Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdgdfhdfhfgdsegsrgrbhcvgvfc

Byłem na Śląsku, a tam...

Polecane posty

... bieda jak skur­wysyn, większa niż na Pomorzu Zachodnim. Katowice - totalny groch z kapustą, burdel na kółkach. Komunikacja miejska w całym GOP to totalne dno, drogo, tabor straszny (tak, proszę państwa, podobno o wiele biedniejszy Szczecin nie ma już Ikarusów od kilku dobrych lat, a w Katowicach miałem ciekawe przeżycie jadąc Ikarusem, który miał się za moment rozlecieć), stan tramwajów też "niezły", ogólnie są mocno zdewastowane, w Szczecinie to jest nie do pomyślenia. A w dodatku bardzo drogo, dużo drożej, niż w Szczecinie. To samo z jakąkolwiek informację na temat kursowania autobusów czy częstotliwością kursowania. Tragedia. 90 proc. budynków Katowic (nie mówię o ścisłym, ale bardzo rozległym centrum) wygląda gorzej niż w peryferyjnych dzielnicach Szczecina. W układzie miasta nie ma jakiejś harmonii, jak w innych miastach, nie ma jakiegoś ładu, tylko wszystko jest porozrzucane, gdzie popadnie. Tego waszego bogactwa na ulicach nie widać wcale. A podobno śląskie to najbogatsze województwo. Moje pierwsze wrażenie - bardzo negatywne. Myślałem że, co jak co, ale przybysza z biednego miasta (bo za takie powszechnie uchodzi Szczecin) nic już nie zaskoczy, a jednak... widzę, że spora część GOP, jeżeli nie cała (nie byłem w całej, więc nie wiem), to potężny bajzel. I powiem szczerze, nawet trochę nie ciągnie mnie do tego, by tam wracać, mimo, że z tego co zauważyłem, jest trochę więcej ładnych i zadbanych dziewczyn, niż u nas. A tak poza tym to dno i dwa kilometry mułu...

Gość wwwjsdjxnjxnjxnjxnjxnjsxnsjxns
prawda :D ja jestem z katowic i to co mowisz to jest najszczersza prawda :D

Gość feellowar
zapraszam więc do RZeszowa - u nas jest najwiecej galerii handlowych w całej Polsce :D

Gość icek pines
wasze ulice, nasze kamienice :)

Gość tez taj....
tez tak twierdze brud i syf ale ogolnie Polska taka jest

Gość kogo tam obchodzi
twoja relacja paprykarzu :D

tez taj.... -> trochę prawda, ale na litość boską - dlaczego miasto dużo biedniejsze potrafi się znacznie lepiej organizować, dlaczego po biednym mieście nie widać, że jest biedne, a po bogatym nie widać, że jest bogate? Gdzie to rzekome bogactwo GOPu?

Gość fefef
jam ze slaska i potwierdzę, smrod nedza, nedzne srodki komunikacji. Jadac tramwajem boje sie o swoje zycie....zardzewialy tabor, widac dziury w podlodze brrrrrr a ceny ida w gore

Gość jaki łośu
"A podobno śląskie to najbogatsze województwo." skąd masz takie dziwne info? 24 % PKB Polski wytwarza mazowieckie :classic_cool:, śląskie zaledwie 11,5%

Gość a czegoś ty się
spodziewał pałaców ociekających złotem ?

Gość tez taj....
troche zalezy od wladz wiele kasy sie marnuje w Polsce jest tak robi sie długo drogo na odpierdol a potem sie poprawia

jaki łośu -> nie mazowieckie, tylko Warszawa. To jest różnica, nawet jeżeli administracyjnie to jeden ch­uj. Specjalnie nie brałem tego pod uwagę, bo takie statystyki to można o kant dupy rozbić. Gdyby Warszawa była w podkarpackim, to by podkarpackie było najbogatsze.

a czegoś ty się -> cudów to się nie spodziewałem, ale takiej biedy również.

