Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Gość matacz,.,.,
RELIGIE KATOLICYZM NIE JEST JEDYNĄ i spierac sie mozemy do smierci z innowyznawcami kto ma racje i wyjdzie , ze nikt jej nie ma i wszyscy ją mają hinduizm 1500 lat przed nasza era wiara - człek w cos wierzyc musi by trzymać go w pewnych ryzach moralnych i prawnych nie neguje tu istnienia Boga , ale to tylko nazwa by ludzie rozumieli , bo na wszystko muszą miec nazwe polecam siegnać do bardzo ciekawego eksperymentu naukowego , gdzie grono naukowców obserwowało ów eksperyment , a wiec do wywiadu z Bogiem Ra jaki przeprowadził pewnien badacz naukowiec .

Nie podałem żadnego linku to WTC z 11 września więc coś ci się pomyliło abo kręcisz .Do ale beznadzieja tak masz rację mi chodziło o to że Bóg daje takie wewnętrzne upomnienia każdemu człowiekowi i człowiek albo za tym pójdzie dokona wysiłku zacznie badać sprawdzać słuchać czytać albo to odrzuci na samym początku .Tak samo szatan sieje w sercach ludzi zwątpienie że Boga nie ma że nie warto że msza nic nie znaczy że czemuś nie podołamy to robi kusiciel tak samo jak kusił Pana Jezusa na pustyni albo z filmu Pasja który scenariusz do filmu napisano na podstawie Biblii oraz wizji Anny Katarzyny Emmerich i tam szatan mówił do Pana nie podołasz ich grzechy są zbyt ciężkie abyś mógł je unieś czyli kusił próbował zasiać zwątpienie co było oczywiście daremne .

Gość matacz,.,.,
przypomnę , ze wieki wieki temu np w takim egipcie zyli ludzie tacy jak my , tzw szaraki ci ludzie w co wierzyli ? raz w to co wszyscy wtedy czyli w Boga Ra i wiele wiele innych mniejszych bogów . Jak im kapłani znajac wtedy juz astronomie na spedzie wmówili ze RA SIE GNIEWA I SŁONCE ZGASNIE a nastapiło zacmienie to wszyscy wierzyli ze Ra sie gniewa i spowodował ciemnosc.:) zatem byli to głupcy ? nie wieksi niz my teraz wierzacy jestesmy maniupulowani tak samo jak wtedy ci w Egipcie , tylko ze sprytniej i inaczej z racji iż madrzejsi jestesmy od tatych , wykształceni z zasobami wiedzy - jednak dalej nic to , dalej jestesmy głupcami w pewnym sensie i tak jak tamci trzymajac sie dzisiejszej wiary nieba nie dostapili i do obiecywanego dzis nam raju nie traficli tak nie wiadomo tak naprawde jak to jest - jestem zwolennikiem , ze COS JEST NAPEWNO , TO COS NAZWANE ZOSTAŁO JZU DAWNO I NAZYWA SIE BÓG ALE jak to jest w szczegółach ? ....dlatego istnieja wiary dla i po to by nie bylo pytan na ktore nie mozna odpowiedziec

Gość f3licja
przecież egispka bogini Izyda i jej syn Zyrys to pierwowzory Maryji i Jezusa, tez skądziś zapożyczone...

Gość f3licja
*Ozyrys ludzie zawsze sobie tłumaczyli zdarzenia bóstwami itp. teraz już mamy nauke i psychologie i racjonalni nie dają sobie wciskac ciemnoty :)

Gość matacz.,..,
iluminaci ? istnienie ich jest powszechne i niezaprzeczalne , istnieją od dawien dawna i tak naprawde widac iz żady we wszystkim , trzeba tylko patrzec . po co te linki juz tutaj ktos to czynił https://prawda2.info/viewtopic.php?t=9066 to nie ma sensu - kazdy zostanie zbawiany w swej wierze , nie moze Bóg byc tak niesprawiedliwy , ze plemion afryki wieracych w Bozków i czczacych totemy nie zbawi , tylko dlatego , ze nie meli szansy go poznać itd....itd...

