Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patelka

Polećcie super trwałą, niezdzieralną patelnię!!!

Polecane posty

Gość gość
Witam :) Po wielu patelniach z sieciówek, które wyrzuciłam po kilku użyciach do śmietnika, w końcu znalazłam coś dla siebie :D http://www.mango.pl/kuchnia/smazenie_i_gotowanie/zestaw_patelni_ceramiczno_aluminiowych_brat_maxx - co prawda cena jest może trochę wygórowana, ale za 3 patelnie to i tak jest ok. Nic nie przywiera, łatwo się myje. Jeden z tych dobrych wyborów ;)

Gość gość
Kupiłam patelnię żeliwną za 40 złotych na allegro. Jestem bardzo zadowolona, jest super. Żałuję, że nie kupiłam jej dużo wcześniej. Tylko musisz zapoznać się, jak ją konserwować i używać. Polecam.

Gość gość
Patelnie żeliwne są najlepsze, przecudownie się sprawdzają i nic nie przywiera :) Ja kupowałam swoje na www.dukapolska.com i jestem bardzo z nich zadowolona.

Gość gość
Nie do zdarcia to sa patelnie żeliwne zdecydowanie. Kupowałam taka w Duka. Nie przywiera nic, patelnia nie porysowana, w sumie po roku wyglada jak nówka http://dukapolska.com/

Gość masztarek
Mnie się ostatnio zachciało grilowanych warzyw i skusiłam się za zakup patelni grilowej gerlacha, warzywka udały pięknie się przyrumieniły z każdej strony, nawet te które leżały z boku bo patelnia ma taki specjalny dysk, który rozprowadza ciepło po całym dnie.

Gość radagast
Jeżeli ma być trwała i niezdzieralna, to musi być żeliwna, nie ma rady . Może wymaga trochę więcej umiejętności przy smażeniu niż patelnie z powłoką nieprzywieralną, ale jest wieczna. Im starsza, tym lepsza. Może będzie problem z naleśnikami, ja przynajmniej mam, ale znam takie osoby, które smażą i wychodzą im super. Jeżeli miałabym coś polecić to może to:http://www.goblet.pl/szukaj/?search=product&string=skeppshult+&search_top=&ob=p.priceAn&od=ASC , można na niej smażyć i można dusić, co akurat przy żeliwie nadaje potrawom wspaniały smak . Jeżeli chodzi o patelnie z powłokami, to generalnie dobra powłoka wytrzymuje 2,5 roku. Miałam kiedyś diamentową z gwarancją 5 lat i nie dała rady , wytrzymała niecałe 3. Mam więc patelnię żeliwną i od czasu do czasu dokupuję patelnię z powłoką, której używam do jajek, naleśników itp. trudniejszych tematów.

Gość gość
polecam wpisz w wysuzkiwarkę patelnia żeliwna i do 100zł mozna spokojnie kupic dobrą na lata .

Gość immt
Zdecydowanie Ballarini, mają rewelacyjne patelnie i garnki - granitowe (najlepsze), grillowe, ceramiczne, miedziane, tytanowe, indukcyjne - na pewno znajdziesz coś odpowiedniego

Gość gość
jezeli chodzi o niezdzieralną, to ja polecam tefala ceramiczną, trochę waży ale używam jej na płycie grzewczej z panasonica i to jak dla mnie duet idealny

Gość gość
Podobnie jak panie" przerobilam "rozne patelnie,obecna tefal tez jest do niczego.Sklaniam sie ku zeliwnej.Mialam tez (kupiona)30 lat temu od cyganow,byla dobra ale dla mnie za duza i za ciezka,oddalam corce ktora calkiem niedawno wymienila ja na tez kupiona u cyganow.Ciekawe czy w dobie podrobek i tandety potrzyma jej jak poprzednia.Ja mam brytfanke zeliwna,tez kupiona 30 lat temu i jedyna zmiana to ta ze kolor czerwony pokryl sie ciemnym nalotem.Brytfanki uzywam na okraglo do pieczenia kurczaka,miesa,gulaszu.Jest rewelacyjna mimo tylu lat uzytkowania.Tak wiec ide w stare sprawdzone patenty.Moja mama jak pamietam to tez miala zeliwna brytfanke-gesiarke pokryta od wewnatrz jakas powloka kamienna.Teraz wymyslaja co chwile rozne nowosci ,a oprocz wydawania pieniedzy to zadne rewelacje to nie sa.!!!

Gość gość
Uwazam ze najlepsze i patelnie i garnki są Tefala. Na nowe mieszkanie właśnie zamówiłam komplet na electro.pl i cena w sumie mnie zaskoczyła bo stacjonarnie to nawet stówkę więcej kosztowały.

Gość Ela Popowczyk

Patelnia ceramiczna jest najwytrwalsza, http://hord.net.pl/ możesz wybrać model który Cię interesuje .