Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tinka321

piesio shih tzu ;]

Polecane posty

hej wszystkim :) zwracam sie do was o mala pomoc :) otoz,, dostalam troche przedwczesny prezent w pozstaci slicznego slodziutkiegi piesia - shih tzu :) ma zaledwie 3 mce.. i chcialam was zapytac czy ktos ma z was te rase w domku i ak nalezcy sie nim opiekowac a przedewszystkim .. co ile kapac? co ile wyprowadzac na siku i kupe? co ile powinno sie mu dawac jesc? bo co do kapieli to wlascicielka powiedziala ze kapala go wczoraj rano ale kurcze zaczal sie od wieczora tak drapac i niewiem wlasnie czemu bo czasem przy tym drapaniu zaczyna jakos piszczesc... :( a pchelek raczej watpie ze ma bo skad .. :| prosze poradzcie cos bede wam bardzo wdzieczna :) i z gory dziekuje :)

Gość ja myślę,, że
Idiotko pochodząca z patologii. po pierwsze to nie to forum - wypierdalaj na Dogomanię po drugie nie robi sie prezentow z żywych zwierząt po trzecie jesteś załosna w chuj :O 4. jak można nie wiedzieć nic na temat psów?? (ja pierdole!) Shih tzu mają genetyczne problemy skórne, gratuluję wyboru razy choja o niej wiedząc 🖐️ HOŁOTA!!!

Przepraszam , że to piszę, ale tępa dzida z ciebie. Weź oddaj psa komuś kto wie, że szczeniąt nie wolno kąpać. Bo ty nawet tego nie ogarniasz. No kurwa wstyd to mało. Margines!!

Gość mata12
Hej , ja mam w domu rocznego shih- tzu . ;) Bardzo fajna rasa, trzeba przyznać. 1. Na pewno szczeniakowi nic się nie stanie jak go wrzucisz do wanny i wykąpiesz, tylko musisz dobrze wysuszyć . Ja kąpałam i nic się nie stało. 2. W każdym bądz razie musisz często wychodzić z takim szczeniakiem na dwór, bo jeszcze może nie wiedzieć i nie być nauczonym gdzie ma załatwiać swoje potrzeby...;) 3. Najlepiej postaw mu miskę na widoku. I jak będzie z niej ubywało.. - napełniaj ;> Z tego co się orientuję może mieć robaczki ;> skoro się drapie .. nie musi to oznaczać pchełek. Był odrobaczany??

Shih tzu powinno się kąpać stosunkowo często ze względu na to, że to psy, które nie posiadają sierści, ale włos. Co dwa - trzy tygodnie wystarczy. Zależy też czy psiak jest brudny i czy już go trochę czuć ;) Twój piesek jest jeszcze malutki, dlatego jeśli jeszcze nie potrafi on sam prosić o wyjście na zewnątrz, musisz z nim wychodzić bardzo często. Co dwie godziny to już ostatecznie. Większy okaz, który umie już sygnalizować to i owo powinien być raczej wyprowadzany do 5-6 razy dziennie. Micha na tym etapie powinna być pełna 3 razy dziennie - rano, po południu i wieczorem. Ustal sobie stałe godziny, np 8.00, 15.00, 20.00. Jak pies skończy 6 miesięcy, dawaj mu jeść rano i wieczorem. To chyba tyle ;)

Aha, jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Koniecznie kup szampon nie do sierści ale do włosów u psa. Uważaj na uszy, nie zalej ich wodą, bo inaczej może wdać się zakażenie. I pamiętaj o częstym czesaniu, bo szybko robią się kołtuny, które ciężko jest rozczesać.

wiecie malpiszone :D czekalam na takie odp jak wasze .. ciekawa jestem czy kazdy z was wiedzial od poczatku jak zajmowac sie ta rasa albo wogole jakakolwiek pewnie wiekszosc z was rozkladala rece i powierzala opieke komus innemu z rodziny bo wy opadalyscie/ opadaliscie z sil !!! sami jestescie zajebiscie tempi a ze z biegiem czasu udalo wam sie dotrzec do waszych pupilow to teraz udajecie najmadrzejszych i najwspanailszych..zastanowcie sie zanim cos napiszecie w odpowiedzi na moj temat nie mam zamiaru oddac pupila w przyszlosci do schroniska ..iz od zawsze pragnelam shitzu ale dalam sobie z biegiem czasu spokuj z tymi pragnieniami bo bylam pewna ze nigdy do tego nie dojdzie choc daje troche popalic to kocham go nadwszystko i zawsze bd o niego sie troszczyc i sie nim zajmowac ... co do kapieli tu sie myliscie poniewaz w jednej z ksiazek czytalam ze kapiel mozna robic malemu pupilowi ale nie za czesto ( 1 na 2,3tyg) pod warunkiem ze trzeba ja zrobic delikatnie i nie na sile takze sami myliscie sie w swoich "madrosciach" pozatym _*ja myślę,, że * napisal "to nie to forum" hahahah ale ty tepy jestes skoro na zakladce pisze "forum" a temat "dyskusja ogolna" to jak to moze nie byc forum hahahah myslalam ze padne ze smiechu po twoim wpisie a tak wogole po co odpisujecie z taka wredata skoro ja tylko poprosila o kilka wskazuwek a nie o proszenie sie o wyzwiska itd... zastanowcie sie naprawde za nim cos napiszecie bo forum to nie oskarzanie kogos niepotrzebnie do mata12* dziekuje za choc Twoja normalna odpowiedz :)

Ty sama jesteś "tempa", skoro nie potrafisz napisać poprawnie tak banalnego słowa. Napisałam Ci mądralo co ile trzeba kąpac psa, więc nie udawaj, że przeczytałaś o tym w książce i że nikt tutaj takiej wiedzy nie posiada. Życzę powodzenia Twojemu psu, bo z taką "tempą" właścicielką może nie być mu łatwo :)