Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża mamuska

Nie karmiące piersią - mały nasz zakątek...

Polecane posty

Gość świeża mamuska

Za każdym razem spotykam się z wielką agresją jak słyszę ze chciałabym karmić z butelki mm zamiast piersią... Moja szwagierka (45l.) ma dwóch dorosłych już synów..obydwaj byli wcześniakami i nigdy ich nie karmiła piersią.. Są wysocy, mądrzy, rozwinięci... Karmienie piersią jest może i piekne i potrzebne ale na samej piersi dzieci płaczą co chwilę, mama jest sflustrowana, nie ma na nic czasu, ciągłe pytania czy mam wystarczająco pokarmu...itp. Chciałam się zapytać mam które podjeły już decyzje o karmieniu z butelki czymacie jakies wyrzuty sumienia, czy w koncu się wysypiacie w nocy ???

Gość a kto Ci powiedział, że
dzieci na piersi ciągle płaczą?

Gość świeża mamuska
nie wpierdalaj sie kurwo jak nie masz pojecia

Gość to ty przestan powtarzać
te bajki o płaczu i nie przesłanych nocach. Jak dziecko ma ryczec to będzie, jak ma nie spac to będzie. i ja karmilam butelka z wygody mojej, ale dwoje moje dzieci więcej ryczalo i niespalo jak niektóre dzieci koleżanek na piersi dlatego mimo mojego wyboru nie popieram rozpowszechniania takich wad karmienia piersią

Gość ikjg
karmie mm, bo tak chce... nie mam i nie mialam wyrzutow sumienia... moje dziecko prawie w ogole nie placze, jest spokojne i szczesliwe... jak miala 3 mies. to zaczela przesypiac cale noce... a wczesnie budzila sie w nocy co 3 godziny na mleko i po wypiciu od razu zasypiala... tak wiec nie ma zadnych problemow... nigdy nie spotkalam sie z agresja matek karmiacych piersia.. poza tym uwazam, ze to nie moja sprawa jak kto karmi czy wychowuje swoje dziecko... ja sie nikomu nie wtracam i nie zycze sobie, zeby ktos mnie ocenial czy krytykowal

A Ty myslisz, ze jak bedziesz karmic mm to Ci dziecko bedzie cala noc spalo? :D smieszna jestes! Na mm dzieci tak samo maja kolki bole brzucha , sa niespokojne, placza. Wiem to bo sama mam 2 synow - pierwszy byl karmiony mm - duzo plakal, byl marudny. Drugi syn karmiony piersia 4mies jest mamina przytulanka :) prawie nie placze, ladnie spi jest spokojnym dzieckiem.

Gość świeża mamuska
proszę się nie podszywać !!! nie być wulgarnym... uwaga na podszywa !

Gość uiiuiiregeggtgtrhr
Polecam książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" -tam są super rady na uciszenie płaczu i uspokojenie nawet najbardziej rozwrzeszczanego dzieciaka :) Wcale nie jest tak, że dzieci na piersi bardziej płaczą, bo wg moich obserwacji są nawet spokojniejsze. No i Twoje mleko ma najwięcej wartości, zmienia się zależnie od pory roku (np. w zimie jest gęstsze, w lecie bardziej rzadkie), gdy jesteś chora wytwarza przeciwciała i uodparnia dziecko. Jak dla mnie to super sprawa. Zresztą, mleko ludzkie jest najlepsze dla ludzi, bo krowie jest najlepsze dla cieląt. Chyba, że skorzystasz z banku mleka kobiecego. Pozdrawiam :)

Gość hfdfghoj
bez przesady ani mleko z piersi ani mm nie jest cudowne, idealne i wspaniale i przed niczym nie chroni. gdyby tak było to dzieci trzeba byłoby karmić do końca życia i całe pokolenia byłyby zdrowe, jak macie grypę czy poważniej chorujecie to u lekarza się pytają czy byłyście karmione piersią w okresie niemowlęcym? nie, nie popadajmy w paranoję, to tylko pokarm i tak wszystko jest tak zatrute, że pokarm matki i mm to jedno licho

