Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chars

Pytanie mam...

Polecane posty

Gość Chars

Mamy we wtorek Chrzciny. Co moge przygotowac - bo musze to zroic w poniedZIalek - aby we wtorek jeszcze dobrze smakowalo? ABy mozna bylo podgrzac?

Wcześniej możesz zrobić prawie wszystko. Zupę, upiec mięso (ewentualnie zamarynować), ugotować ziemniaki jeśli planujesz np. kluski śląskie, sałatki z majonezem. No i ciasta też.

Gość A ja myślę tak
Tak naprawdę wszystko oprócz ziemniaków. Bo odgrzewane na drugi dzień są niedobre. chyba że do klusek jak koleżanka przede mną napisała. Ciasta podejrzewam że i tak masz. Sałatki pewnie też. A jakie menu planujesz?

Gość Chars
Chciałam zrobić tak: - schab ze śliwką - żeberka w miodzie - kurczak w ziołach - łosoś - jakos tam, nie wiem jeszcze - sałatka wielowarzywna - sałatka śledziowa - sałatka z serem i szynką - zimna płyta (wędliny, pomirodki, etc) - 3 ciasta - tort Na 12 osob.

Gość ty5y56y4yy63
Wg mnie za dużo mięsa i ryb, bo obiad wyłącznie mięsny, a Ty nawet w sałatkach planujesz łososia, śledzia i świnie :o Co za dużo, to niezdrowo... Jak już podajesz na obiad samo mięso i ryby, to już niech w sałatkach tego nie będzie. Tyle jest rodzajów pysznych sałatek... A żeby coś mogło być jeszcze na następny dzień i było pyszne po podgrzaniu, to polecam pierogi ruskie -może i wydają się pospolite na tle żeberek w miodzie, ale kto ich nie lubi? :) Nawet podsmażonych (z cebulką) na następny dzień :)

Gość ty5y56y4yy63
Zresztą pierogi możesz zamrozić dzień wcześniej :) powodzenia :)

Gość Chars
Fakt, nie zauwazylam ze wszedzie miechoo... dzieki. :) a pierogi uwielbiam :)