Gość matacz.,..,
jeszcze raz odsyłam do wywiadu z Bogiem Ra ktorego dopuscił sie naukowiec , a inni nadzorowali i dokumentowali ten wywiad hipnotyczny bardzo ciekawa lektura

Gość .,m ,zxm zx
masz byc dobrym człowiekiem , tyle , az tyle i tylko tyle , a wiara -???

Gość dmnsc SD
NA TO MAMY DYLEMAT bo ty wierzysz i to w co jest jedynie słuszne , a całe rzesze miliony innych ludzi sie po prostu mylą :) ot i wykazałem głupotę

Gość matacz.,..,
Wróćmy jednak do naszej krótkiej historii. Trzecia Osoba zaczęła chodzić po pokoju, podnosić różne rzeczy i potem odstawiać je na swoje miejsce. Jednym słowem Trzecia Osoba zaczęła wykonywać różne czynności mające na celu zbadanie świadomości podmiotu co jej obecności. Oczywiście podmiot wpadł w histerię wywołaną przez te wszystkie "niezwykłe" wydarzenia. Widział obiekty poruszające się w powietrzu, drzwi otwierające się i następnie zamykające - jednak NIE MÓGŁ zobaczyć ŹRÓDŁA tych wydarzeń, ponieważ podmiot nie wierzył, że w pokoju był jeszcze ktoś inny.

Gość matacz,.,.,
i tyle moze byc warta wasza wiara w tej postaci jaką wam wpojono do doswiadczenie naukowe z resztą dokładnie pokazuje jak to działa , i to są fakty !!! a nie widzi mi sie

Gość matacz,.,.,
i tyle moze byc warta wasza wiara w tej postaci jaką wam wpojono do doswiadczenie naukowe z resztą dokładnie pokazuje jak to działa , i to są fakty !!! a nie widzi mi sie

matacz błądzisz po omacku .Hipnoza jest bardzo zła zaledwie kilka w stanie hipnozy wystarczy aby zainfekować się złymi duchami.Hipnozę można podpiąć pod okultyzm i magię jest bardzo zła .

Gość Ale wrózba to nie
Tu najlepszym przykładem są Krzyżacy

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,wiec jak widac według Sławka sama ozycie jest złem,życie jest złem

Matacz dla mnie to ty głupoty wypisujesz i nie jesteś w stanie zasiać we mnie zwątpienia :-) .Chrześcijan jest ponad miliard na świecie to jest jedyna prawdziwa religia a naukowcy już dawno się pogubili mówią np bzdety że wszechświat powstał z wielkiego wybuchu a człowiek pochodzi od małpy to też są naukowe gatki to totalne bzdury jest to dla mnie śmieszne i głupie :-D

Do Ale wróżba to nie .Ty nawet nie wiesz co to jest Hipnoza więc dyskusja z tobą jest bezcelowa .

Gość matacz,.,.,
gdzies ci umkneło jak napisałem , zem wierzacy :) chłopie , ale wierzyc, a wierzyc to roznica ! małemu dziecku mozna wybaczyc iz wierzy slepo w to co mu nakazuje ktos inny , bo nie ma jak wyrobionego umysłu , tak wiedzy , ale dorosłemu czlowiekowi ? Daruj sobie.... trzeba byc głupcem by nie widziec iz sie jest manipulowanym dla celów wyzszych głoszacych wiarę , jak by było inaczej zapierdalali by w pocie czoła na chleb, a nie pławili w luksusie . Fakt jest jeden niczego złego nie uczą ...i tylko tyle !! Mozesz zgłebic wszystko co jest do zgłebienia , ale wtedy bedziesz wierzył w to co sam wydedukujesz i co wtedy wierzacych tak jak Ty dzisiaj nazwiesz głupcami ? tosz bedziesz mial racje , ale ty juz wierzyc nie bedziesz , bedziesz wierzył inaczej . hipnoza :) złem :) a jak ze, bo pokazac moze bardzo łatwo jak kler sie myli, stawia pytania sprzeczne z nią - wiarą - na ktore nie potrafią odpowiedzic , a by zamknac temat okrzykują diabelskimi sztuczkami i praktykami . Ty zs jestes jak ten łoś w egipcie , jak mu uczony mówi , ze Ra sie gniewa a nastepuje zacmienie słonca , naturanlne zjawisko astronomiczne , to ów łoś wierzy ze sie Ra gniewa :)

