokarmiająca...
Samą piersia karmiłam pierwszy 2 tyg i mały prawie wcale nie przybierał

Gość olk
Pokarmu miałam dosyć ale czasami czasu nie ,więc jak musialam wyjść albo lecieć po starsze dziecko do szkoły to dawałam butle bo jakbym dała pierś to bym nigdy z domu nie wyszła .

Gość Nan 1 dokarmiająca
up

Gość ksennnaaaaa
ja dokarmiam od prawie samego poczatku. Maly ma ponad 3 tygodnie i po prostu moim mlekiem sie nie najada. Jest przez to placzliwy i rozdrazniony. Wytrzymam jeszcze tydzien i jak skonczy miesiac przechodze na butle. Po prostu nie daje juz rady, czasowo i psychicznie. Maly ciagle wisi mi na cycku, ryczy, marudzi, nic w okol siebie nie moge przez to zrobic. Jestem zfrustrowana :(

zaczełam dokarmiać mm jak mała miała 2 tygodnie. powod? traciła na wadze w zastraszającym tempie. wizyta w poradni laktacyjnej, rozmowa z neonatologiem i decyzja - dokarmiamy

Gość aNNNIKKKAASDD33
Autorko, a po co dokarmiać? W takiej sytuacji mrozi się swoje mleko w specjalnych woreczkach i ktoś inny może podać. Mleko matki jest bardzo ważne dla dziecka.

Gość aNNNIKKKAASDD33
ksennnaaaaa, to nie jest to, że on się nie najada. Mleko matki zawsze dziecku wystarcza. Przeymyśl to jeszcze i pogadaj z doradcą laktacyjnym.

Gość ksennnaaaaa
aNNNIKKKAASDD33 - jezeli wedlug Ciebie mleko matki zawsze wystarcza, jak wytlumaczysz fakt, ze dziecko dopiero po dokarmieniu butla sie uspakaja??? Maly potrafi wisiec mi na cycku przez ok. godziny, a po odstawieniu znowu placze i ssie piastki. Po butelce ladnie zasypia. Ja nie jestem w stanie lazic po domu caly czas z wiszacym cyckiem. Karmic przez ok. godziny, pol godziny przerwy i znwou godzina karmienia. To jakas paranoja. Bardzo chcialam karmic piersia, ale jesli nie wychodzi, to nie bede siebie i dziecka stresowac.

U mnie już w szpitalu córka dostawała co jakiś czas mm ze strzykawki. Nawet położna stwierdziła, że pokarm mam i mała ssie dobrze - wszystko niby ok, ale widocznie się nie najadała dostatecznie. Jak tylko wróciliśmy do domu to mąż od razu kupił w aptece mm i butelki a i tak jadła i jadła :)

Gość Nan 1 dokarmiająca
up

Gość Autorko zapalenie jak
Mnie położna powiedziała że niemowle na piersi zawsze będzie się czuło nie do końca nasycone bo mleko ma taki skład że noworodek czy niemowle nie ma byc najedzone tylko nakarmione . To samo co połozna , powiedział mi pediatra , stąd zalecenie karmienia na żądanie ale żeby pod żadnym pozorem nie przejmować się płaczem dziecka jeżeli 30 minut wczesniej ssało pierś bo pomimo że dziecko czuje że chętnie mogłoby jeszcze zjeść to pokarm z piersi (dobrze wyssany) powinien starczyć na conajmniej 1,5 godziny u noworodka.

Gość Autorko zapalenie jak
Jak dziecko traci na wadze to znaczy że albo za rzadko albo nieefektywnie ssie i to trzeba zawsze sprawdzić, poza tym można oddać mleko do analizy (tu gdzie ja mieszkam robi się takie badanie jak maluch traci na wadze a ssie bardzo dobrze) na ilość tłuszczu i białka z mleka dziennego i nocnego i jak coś jest nie tak to ozgadnia się poprawki w diecie matki.