Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Miii

Rak trzustki

Polecane posty

Go艣膰 Miii

Witam, M贸j dziadek kilka tygodni temu trafi艂 z ostrym b贸lem brzucha i krwi膮 w kale do szpitala na prze艣wietleniu wysz艂y plamy na w膮trobie i bez 偶adnych bada艅 stwierdzili, ze to rak ale poniewa偶 rak pierwotny bardzo rzadko wyst臋puje na w膮trobie wiec robi膮 mu szereg bada艅 aby znale艣膰 tego raka pierwotnego ale nic nie mog膮 znale艣膰 wi臋c zdecydowali艣my sie na niekonwencjonalne badanie kt贸re moze pomoc w znalezieniu raka no i dopiero na tym badaniu wysz艂o ze dziadek ma torbielaka na trzustce i jakie艣 guzy na w膮trobie z tego co wiem jest to operacyjne, bo nie jest to a偶 takie du偶e ale problem polega na tym ze 偶aden lekarz nie podejmie sie takiego zabiegu na podstawie takiego badania. Wiecie moze jakie badanie moze wykry膰 raka trzustki??? Wiele o tym czyta艂am i wiem, ze bardzo trudno go znale艣膰 ale przecie偶 musi by膰 co艣 co go znajdzie? Znacie jakiego艣 dobrego specjalist臋 w tej specjalizacji najlepiej z 艁odzi. BARDZO PROSZ臉 O POMOC !!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 co za bezeduryyyyyy
Jak to raka trzustki nie mozna wykryc normalnymi badaniami? Zwyk艂e USG go wykryje, a juz na pewno tomografia komputerowa. Jesli dziadkowi robili te badania i niczego nie znaleziono, to znaczy,偶e raka w trzustce nie ma. Przykro mi, ale niezale偶nie od tego,gdzie jest pierwotne ognisko, to jak sa przerzuty na w膮trobe, to juz niewiele mo偶na zrobi膰, zw艂aszcza, jak dziadek jest osoba star膮 ( a pewnie jest, skoro to dziadek).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miii
Mia艂 te badania nic na nich nie wykryto bol dziadek odczuwa wlasnie w okolicach trzustki a je艣li chodzi o w膮trob臋 to ja lekarze mog膮 m贸wi膰 ze s膮 to przezuty skoro nie zdobiono mu biopsji ani nic podobnego, a zak艂adaj膮c od razu ze te plamy to sa juz przezutami raka zacz臋li szuka膰 pierwotnego mia艂 gastroskopie i wszystkie inne tym podobne badania nic nie znaleziono. Lekarze odsylaja go ciagle i nie potrafi膮 nic konkretnego powiedzie膰 dlatego szukam jakiego艣 specjalisty kt贸ry w ko艅cu sie nim zajmie. Z tego co napisa艂e艣 wynika ze co najlepiej juz pos艂a膰 dziadka do grobu? Z rakiem mo偶na wygra膰 nie zawsze on od razu oznacza smier膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miii
Przykro mi ze ci臋 rozczaruje ale nie badania zosta艂y zrobione u uczennicy profesora kt贸ry juz nie 偶yje ale sam tymi w艂a艣nie badaniami a potem leczeniem wyleczyczyl u siebie raka. A nie s膮 one prowadzone na wielka skale tylko i wy艂膮cznie dlatego ze s膮 to stosunkowo tanie metody i co z tego wynika nie op艂acalne. A dziadek niestety zgodzi艂 sie tylko na badanie bo aby m贸g艂 by膰 leczonych musia艂 by jecha膰 do Wroc艂awia aby tam ta kobieta wykona艂a mu dok艂adniejsze badania a dziadka tak boli ze nie jest w stanie nigdzie jecha膰. Tylko dzi臋ki tym badania cokolwiek wiemy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czemu tylko przez
moj ojciec niedawno mial podejrzenie raka trzustki zostal wyslany do centrum onkologii w warszawie na ursynowie robiono gastroskopie/ tak to sie chyba nazywa - rurka przez gardlo i odrazu po wybudzeniu mial oswiadczone ze raka nie ma tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miii
Dziadek tez mia艂 gastroskopie kolanoskopie nic to nie da艂o nic tam nie ma szkoda tylko ze b贸l jest....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gadulakas
moze ma ostre zapalenie trzustki spowodowane kamieniami w woreczku zolciowym. kamienie jak sa duze sie nie przemieszczaja, ale jak sa malutkie, np. wielkosci 1,5 - 2 milimetry, wchodza do przewodu, przez ktory wydobywa sie zolc, w czasie trawienia pokarmow, i powoduja zapalenie trzustki i cierpienia choremu. moze dziadkowi powinni zrobic jakies badania w tym zakresie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gadulakas
tylko nie wiem jakie badanie trzeba zrobic, zeby wykryc piasek czy kamyczki w tym przewodzie. moze usg wystarczy. i konicznie trzeba operowac, bo z zapaleniem trzustki nie ma zartow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miii
Dzi臋kuje za jaka艣 pierwsza sensown膮 wypowiedz spr贸buje co艣 o tym bardziej poczyta膰 tylko w tedy sk膮d te plamy na w膮trobie mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku strasznie sie martwi臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
HEJ Mam wspania艂a ksi膮偶k臋 elektroniczn膮 w kt贸rej kobieta opisuje krok po kroku jak pokona艂a raka i czego u偶ywa艂a w jaki spos贸b metodami naturalnymi. Ksi膮偶ka jest darmowa, napisz do mnie to Ci j膮 wy艣l臋 m贸j email to: ania@annakrawczyk.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Znalaz艂am wspania艂y film z historiami os贸b chorych na raka, kt贸rzy stosowali leczenie terapi膮 hipertermii onkologicznej i kt贸rym hipertermia bardzo pomog艂a. Warto obejrze膰, naprawd臋 bardzo wzruszaj膮ce: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Znalaz艂am wspania艂y film z historiami os贸b chorych na raka, kt贸rzy stosowali hipertermi臋 onkologiczn膮 i kt贸rym hipertermia bardzo pomog艂a. Warto obejrze膰, naprawd臋 bardzo wzruszaj膮ce: https://www.BialaOnkologia.pl

Udost臋pnij ten post