Matacz dla mnie to żaden z ciebie wierzący .Jak to powiedział Św Ojciec Pio wiarę przyjmuje się taką jaka jest albo wcale .Według ciebie księża manipulują dla własnych korzyści jeśli nie wierzysz w słowa które są głoszone w kościele przez kapłanów Chrystusa to jaki z ciebie wierzący .Ty wierzysz chyba tylko w to co ci wygodnie to nie jest wiara chrześcijańska .Kapłani kierują się dobrem wiernych i troszczą się o ich zbawienie o dusze a maja z tego tak naprawdę nie wiele za to są często oczerniani szykanowani przez niby wierzących śmiechu warte .Wszędzie są czarne owce nawet w kościele ale to wszyscy tylko kościoła się czepiają .Zagrywka diabła .

Skoro ty nawet nie wierzysz w to co czynił Pan Jezus to ty nie jesteś wierzący .Wymyśliłeś sobie swoją wiarę to nie Chrześcijaństwo .

Gość matacz.,..,
Sławek333 naukowcy już dawno się pogubili mówią np bzdety że wszechświat powstał z wielkiego wybuchu a człowiek pochodzi od małpy to też są naukowe gatki to totalne bzdury jest to dla mnie śmieszne i głupie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tez mnie to nie pzrekonuje wcale , ale jezeli wierzysz w to , ze Bóg stworzył Adama I Ewę w dodatku ewe z zebra adama , to jestes głupszy od małego dziecka i nie bede z Toba dyskutował . Bo to tylko pewnien przekaz , ludzie nie znali odpowiedzi na pewne pytania , stad obrazowali sobie pewne rzeczy prosto by zrozumiec . inaczej - jeszcze nie tak dawno powiedzmy okolice 15 wieku historykiem nie jestem , ludzie wierzyli ze ziemia jest płaska , dzis sie z tego smiejemy , bo mamy wiedze !!! ale gdybys w pewnym okresie tamtego czasu powiedział ze ziemia jest okragła spalono by cie na stosie :) dzis sie smiejemy z tego w co wtedy wierzono , byc moze bedzie i tak , ze smiac sie beda z tego w co dzis wierzymy a co udowodnione niestety nie jest - wiele przed nami kolego i tylko głupiec jest zamkniety na nadchodzace i na prawdę i wierzy slepa w to co mu kazą

Gość matacz,.,.,
Sławek333 Według ciebie księża manipulują dla własnych korzyści jeśli nie wierzysz w słowa które są głoszone w kościele przez kapłanów Chrystusa to jaki z ciebie wierzący xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ano taki jakiego stworzyły ich kłamstwa , ponawiam pytanie , dlaczego kosciół usunoł drugie przykazanie ? dlaczego w tej kwesti naucza inaczej ? i to nie ma zwiazku z jakas czarna owcą , ale z kosciołem całym !! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx .Kapłani kierują się dobrem wiernych i troszczą się o ich zbawienie o xxxxxxxxxxxxxxxxxxx zaiste i dlatego ich okłamuja ??? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sławek333 Skoro ty nawet nie wierzysz w to co czynił Pan Jezus to ty nie jesteś wierzący .Wymyśliłeś sobie swoją wiarę to nie Chrześcijaństwo . xxxxxxxxxxxxxxxxx tu mozesz miec z swego punktu widzenia rację , poddaje w watpliwosc ów cud w kanie galilejskiej , ale moze był , teoretyzuje tylko , pokazuje ze ludzie prosci sie mylili .

