Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyleczek2788

kaszel i kichanie u noworodka

Polecane posty

moj 6 dniowy synek bardzo czesto kicha a na wieczor i w nocy dochodzi kaszel w domu jest cieplo on tez jest cieplo ubrany raczej nie mial mozliwosci sie przeziebic co to moze byc?

Co to znaczy ciepło? Ile stopni masz w domu i jak go do tego ubierasz? Może mu za ciepło i ma sucho w gardle stąd kaszelek.

Gość zau
może jest zbyt sucho i podrażnia drogi oddechowe. jaka temp w domu?

Gość week of view
to moze byc przeze suche wpowietrze moj do tej pory kicha (3 miesiace) jezeli to nie jest mokry lub uporczydwy kaszel to nie ma co sie martwic:)

Gość week of view
temp ok, ale to jest suchy kaszel? jak task to przez powietrze. moj tez tak mial to kupilismy nawilzacz powietrza.

Gość zau
żadne z moich dzieci nie nosiło czapki w domu -nawet jako noworodki

starsza cora urodzila sie w wakacje wiec nie nosila czapy ale jakos tak mi sie wydawalo ze teraz moze cos powiac np otworzenie drzwi na strych i juz wiatr jest i dlatego zakladam mu czape

Ostatnio czytałam wypowiedź położnej, że ona zaleca jednak po kąpieli noworodkowi teraz na pół godziny założyć czapeczkę. Bo takie maluchy szybko się wychładzają a przez główkę wyjątkowo szybko.

Gość Zaniepokojona1984
Ja czapke tez zakladam tylko po kapieli. Zdejmuje po paru minutach, ale moja ma bujne wlosy. ;) Jak byla noworodkiem to robilam tak samo. ;)