Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smierc

Czy mogę to wziąć po aspirynie ????

Polecane posty

boli mnie ząb.Rano łyknęłam paracetamol, teraz wzięłam aspirynę, i pytanie brzmi, czy mogę w razie czego wziąć jeszczę co-codamol albo diclofenac ????? dzięki.

Gość bólu zęba zaden lek
nie uśmierzy,wiec się nie faszeruj,tylko szukaj pogotowia stomatologicznego

czytałam ze co codamol podają lekarze na bol w razie czego. Mieszkam w Uk nie mam zielonego pojecia jak tu do dentysty się zapisac, bo slyszalam miliony bajek juz, a nie mam kasy na prywatne leczenie. wiem, masakra.

Gość bólu zęba zaden lek
codamol to widże tez tez paracetamol tylko duza dawka,wiec,...po co diclofenac-moze coś pomoze zalezy od organizmu a jak ten ząb wygląda,jest dziura?czy jest np leczony juz i zamknięty?

Gość skąd jestes?w UK?
wiem,bo kolezanka w UK pracuje stomatolog.ze większosc chodzi NHS z bólem muszą przyjąc bez kolejki

z tego co wiem to wygląda to tak , że to prywatne gabinety decyduja czy robia na nhs czy nie, i w moim miescie chyba nie ma, nie jestem pewna.W kazdym badz razie nikt ze "znajomych" nie leczył sie tu.. Czy w okienku do GP dowiem się gdzie jest jakikolwiek gabinet który mnie przyjmie ? :( Czy mam chodzić po całym miescie i pukac od drzwi do drzwi po prywaciarzach ;( Nie wiem jak znaleźć dentystę który mi za darmo to dziadostwo wyrwie :( zęba nie ma juz mam korzeń do rwania. Zazwyczaj nie boli, ale wiem że teraz mam stan zapalny i ropień się bankowo zrobił nad korzeniem :(

btw. jestem z Walii i w tej chwili nie pracuje, ale normalnie kazde leczenie mam za darmo. znajoma brytyjka powiedzial ami kiedys ze musze miec umowe o prace jesli chce byc u dentysty leczona na fundusz :( ale sama nie byla pewna bo wiadomo ze oni niczego tu nie wiedzą i nie są pewni........ o rany nie mam kogo zapytać nawet :(

Gość szukaj w necie
twoja miejscowosc i umowa z NHS. prywaciarz nie decyduje,albo ma podpisany kontrakt albo nie większosc ma,bo Anglicy nie chca za bardzo placic,i dlatego ogólnie sa kolejki rwanie jest za darmo tu by się przydał antybiotyk,unidox,clindamycyna coś w ten desen spóbuj jakoś deko teko dilkofenaku dac w te zgliszcza-zeby do korzenia się dostało

szukałam ale niczego nie znalazło :( albo wyszukiwara lekarzy jest do d.. albo nie ma. Obok mnie jest dentysta chyba pojde i zapytam po prostu... ale tez naczytalam sie oczywiscie ze pol roku sie czeka w kolejne na cokolwiek... Bylam w Polsce to mi dentystka nie chciała tego wyrwać bo powiedziala ze powinnnam isc ztym do chirurga bo się bala ze mi nerwy jakies glęboko naruszy itp. :( a juz nie mialam czasu zeby po chirurgach latac bo samolot czekał do uk :( tu by się przydało cokolwiek kurcze a diclofenac to mowisz zeby do korzenia się dostało cos tam, ale że jak? rozgnieść go mam? mozna tak ?

Gość wydaje mi sie,ze skoro
nalezy Ci się darmowe leczenie,to i uslugi stomatoligiczne tez. powodznia,uciekam spać🖐️

oki dzięki.. dobranoc :)... jak nie zdechnę do jutra to będzie dobrze..

Gość wydaje mi sie,ze skoro
przed lotem,nie mozna usuwać zębów.nie powinno się to raz. z tym nerwem jakaś głupota-możliwe ze masz korzenie jakieś pokręcone,i się bała pani doktorka i do chirurga odsyłała, jak masz cierpieć,to idż do pierwszego lepszegp,może Cie pokieruje do gabainetu,gdzie jest za free odrobinę tego leku,do wewnątrzi np z husteczki zrób wacik i to"zakryj" zeby się nie rozpusciło w ślinie pa

Gość dlatego jeśli to taki ból
to żaden lek na to nie zadziała,który połkniesz,bedziesz chodziła jak naćpana a będzie nadal bolało,niestety jeszcze raz paapa no i Wesołych Świąt mimo wszystko:)