Gość ale beznadzieja
Prawdziwa religia jest jedna, to jest CHRZEŚCIJAŃSTWO, a najbliżej prawdy są KATOLICY. Teraz Jezus głoszony jest na cały świat. Niestety chrześcijanie są coraz bardziej prześladowany, w Egipcie za symbol krzyża ludzie są zabijani, a my w Polsce wyśmiewani. Bóg jest sprawiedliwy i tym, którzy otrzymali większe łaski od niego (czytaj urodzili się w Polsce, gdzie jak ktoś jest mądry i nie ufa medialnej papce może lepiej poznać Boga niż np. w Egipcie). Zresztą Bóg nam daje przykazania nie bez przyczyny. Dlaczego zapłodnienie In Vitro jest grzechem? Dlatego, że dla jednego istnienia zabijane są inne, a to jedno istnienie na poziomie zapłodnienia nabywa mutacje, które w dalszym ciągu przekazywać będzie następnym osobnikom. In Vitro doprowadzi do wielu mutacji, do chorób, do selekcji ludzi, do tworzenia nadludzi... do tego doprowadzi. Bóg jest mądrzejszy od człowieka i zabrania nam, bo nie chce naszej krzywdy. Tak samo wróżby, tylko Bóg zna naszą przyszłość. Szatan jej nie zna, bo jest tylko stworzeniem, a nie stworzycielem. On może jedynie kłamać, przypuszczać. Acha i jeszcze jedno, w środowiskach naukowych jest wiele wierzących ludzi. Jeszcze jedno... in vitro, antykoncepcja to jest po prostu WIELKI BIZNES, Bóg daje za darmo. Uświadomię was, że kiedy wprowadzono antykoncepcję hormonalną jednocześnie zmieniono definicję ciąży. Wg medycyny ciąża powstaje od momentu zapłodnienia, a więc można niszczyć zapłodnione komórki jajowe (wg kościoła od zapłodnienia). Tak powstał wielki biznes. Sprzeciwianie się Bogu zawsze przyniesie zgubę człowiekowi. Teraz mamy płacz kobiet, które nie mogą zajść w ciąże. Te same kobiety przez lata truły się hormonami, a potem chorują.

Tak wierzę że Bóg stworzył Adama i Ewę i że Ewę stworzył z żebra Adama bo wszystko co jest w Piśmie Świętym jest natchnione przez Ducha Świętego dlatego każde słowo tam napisane jest prawdą każde słowo .Bóg jest wszechmogący a nauka i ludzki umysł nie potrafią pojąć wszystkiego .Błądzisz oby Pan Jezus oświecił twoje serce .

Gość matacz,.,.,
zaraz zaraz nie jedna terapia hormonalna nie jednej kobiecie pozwoliła w ogole zajsc w ciazę Pan pwiedział "czyncie sobie ziemie poddaną " mozna tutaj zwezic co mial na mysli , ale mysle, ze mial na mysli wszystko co z tym zwiazane w tym postep techniczny , technologiczny , medyczny itd.

Gość ale beznadzieja
Ja np wierzę w ewolucję, bo ona nie przeczy istnieniu Boga i tym, co jest napisane w Piśmie Św. Mam najnowsze wydanie Pisma i czytam je z komentarzami. Nauka opiera się na hipotezach i niekoniecznie człowiek powstał od małpy, to jest uproszczone. Ewolucja polega na przekształcaniu się prostych organizmów w coraz bardziej złożone. Ostatnim najbardziej złożonym kręgowcem jest człowiek. Nauka i Biblia temu nie przeczy.

Gość ale beznadzieja
Ta terapia hormonalna często przynosi więcej szkód niż pożytku. Bóg stworzył tak kobiety, by nie musiały się truć i nie bać się ciąży.

Gość Ale wrózba to nie
Tu najlepszym przykłądem sa Krzyżacy

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,No widzisz,to tu szukaj diabła,w Hitlerze,Obamie a nie biednych ludkach

Gość ale beznadzieja
Odnośnie Starego Testamentu przyznam bez bicia,że do końca go nie rozumiem, ale dla chrześcijanina najważniejszy jest NOWY TESTAMENT. Może Bóg pozwolił na wielożeństwo, bo wtedy było mało ludzi na świecie... tego nie wiemy. Zbawienie przyszło przez krzyż przez Jezusa. Najważniejsze ze wszystkiego są cztery Ewangelie. Radzę się też skupić na NOWYM TESTAMENCIE.