Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martapatrycja

8 dzień przerwy- przyjmowanie tabletki z nowego blistra a stosunek pełny

Polecane posty

Gość martapatrycja

Witam wszystkich! :) Otóż dziewczęta, które stosują antykoncepcje hormonalną w tabletkach. Podczas 7 dniowej przerwy przy braniu tabletek jesteśmy zabezpieczone, jednak zastanawia mnie jedno. Czy 8 dnia kiedy bierzemy tabletkę z nowego opakowania też jesteśmy zabezpieczone. Chodzi mi dokładnie o to, bo zdarzyła mi się sytuacja, że 8 dnia kiedy miałam wziąć tabletkę współżyłam, stosunek był pełny, jednak po nim wzięłam tabletkę bo tak mi pasowała godzina. Jaka jest możliwość zajścia w ciążę ?

Gość martapatrycja
ostatnią o 21 a pierwszą o 20

Gość martapatrycja
Tak wzięłam

Gość alecooztego
Jeżeli w 8 dni przyjelas tabletke tak jak powinnas to bylas zabezpieczona.

Gość wera92
Ja mam trochę inne pytanie. Mianowicie ginekolog przepisał mi Flumycon 200mg. Mam go brać przez 5 dni, codziennie po jednej tabletce. Wczoraj wzięłam czwartą, jestem w trakcie krwawienia z odstawienia. Kochałam się z narzeczonym z prezerwatywą ( pech chciał, że pękła). W środę mam rozpocząć kolejny blister (Naraya) Otóż czy w okresie tych 7- dni i przy rozpoczęciu kolejnego opakowania antykoncepcja jest osłabiona ze względu na flukonazol?? Czytałam ulotki. Naraya nic nie wspomina o działaniu flukonazolu, natomiast Flumycon posiada w ulotce bardzo ciekawe i zarazem dziwne stwierdzenie: ,,Jest bardzo mało prawdopodobne, aby wielokrotne stosowanie flukonazolu w dawkach 50-200mg na dobę wpływało na skuteczność złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych,, Naraya to delikatne tabletki z małą ilością hormonów, a obecnie przyjmuję największą dawkę flukonazolu i do tego jeszcze codziennie, więc ma najbardziej ,,skoncentrowane,, działanie... a obiło mi się o uszy że taka dawka może mieć wpływ na antykoncepcję... mój ginekolog jest tak wylajtowany, że wg. Niego nawet antybiotyki nie zagrażają tabletkom... zupełnie zgupiałam. Nie wiem, co myśleć Mam nadzieję, że w miarę przejrzyście opisałam sytuację, powiedzcie, że schizuję:) Pozdrawiam ciepło

Gość martapatrycja
Tak, tak wzięłam 8 dnia tak jak powinnam, tylko że stosunek odbył się godzinę wcześniej od wziętej tabletki. Tabletki zawszę biorę tak jak powinnam nie zapominam o nich.

Gość martapatrycja
Dziękuję za informację ;)