Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Gość ANNA Bx.
Ja może napiszę jak rozumiem. Bóg nie bawi się mną,dał mi wolną wolę.Nie muszę wcale chodzić do kościoła ,przyjmować sakramentów,nie muszę wierzyć w Niego.Po to mam wolną wolę,sama decyduję,czy chcę go przyjąć czy nie.Rezygnując z poznawania Boga oddalam się od Niego. Jednak czuję w sercu wiarę i sprawia mi radość modlitwa,obcowanie z Bogiem w mszy św.,czuję się dobrze żyjąc w zgodzie z własnym sumieniem ,naśladując Jezusa.To droga którą chcę podążać.Daje mi to poczucie wewnętrznego spokoju,ukojenie w codziennym trudzie.

Gość Ale wrózba to nie
No ale zostawmy ludzkie sprawy na boku Sławek333,dlaczego Bóg stworzył az siedem pozimów człowieczenstwa???dlaczego tak pokomplikował,zycie człowieka???przeciez i tak wie czym to sie skonczy,

Gość ANNA Bx.
Bóg nie bawi się człowiekiem,ale daje mu SZANSĘ na zbawienie i tylko do Ciebie należy decyzja,czy tę szansę wykorzystasz.Masz wolną wolę.Decyduj sama i ponoś konsekwencje swoich wyborów.

Gość matacz.,..,
tak tak i na tace dawać

Gość ANNA Bx.
Wie co zrobię,ale mi to nie przeszkadza,bo ufam Bogu.

Gość Ale wrózba to nie
ANNA Bx.No to dobrze ze ufasz Bogu,ale juz od poczecia wie jak skonczysz i jaka droga pojdziesz:)to po co zujesz????dla zasady???

Gość Do salawka pytanko
Dlaczego piszes\zz pod różnymi nickami, gdy ktos czyta uważnie to te wypowiedzi są niesamowicie podobne. Wstydzę się za ciebie bracie w chrześcijaństwie. Niszczysz nasz dobry wizerunek i to dzisiaj w Wigilię

siedem poziomów człowieczeństwa ?:) coś j ka dziewięć żywotów kota ?:)

Gość ANNA Bx.
Żyję dla Jego chwały i po to,żeby swoim życiem dać świadectwo prawdzie.Też po to,żeby tacy ludzie,jak Ty się nawrócili.

Gość Ale wrózba to nie
To nie takie proste wszystko,czegos waznego tu nie wiemy:)

Gość ANNA Bx.
Bogu nie chodzi o to,żeby stworzyć bezrozumne kukły,ON chce żeby człowiek ZROZUMIAŁ,że grzech nie prowadzi do niczego dobrego.W życiu chodzi o to,żeby człowiek sam uświadomił sobie ,co jest dobre i prowadzi do zbawienia ,a co jest złe i prowadzi na wieczne potępienie.

Gość Ale wrózba to nie
ANNA Bx.,ale czy Bóg bez Ciebie nie ma chwały???czy bez Ciebie,nie ma prawdy???hmmm masło maslane,Bóg jest wszechwiedzacy wie wszystko nawet to kiedy bedzie koniec swiata,nie to co ludzie ciagle cos wymyslaja:)

Gość ANNA Bx.
Nie wiem,w co wierzysz.A jeśli wierzysz,to Twoja wiara jest bardzo płytka.

