Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Jest coraz więcej ludzi poszkodowanych przez te praktyki .W Chrześcijaństwie te praktyki to BAŁWOCHWALSTWO wystąpienie przeciw 1 przykazaniu.Praktyki te są często stosowane pod pozorem dobra a w rzeczywistości wyrządzają wielkie szkody w życiu ludzi .Dochodzi do silnych depresji ,pogorszenia relacji rodzinnych, oddalenia od Boga a nawet dręczeń przez złe duchy i opętań .W internecie da się zaobserwować coraz więcej świadectw ludzi poszkodowanych przez te praktyki filmów z egzorcyzmów i różnych wywiadów z egzorcystami przestrzegającymi wiernych .Jedną z stron która jest bardzo ciekawa i przedstawia świadectwa różnych ludzi jest ta strona oto link http://www.zywawiara.pl/ trzeba wejść w zakładkę świadectwa .Ja osobiście wierzę w wielką szkodliwość tych diabelskich praktyk a jakie jest wasze zdanie ? Macie może jakieś osobiste doświadczenia ?

Gość ale beznadzieja
Dobry temat poruszyłeś. Polecam książki Gabriela Amortha, włoskiego egzorcysty. Najsmutniejsze jest to, że w PL wróżka to zalegalizowany zawód, a w każdej gazecie jest horoskop. Ludzie wierzą, że martwe przedmioty mają wpływ na ich życie. GDZIE ZANIKA WIARA TAM POJAWIA SIĘ ZABOBON.

Gość versace1
nie porownuj np spirytyzmu z bioenergoterapia-to jest ogromna roznica

Gość tak tak___
sama nie wiem jak to jest? ale kiedys wrozyla mi pewna starsza kobieta Rosjanka i powiem wam ze o dziwo wszystko bylo tak jak mi przepowiedziala:( nie jestem za okultyzmem itd. tylko sie czasem zastanawiam jak to mozliwe aby sie sprawdzily wrozby?

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,tu nie chodzi o zakazy tylko mieszasz zagadnienia:)

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,nauka niestety,nie jest alfa i omega,myli sie dosc czesto wiele jedzcze nie rozumie,jest manipulowana przez wielkich tego swiata wiec nie jest wiarygodna,a Pan Bóg powiedział,błogosławieni beda Ci co zobaczyli i uwierzyli,ale po stokroc błofosławieni beda Ci co nie widzieli a uwierzyli.Nie wszystko co ze wschodu jest złe tak samo jak nie wszystko co z zachodu jest dobre,trzeba umiec wywazyc

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,no chodzi o zdrowie duchowe,ale Ty mieszasz pojecia i nie masz wiedzy zeby tak piac jak myslisz

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,co to znaczy to jest bardzo ałe,piszesz ogólnikami,nie wiadomo o co Ci chodzi??jak jest złe skad wiesz ze jest złe,dla kogo jest złe????na czym polega to zło,ska sie ono bierze???skad Ty o tym wiesz??jak do tego doszedłeś???Na te i inne pytania prosze znalezc odpowiedz

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,ja wiem co mówi człoenek,co zajmował sie bioenergia,wiem tez co mówia rózni kapłani ,nie musze nigdzie zagladac,i wiem ze sie gubia kapłani w tego typu tematach:)podaja nie jesne informacje

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,ne ma czegos takiego jak rozwód w kosciele chrzescijanskim,jest to grzech smiertelny,a co to według Ciebie jest okultyzm,bo bardzo mieszasz pojecia,wrzucasz wszystko do jednego wora,

Gość dondusia
Sławuś jako demon w ludzkiej skórze budzi się do życia tylko wieczorami,więc teraz nie czekaj na odpowiedż. Szczególnie dzisiaj jego wypowiedzi się nasilą.

Gość dondusia
Jeszcze nie zapomnij o waszych wsółpracach z nazizmem i komunistami.TAJNI WSPÓŁPRACOWNICY SB, A teraz chcecie nas uczyć żeby się nie leczyć tylko zdychać bo więcej zarobicie na pogrzebach. Gdy moja sąsiadka umarła zostawiając małe dzieci, ksiądz nie chciał jej pochować bo nie mieli pieniędzy kazał wziąść pożyczkę lub żeby rodzina się złożyła. I jak śmiesz pisać co dobre a co złe.

Gość dondusia
Jeszcze nie zapomnij o waszych wsółpracach z nazizmem i komunistami.TAJNI WSPÓŁPRACOWNICY SB, A teraz chcecie nas uczyć żeby się nie leczyć tylko zdychać bo więcej zarobicie na pogrzebach. Gdy moja sąsiadka umarła zostawiając małe dzieci, ksiądz nie chciał jej pochować bo nie mieli pieniędzy kazał wziąść pożyczkę lub żeby rodzina się złożyła. I jak śmiesz pisać co dobre a co złe.

Gość dondusia
A co egzorcyści mało zarabiają , niech się wezną za robotę a nie wyciągać ręki co łaska.Zyjcie w ubustwie jak Jezus powiedział a nie w luksusach. Może musicie zmienić katechizm i napisać że kler będzie ył jak w egipcie kapłani a my jak o biedni gorzej niz zwierzęta.

Do ale beznadzieja w stu procentach się zgadzam z tym co napisałaś .A teraz takie modne te religie wschodu się stały.Wszystkie wierzenia i praktyki wschodnie są bardzo niebezpieczne i zgubne .

