Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka0913

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość malutka0913

Hej. Mam pytanie, czy ciąża musi przebiegać jakoś objawowo? Kochałam się ze swoim TŻ w środku dni płodnych. Wiem, że na pewno miałam jajeczkowanie, bo odczuwam wtedy taki dziwny ból podbrzusza i trwa on zazwyczaj tylko jeden góra dwa dni. Potem następny raz kochaliśmy się zaraz pod koniec dni plodnych. Po tym pierwszym wystapiło u mnie dziwne plamienie jakoś 3-4 dni po stosunku a brzuch bolał mnie jak na okres. Nigdy wcześniej po stosunku mi się to nie przytrafiło, żadne plamienia, w trakcie trwania dni płodnych także. Okres powinnam dostać 3 dni temu, ale nie mam. Brzuch mnie zazwyczaj bolał strasznie przed okresem i zawsze był regularnie albo dzień wcześniej. Tym razem nie bolał, tylko lekkie ukłucia w podbrzuszu i tylko takie pobolewanie troche podobne do tego zwiastującego okres, tylko 5 razy mniej bolesne. Nie robiłam testu i na razie nie mam zamiaru. Moje pytanie, czy to może byc ciąża? Poza brakiem okresu brak innych objawów, może tylko to, że nie miałam dzikiego apetytu jak przed okresem i zazwyczaj troche przybieram na wadze a tym razem bez istotnych zmian. Mam problemy z żołądkiem, wzdęcia, zaparcia, ale bez żadnych wymiotów.

Gość fatimaaa
Nie zabezpieczaliscie sie?

Moze byc to ciaza,ale tez nie musi.To,ze nie wystepuja typowe objawy przedmiesiaczkowe tez niekoniecznie musi o czyms swiadczyc,bo kazdy cykl jest inny.Skoro nie chcesz robic narazie testu,to musisz czekac.

Gość malutka0913
Nie zabezpieczaliśmy się w sumie pierwszy miesiąc tak, bo chcemy mieć dziecko tylko nie tak na siłe, że się staramy z termometrem w ręce. Zawsze wcześniej unikałam kochania się nawet z zabezpieczeniem w dni płodne. A tym razem 2 razy na pewno było to w dni płodne. Może by mnie nawet ten brak okresu tak nie zastanowił, tylko te plamienia 3 dni po, nigdy tego nie miałam

Gość malutka0913
A odnośnie tego, że każdy cykl jest inny to własnie u mnie przed okresem było zawsze to samo, apetyt tydzień przed, uczucie takiego obrzęku na całym ciele no i ten ból zawsze był straszny a teraz nic. Nie nakręcam się ani nic, bo wiem, że to może być na innym tle ten brak okresu. Tylko chciałam wiedziec czy może któraś z Was miała podobnie.

Gość malutka0913
Kupiłam dziś test i zrobie go jutro rano, chociaż mam stracha, sama nie wiem czemu. dziwne uczucie..

Gość szczęsliwaprzyszlamama
Nie martw się, my też miesiąc kochaliśmy się na spontanie , a nóż się uda, no i udało się za pierwszym razem. Mi się wydaje że jesteś w ciąży,ale musisz sprawdzić. Na początku szok i przerażnie,ale to mija uwierz mi:)

Gość malutka0913
zrobiłam test i jest negatywny a okresu jak nie było tak nie ma...

Gość Skoro cykle miałaś
zawsze regularne to ciąży raczej nie ma bo test już by ją wykrył. Wybierz się do ginekologa za jakiś czas i tyle.

Gość malutka0913
Muszę się wybrać do lekarza, bo zaczęłam się niepokoić. Dziwnie się czuje, czuje jakbym miała gorączke i boli mnie brzuch, a jest wielki jakbym przytyła z 5 kg i w ogóle źle mi ze sobą ;/

Gość jest mi bardzo przykro
ja nie miałam żadnych objawów ciąży oprucz zatrzymania okresu. Moja koleżanka miała takie objawy jak Ty tzn brzuch wielki, źle sie czuła okresu brak. Macice miała obrzmiałą jakby była w ciąży ale ciąży nie było. Lekarz dał jej tabletki na wywołanie okresu i po ok 10 dniach go dostała. Najlepiej iśc do gina i może Ci przepize tabletki albo będzies zmusiała miec czyszczenie bo np. mojej kolezance "krew zalegała" gdzieś tam zamiast wypływac....nie znam się na tym więc nie wiem jak to nazwać.

Gość malutka0913
Kurcze tylko przez pracę nie bardzo mam kiedy żeby zrobić badanie a ani an wolne ani na wyjście na godzine ani słychu ;/ pozostaje mi tylko wizyta wieczorem kiedyś u gina, tylko dostać się teraz pod koniec roku bd trudno, bo jestem z niedużego miasta i jakoś wysypu ginekologów nie ma. Dzisiaj z kolei mam okropne wzdęcia i zaparcia mimo tego że nie ojadłam się świątecznie a mojego TŻ zabiłabym za najdrobniejszą rzecz takie mam nerwy. W końcu sobie popłakałam 2 razy i przeszło.

Gość malutka0913
Tak pracuje w sklepie więc tak

Gość malutka0913
No też tak myślę, żeby powtórzyć a jutro rano zadzwonię umówić się na wizytę. A okresu dalej nie mam.

Gość malutka0913
Dziękuję :) Fajnie czuć, że ma się wsparcie i ktoś czyta to co piszesz.

Gość malutka0913
Tak na sylwestra, ale może nie bedzie konieczne bo dzisiaj mnie już strasznie brzuch boli..

Gość malutka0913
Mam okres.. Więc nic z tego. Troche on dziwny, no ale pewnie po takiej przerwie inny nie będzie. Dziękuje Ci za wsparcie :)