Gość mazowieckie dało popis
na wigilii w radomiu :D

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
ale pierdolicie... WSZĘDZIE W CAŁEJ POLSCE GDZIE BYŁEM JEST SYF Zadaj sobie pytanie: Czy znasz szkołe w której ławki nie są popisane podziurawione itd. Miasto gdzie ściany nie są całe w speju. Park gdzie idąc o 1 w nocy nie lejesz w gacie. BO JA ANI JEDNEGO TAKIEGO MIASTA NIE ZNAM. Jedynie pseudomiasta jak Rzeszów czy Bydgoszcz. Ale to jedyne 2 znane mi wyjątki. No chyba że weźmiesz całkiem wsie jak sanok czy zakopane. Ale jw. Cały ten kraj jest zapisany. Co więcej w moim małym rodzinnym miasteczku co chwile kwiaty rozpierdalają. Co zasadzą na wiosnę to zimy nie dotrwają musza rozpierdolić. Więc o czym ty mówisz? Gop akurat aż tak podniszczony jak wawa nie jest. Przejdź się choćby z złotych tarasów na dworzec zachodni. Centrum miasta a kurwa mać. Przejdź się w łodzi koło Zoo Nosz kurwa... CAŁY TEN KRAJ JEST TAKI POJEBANY

Co więcej postawię browara temu kto mi wskarze miasto 100 tyś gdzie nie ma choćby napisów na ścianach. WSZĘDZIE KURWA SĄ. I to jebane jp100% Policja powinna ręce ucinać przy samej dupie za zamalowanie muru. Chłosta i jak facet to laski ma robić wszystkim policjantom przez miesiąc.

Gość ale o co ci chodzi?
mazowieckie to warszawa, a małopolskie to kraków 💤 a pomorskie to trójmiasto a podkarpackie to rzeszów a okręg paryski to paryż a stan Nowy Jork to miasto Nowy Jork, nie wiem o co ci chodzi, chciałbyś w mazowieckim 4 warszawy a w łodzkiem 5 łodzi?

I TAK UWAŻAM. W Szwajcarii jeśli twoje dziecko napisze COKOLWIEK NA ŁAWCE masz odkupić ławkę. I zapłacić na szkołę 300% wartości. A w polsce drą te małe skurwysyny cyrklami nie wiadomo czym. Rzucaja się gąbkami. Gnębią innych. POLSKA TO NAJWIĘKSZA DZICZ!!!!!!!! Może ukraina rosja rumunia i bułgaria to większa ale nie byłem to nie wiem.

Gość a czegoś ty się
stwierdziłeś biedę po ikarusach , po tym ,że nie ma ładu w układzie miasta, zaniedbanych budynkach ? no błagam :o

A po czym miałbym stwierdzać biedę, bądź bogactwo? Jeżeli ludzie byliby bogaci, to by miasto było bogate, gdyby miasto było bogate, to by nie było zaniedbane, czyli potrafiłoby zadbać o to, o czym napisałem wyżej. Proste prawo ekonomii. No chyba, że w Katowicach są jacyś inni rządzący, którzy np. wolą trzymać kasę na koncie, zamiast ją wydawać.

oj tam czepiasz się... Przeszedł by się po domach to w każdym led i plazma. I w porównaniu do wiosek o coś gorszego od golfa 3 ciężko. Ja tu przenoszę temat do tego że POLSKA TO JEBANA NIE DBAJACA O MIENIE PUBLICZNE DZICZ. I każde miasto w polsce jest brzydkie, obskurne. menelskie i w każdym można dostać wpierdol. TO jest normalne? Nie nie jest. TO PATOLOGIA

Gość a czegoś ty się
jakoś nie widzę związku między bogactwem ludzi a bogactwem miasta :o a nawet widze odwrotny związek , bogaci wiedzą jak nie dać się okradać państwu reprezentowanemu przez miasto. Komunikacja to też inna sprawa kzkgop dziennie przewozi 1,2 mln osób to 3 szczeciny jest niedoinwestowany ale i to się powoli zmienia. Gop nigdy nie będzie ładny, to nie region turystyczny a przemysłowy, który podupadł dzięki wspaniałym reformom poprzednich rządów . O Szczecinie nie wiem nic :p wierzę ci na słowo