Gość dondusia
Ja się wiekszemu grzesznikowi niż ja nie będę spowiadał. Luksusowy samochód, młoda kuchareczka, dwoje dzieci które do niego przyjeżdzają jako do ojca. jak on może sprawować Najswietsza Ofiarę.

Gość ale beznadzieja
Po prostu ludzie nie umieją myśleć, tylko bezkrytycznie przyjmują to, co lansuje im telewizja.

Gość ale beznadzieja
Dondusia, wszyscy potrzebujemy nawrócenia. Nie musisz korzystać z sakramentów, Jezus nas do tego nie zmusza. Idąc do spowiedzi, mam świadomość, że może mnie słuchać większy grzesznik ode mnie, ale wiem, że gdy ja się spowiadam to Jezus mnie słucha i rozgrzesza i nie będę rezygnowała z sakramentów. Ten grzeszny kapłan też jest poświęcony i on, a nie zwykły człowiek musi uczestniczyć w sakramencie spowiedzi, Oczywiście zamiast krytykować takich grzesznych kapłanów, mógłbyś się pomodlić o jego nawrócenie.

Gość ale beznadzieja
f3licja Kościół mi niczego nie wciska, nie przekonasz mnie, za dużo widziałam i słyszałam na ten temat. Polecam msze z ojcem Johnem Bashaborą.

Tak telewizja co wieczór pokazuje wróżki na większości kanałów a dziennikarze tylko patrzą by przyczepić się do kościoła i siedzi tak przed telewizorem napatrzy się i wierzy w te bzdury jest jak zaprogramowany .Wszędzie powtarzam że tv narzucam ludziom co mają myśleć a obecnie wszystkie prawie wszystkie są nastawione na walkę z chrześcijaństwem to widać .

Gość f3licja
kościół wciska ciemnote i to bardzo mocno :) wiem bo sama za dziecka miałam wciskane bajki jednak juz wtedy byłam na tyle silna i racjonalna żeby wiedzieć, że coś tym niegra, czemu mamy tyle religii, tyly różnych bógów i bogin i dlaczego któras ma miec monopol na prawdę i na co to wszystko :) wasza Bozia to to samo albo gorsze niz joga i tarot

Gość f3licja
Sławek333 telewizji nie oglądam więc się wypchaj :) niekórzy nie dali sobie wyprać mózgu za dzieciaka. wasza bozia to to samo co tarot, z tą różnicą że tarot jesy lepszy bo ludzie sięgają po niego z wlasnej woli a bozia jest narzucona.

Gość Ale wrózba to nie
A dobrym przykłądem sa tu Krzyżacy

Mi nikt nic nie narzucał jako dzieciak i nastolatek nie chciałem chodzić do kościoła i tego nie robiłem wydawało mi się to nudne ale później zrozumiałem że jest jeden Bóg że w nim jest sens życia że w nim znajdę pokój i cel i że tak naprawdę tylko na niego mogę liczyć zawsze bo co bym nie zrobił to zawsze mi wybaczy i zawsze ma czas zawsze pomoże .Dla ciebie to wszystko obce wiara to łaska albo się ją ma albo nie ale Bóg walczy o każdego człowieka daje upomnienia w sercach wróć do mnie tylko ludzkie serca są zatwardziałe głuche i zamykają się przed nim z własnej woli i to z naszej woli będziemy osądzeni kiedyś bo wybraliśmy tak a nie inaczej .Wszyscy mamy wybór wolny wybór .

Gość matacz,.,.,
sławek pierdolisz jak potłuczony jestes taki sam jak media i wielcy swiata nami wszystkimi manipulujacy , dajesz linki do jakis pierdół daj jeszcze linka do WTC z 11 wrzesnia , daj do katastrofy smolenskiej itd. wiec nie badz załosny ! i nie bad manipulantem jak inni . ani głupcem jak wielu . Jak widze jak ksiadz gada cos na tmat wruzek to mnie smiech ogarnia - bo to tak samo jak przygadał kocioł garnkowi i mimo ze wierzacym jestem , to daleko mi do tego wszystkiego co głosi kosciół ten sam bowiem co naucza , mataczy , a przykładem jest usuniecie 2 przykazania z dekalogu .

Gość ale beznadzieja
Sławek oczywiście, że wiara jest łaską, ale Bóg nam nie podaje wszystkiego na tacy. Potrzeba wysiłku. Trzeba poznać Boga, a to wymaga rozwijania się. Mam nadzieję, że ten topik przynajmniej jednej osobie pomoże zrozumieć, że okultyzm to jest zło.

Gość ale beznadzieja
"Kto spożywa Moje Ciało i pije moją krew ten ma życie wieczne" (oczywiście parafraza, bo nie pamiętam dosłownie). Wierzycie w swojego wymyślonego Boga, a nie znacie Pisma. Dlatego, jeśli ktoś chce być z Jezusem po śmierci to chodzi na Msze Św., bo tam dokonuje się Jego ofiara za nas. Dlatego chodzę do kościoła, nie z powodu księdza, ale po to, aby zjednoczyć się z Jezusem.

Gość Ale wrózba to nie
ale beznadzieja,no to dobrze,a co ma do tego bioterapia???

Gość Nastia Janowa
KK twierdzi, że religie wschodu to zło. Zastanawiam się, co on wierze chrześcijańskiej/katolickiej mówi wschód? Może wg nich to katolicy są złem? Skąd wiadomo, że dana religia jest jedyną słuszną, a dany bóg jest jedynym prawdziwym?