Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfjuuuuuuuu

co podarowac dzieciom z domu dziecka????

Polecane posty

Gość gfjuuuuuuuu

w styczniu wraz z mezem idziemy na przyjecie z okazji 65 lecia slubu jego dziadkow. pytalismy co chcieli by dostac. dziadkowie prosza o podarunki dla domu dziecka w sasiedniej miejscowosci. z tego co czytalam w necie to obecnie przebywa tam 48 dzieci. najmlodszy ma 8 miesiecy a najstarsze po 20 lat. mozemy przeznaczyc 200 zlotych. czy macie pomysly co im podarowac????

Gość mama i nie tylko..
za 200 to niewiele ale liczy sie gest, moze slodycze, ksiazki?

Gość nołproblem
oni na każdego dzieciaka maja co mc 4.000 zł. dlatego nie chcą bachorów wydawać do rodzin adopcyjnych tylko robia wielkie problemy latami. wiadomo, lepiej żeby dzieciak gnił w DD i wegetował tam, bo ważne że pieniążki co mc lecą od panstwa. ścierwo!

Gość no bo to kwas hialuronowy :)
zabawki, ubrania (mozna isc do lumpeksu i nakupic fure przeroznych ubran w bardzo dobrym stanie, a w domu wyprac wszystko i wyplukac w pachnacym plynie), moze jakies ksiazki? gry?

Gość mdksmdkmkm
200 na wszystkich czy 200 na jednego? i co robi tam dziecko lat 20? Domy dziecka to są hm... miejscówki spod ciemnych gwiazd że tak powiem.

Gość ndjdnjdcnjdcndjcnjcndjcnjdcnjd
na kazde dziecko mozecie wydac ok. 4,5 wiec moze cola ?

Gość dommdziecka o mamo
machoje tam odchodza równe nie ma co pomagać domom dziecka bo to kurewskie miesca

Gość 4 zł na jednego?
Ja mam okropne doświadczenia z tego typu placówkami. Jak wyżej - wolą nie wydawać dzieci bo mają z nich kokosy, a wałki odchodzą równe. Gorzej jak ze zwierzętami na których zbija sie fortunę. Wolą żeby dziecko miało życie przegrane, ważne, że zarobią. Jakim autem buja się dyrektor każdego DD? Najnowszym!!

Gość gfjuuuuuuuu
nie jestem instytucja charytatywna zeby obdarowywac wszystkie dzieciaki. a osci na tym przyjeciu bedzie prawie 70 i oni tez maja cos kupic dla tych dzieci wiec pewnie beda rozne prezenty i dla tych starszych i dla tych mlodszych. a my z mezem po prostu zastanawiamy sie co kupic. sama mam male dziecko i wiecej nie dam rady wyskrobac kasy. tym bardziej ze w styczniu tydzien wczesniej my organizujemy roczek

Gość gfjuuuuuuuu
**gosci mialo byc

Gość wlasnie tez o niej dzisiaj
ja bym kupila gry planszowe,albo jakies lalki

Gość wlasnie tez o niej dzisiaj
a i zadzwonilabym do tego osrodka i dowiedziala dokladnie ile dzieci,z rodzina musicie sie zgrac bo moze sie okazac ze 5 dziewczynek w wieku 5 lat dostane 30 prezentow a chlopcy zadnego

kup jedną , dwie porządne rzeczy - jakieś bluzy albo spodnie . Dzieci z domów dizecka wszystko maja , ale maja byle jakie . Kup coś porządnego co sprawi przyjemność choć jednemu czy dwójce dzieci .

Gość z tego, co wiem, domy dziecka
tona w zabawkach ( szczegolnie maskotkach), ciuchach i slodyczach, brakuje srodkow czystosci i higieny, pomocy szkolnych - chocby kredki, bloki, zeszyty.Zreszta zadzwon i dowiedz sie.

Gość gfjuuuuuuuu
dziekuje. macie racje. po switach zadzwonie i zapytam co najbardziej by sie przydalo

Gość mama i nie tylko..
mysle zegry planszowe to dobry pomysl