Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaANI122

Dziecko raczkujące po domu - jak ubieracie? Nie przesadzam?

Polecane posty

Gość kaska2112
Posluchaj kochana, nie przechodze do ataku, ale jestem pewna swojego zdania, i bede je podtrzymywac. Jesli mieszkasz w bloku- jaaaasne, ze jest ciepło. Sama nie umiem w bloku wytrzymac. Mieszkajac w domu, z podpiwniczeniem i strychem - przebywasz w innych warunkach. Podloga nie jest cieplutka. Ubieranie dziecka na zewnatrz, to calkiem inny temat, a jak wiadomo ten dotyczy tylko warunkow panujacych na zewnatrz. Przedszkole- tez inna bajka, inna temperatura, wykładzina nie panele, przedszkolak nie raczkuje calego dnia. Myslcie dziewczyny, to nic strasznego!

Gość kaska2112
*warunków wewnątrz!

Gość 24C o matko
nie mieszam w bloku tylko w domku. Moja mama mieszka w bloku i tutaj jest dla nas upal - poprostu jestesmy nie przyzwyczajeni do takiego upalu i suchego powietrza. A czy w nocy tez masz 24C? a ubieranie wg pogody jakos nie za bardzo dziala w polsce - przynajmniej z moich obserwacji. Przyjechalam do Polski w kwietniu - ja z corka w koszulce na krotki rekaw i lekkich spodniach bo naprawde bylo cieplo ( corka, ktora biegala na placu zabaw mimo takiego ubrania nadal miala mokre plecy) a obok dzieci bawily sie w czapeczkach, spodniach (u jednego widzialam nawet rajstopy pod spodniami) i bluzkach a na to oczywiscie bluzach. Wydaje mi sie ze wiele mam ma przeswiadczenie ze dziecko trzeba cieplo ubrac, i to gwarantuje mu ze sie nie przeziebi...

Gość 24C o matko
tak temat dotyczy warunkow w mieszkaniu ale ubieranie dziecka na dwor wiaze sie bezposrednio z tym tematem. Bo jesli mama ma takie przeswiadczenie ze male dziecko trzeba cieplo ubierac zeby przypadkiem nie zmarzlo bo bedize chore to pozniej ta sama zasade stosuje wychodzac z dzieckiem na dwor i dlatego o tym wspomnialam

Gość kaska2112
Chyba dojdziemy do konsensusu:) Ale przeczytaj jeszcze raz moj post- napisalam, ze u mnie temperatura powietrza w domu wynosi 22 stopnie. U tesciow jest zwykle 26-27 stopni, to ogromna meczarnia i dla mnie i dla meza, ktory sie tam wychowal a odzwyczail, i dla dziecka przede wszystkim, bo zawsze jest cale mokre niezaleznie od ubioru. Nie jestem zwolenniczką przegrzewania dziecka na dworze (a co za tym idzie, w domu rowniez), ubieram lżej niż ciężej (a nerwy zszarpane zawsze po wizycie u kazdych dziadkow, bo przeciez jest jej zimno:P). Dzis moja corka ma 21 miesiecy, sama decyduje czy jest jej cieplo, czy zimno. Natomiast gdy raczkowala, a bylo to w zimę, nie bylo innej opcji jak rajstopy i spodnie. W samych rajstopach miala zimne rece, nogi. Poza tym jestem zdania, ze od podłogi ciagnie, i nikt mi nie powie ze jest inaczej. W przeciwnym wypadku bede zmuszona zaprosic na ogledziny!

Gość 24C o matko
:) to rzeczywiscie u tesciow mozecie czuc sie jak na plazy :) dla mnie w sumie najgorsze jest to suche powietrze w mieszkaniu w blokach. Do nas jak tesciowie przyjezdzaja caly czas marudza ze jest im zimno :) ale tak to jest jak sie przyzwyczai wlasnie do 27C :) moja mama teraz juz nie przesadza od momentu jak jej powiedzialam, ze te wieczne katary jakie miala zima spowodowane sa wlasnie przez kaloryfer. Teraz juz tak nie grzeje i choroby magicznie minely :)

Gość mamochłopców potrafisz czytać
ze zrozumieniem?:O przecież autorka nie pisze o raczkowaniu na panelach, a na podłodze wyłożonej kafelkami

Gość zdziwionaaa
dziwneee bo nie znam nikogo kto miałby całe mieszkanie wyłożone kafelkami......

Gość zdziwionaaa
chyba że u autorki dziecko siedzi non stop w łazience lub w kuchni ;/

Gość zdziwionaaa
lub w przedpokoju....

Gość moje dziecko lubuje się
w siadaniu na przedpokoju na przeciwko lustra i sobie tak spogląda tam na siebie;) a na przedpokoju są oczywiście kafelki