Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasmina*****

Podjąć studia i zaryzykować utratę pracy???

Polecane posty

Gość jasmina*****

Dostanę na cały cykl kształcenia dofinansowanie , około 80% całej sumy czesnego. (od rodziny) Pracuję na umowę o pracę, również w soboty, pracodawca musiałby pozwolić mi brać urlopy na wybrane soboty. Jest 60% szans, że zgodzi się na to. Jestem o tyle w trudnej sytuacji, że mieszkam sama, w starym domu, który muszę remontować, w tej chwili uległa awarii instalacja wodno-kanalizacyjna, nie mam wielu mebli... Elektryka też kwalifikuje się do wymiany. Na wszystko potrzebne są pieniądze. Zarabiam dość dobrze (około 1 800 zł), nawet często więcej. Jeśli stracę tą pracę cięzko powiedzieć kiedy znajdę nową, może od razu, może za pół roku. Dam sobie radę... Tak czy inaczej. Jednak odbije się to kosztem koniecznego remontu. Nie podoba mi się, że mieszkam tak biednie , nie mam warunków do zycia właściwie... Podstawowych. Studia otworzą przede mną wiele furtek. Obecną pracę po małym wdrożeniu może wykonywać każdy, lepiej lub gorzej. Myślę o tym co będzie potem... I jeszcze jeden, bardzo ważny szczegół - dofinansowanie do studiów będzie jedynie, jeśli rozpocznę naukę w roku 2013. Tak mi zapowiedziano;-) kto nie ryzykuje....ten nie pije szampana. Mimo wszystko, mam wiele wątpliwości. Jak postąpilibyście na moim miejscu???

Gość Wolałabym zostać przy pracy
skoro ją masz. Myślisz, że studia ci ją zagwarantują?

Gość srjyrjsr
jasmina***** co tam słychac w Belsku ? :)

Chrzań tą robotę i zacznij studia. Bez studiów nie masz szans wybić się do lepszej pracy a 1800 to nie jest dobra pensja. Idź na studia!!!