Gość ale beznadzieja
DZIESIĘĆ PRZYKAZAŃ BOŻYCH WG BIBLII I KOŚCIOŁA Bóg wypowiedział wszystkie te słowa: "Ja jestem PANEM, twoim Bogiem, który wyprowadził cię z ziemi egipskiej, gdzie byłeś niewolnikiem. (Jam jest Pan Bóg Twój, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli) 1) Nie będziesz miła innych Bogów oprócz Mnie. Nie zrobisz sobie bożka. I żadnej podobiźnie, przedstawiającej to, co najwyżej na niebie, nisko na ziemi i w głębinach wód, nie będziesz oddawał czci ani nie oddasz się w niewolę. Ja jestem PANEM, twoim Bogiem, Bogiem zazdrosnym. Za grzechy tych, którzy mnie nienawidzą, wymierzę karę ich potomkom, nawet w trzecim i w czwartym pokoleniu. Tym zaś,którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań, okazuję miłosierdzie do tysiącznego pokolenia (Nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną) 2) Nie będziesz wymawiał imienia PANA, twego Boga, bez szacunku, gdyż PAN nie pozostawi bez kary tego, kto wypowie Jego imię bez szacunku (Nie będziesz brał Imienia Pana Boga swego nadaremno) 3)Pamiętaj o dniu szabatu, aby należycie go świętować. Przez sześć dni będziesz wykonywał wszystkie swoje prace, lecz siódmy dzień jest szabatem dla PANA, twego Boga. W tym dniu nie podejmiesz żadnej pracy - ani ty, ani twój syn, ani twoja córka, ani twój sługa, ani twoja służąca, ani nawet bydło czy cudzoziemiec,który mieszka w twoim domu. W ciągu sześciu dni, bowiem PAN uczynił niebo i ziemię, morze i wszystko, co w nich istnieje, a siódmego dnia odpoczął. Dlatego PAN pobłogosławił dzień szabatu i wyróżnił go jako święty (Pamiętaj, abyś dzień święty święcił). 4)Czcij swojego ojca i matkę, abyś się cieszył długim życiem na ziemi, którą ci daje PAN, twój Bóg (Czcij ojca swego i matkę swoją) 5)Nie popełnisz morderstwa (Nie zabijaj) 6)Nie dopuścisz się cudzołóstwa (Nie cudzołóż) 7)Nie będziesz kradł (Nie kradnij) 8)Nie złożysz kłamliwego zeznania przeciwko swojemu bliźniemu (Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu) 9) Nie będziesz pożądał dobytku bliźniego. Nie będziesz pożądał jego żony, jego sługi, jego służącej jego wołu, jego osła (Nie pożądaj żony bliźniego swego) 10)ani żadnej rzeczy, która należy do twojego bliźniego (Ani żadnej rzeczy, która jego jest) Księga Wyjścia Rozdział 20 wersety1-17. Niczego nie pominęłam.

Gość ANNA Bx.
Bóg jest otoczony chwałą.Ja jestem tylko jedną z owieczek :) I cieszę się,że mogę Go swoim życiem sławić.Dziękuję mu każdego dnia,że dał mi sznasę na zbawienie .

Mam jeden pseudonim i tylko jednego używam i pod nikogo się nie podszywam.Nie potrzebuje się podszywać. Obrałeś obrałaś sobie dziwny sposób zwalczania mnie .

Gość Do slawka pytanko
Człowieku co my ci zrobili chrześcijanie że przez pisanie na kilka frontów chcesz nas ośmieszyć. Pisz tylko pod Sławkiem jak na początku ale zamilcz na wieki.

Gość Ale wrózba to nie
ANNA Bx.Ale Bog juz wie,czy człowiek zrozumie czy nie czym jest dobro a czym zło,wie równiez czy człowiek sobie uswiadomi uswiadomi co jest dobre i prowadzi do zbawienia i co jest złe i prowadzi do potepienia,Bóg juz to wszystko wie,wiec dlaczego dalej sie nami bawi???

Gość ANNA Bx.
Przyznam,że przyszłam w sukurs Sławkowi :)

Gość Ale wrózba to nie
ANNA Bx. Nie wiem,w co wierzysz.A jeśli wierzysz,to Twoja wiara jest bardzo płytka.A tego to Ty wiedziec nie mozesz,wiec nie oceniaj ,Ty Nie jestes Bogiem

Gość ANNA Bx.
Nie rozumiem Ciebie,ja nie czuję tego,że się z nami bawi.

Gość ANNA Bx.
Przepraszam ,że Cię uraziłam,ale wywnioskowałam to z treści Twoich pytań,są bardzo infantylne.

Gość matacz,.,.,
jak trzeba byc tępym by zadawac pytania "po co" w kontekscie wiary i Boga ? nosz normalnie idiotka pierwsza klasa , a po co ty urodzisz bachora ? albo jakes facet udupczysz go .... no po cosie pytam

Gość Ale wrózba to nie
ANNA Bx. Nie rozumiem Ciebie,ja nie czuję tego,że się z nami bawi.Ale to wynika z Boga wszewiedzacej natury,wiec skoro wie,to dlaczego udaje ze nie wie????

Gość matacz,.,.,
taki on dokumentalny jak i wypadek w smolensku :):):)

Gość ANNA Bx.
Ale dobrze,że je zadajesz.Musisz szukać w życiu prawdy.Życzę Ci jej odnalezienia.

Gość matacz,.,.,
jak chcesz tyle głupców to ma jednak tylko wiara katolicka

usiłuję zrozumieć o czym teraz mówicie i widzę ,,że temat schodzi na normalne tory kafe - czyli wyzwiska :) może niech prowadzący wypowie sie na jakiś temat w temacie :) to ludzie zaczną sie wypowiadać bardziej merytorycznie ?:)