Jesli juz tak jedziesz z tymi zaletami to napisz jeszcze , ze w czasie i po karmieniu leca matce zeby :O

Gość hfdfghoj
niedawno poznałam dziewczynę, ma półroczne bliźniaki, 2 chłopców, dzieci po drugim zapaleniu płuc leczonym ponownie w szpitalu, zapalenia oskrzeli, przeziębienia itp non stop. Od urodzenia chorują, są karmione naturalnie tylko i wyłącznie. Matka tych dzieci jest zwolenniczką tezy, że jej mleko jest najlepsze, nie dochodzi do niej, że chyba nie jest skoro dzieci są aż tak ciężko chore. Chciałam ją namówić, na karmienie mieszane, ale uparcie powtarza, że nie da sztucznego syfu, że w szpitalu też jej powtarzają, że jej mleko jest najlepsze. Moim zdaniem jej mleko jest za słabe na 2 chłopców i dlatego dzieci tak chorują. Ale cóż to jej wybór. Nie dajmy się zwariować. Ważne by dzieci były zdrowe, i mamy psychicznie też. :-)

Gość hfdfghoj
to nie są bzdury, gdybyś zobaczyła tych chłopców, to pewnie pierwsza myśl, która by ci przyszla do glowy: to daj im jeść, fizycznie to te dzieci wyglądają po prostu nędznie, może i mieszczą się w normach ale na zdrowe to one nie wyglądają

Gość hfdfghoj
gdyby moje dziecko było non stop w szpitalu to zmieniłabym mu pokarm, może pomoże, bo zaszkodzić to na pewno już nie zaszkodzi

Gość Kob33lalaku,k
hfdfghoj, ale pleciesz. To jest biologia, mleko matki musi zawierać wszystko, co niezbędne dla dziecka i to normalne, że w czasie choroby matki wytwarza przeciwciała. Żadna mieszanka tego nie zastąpi. Mleko matki nie daje ochrony na całe dorosłe życie, ale ma bardzo pozytywny wpływ na rozwój niemowlaka. To, że te bliźniaki chorują może mieć przeróżne podłoże, to są tylko Twoje domysły, że mleka nie wystarcza... Zazwyczaj mleka jest tyle ile potrzeba, karmienie pobudza produkcje mleka. Nawet jeśli uważasz, że karmienie piersią nie jest idealne, chociaż jakby nie było zgodne z naturą i prawami biologii, czemu zaprzeczyć już nie możesz, to nigdy nikomu nie wmówisz, że sztuczna mieszanka jest lepsza :)

Witam :) To nie prawda,e kobietom psuja sie zęby od karmienia piersia. przed zajsciem w ciazy mialam wszystkie zeby wyleczone chodze raz na pol roku do dentysty i nie popsul mi sie ani jeden zab:) a dodam ze karmiłam moja córeczke ponad 21 mscy :D przestalam 3 dni temu i jestem z tego powodu mega szcesliwa bo od ponad 21 mscy moge przespac cała noc:D jupiiiiiiiiiiiiiii

Gość hrrhhhryh
hfdfghoj, ale lekarze w szpitalu mówią co innego niż Ty, a Ty nie jesteś lekarzem. A koleżanka nie ma obowiązku informować Cię co dokładnie jest z dziećmi, być może są chore. Nie musi Ci się z tego zwierzać, a Ty sobie wysnuwasz jakieś własne tezy....

Gość karm sobie jak chcesz to twoj
wybor i twoja sprawa ale nie pisz glupot o karmieniu piersia ja ta turaj: "Karmienie piersią jest może i piekne i potrzebne ale na samej piersi dzieci płaczą co chwilę, mama jest sflustrowana, nie ma na nic czasu, ciągłe pytania czy mam wystarczająco pokarmu...itp."

Gość hfdfghoj
Tylko, że ta lekarka z pediatrii, jak przyjeżdza do nich na wizyty to bierze 200 zł za wizytę dla 2 dzieci, zastrzyki po 25 od dziecka, prywatna pielęgniarka, czyli 100 zł dziennie, leki. Tym dzieciom nic nie jest, wiem to od niej, oni są po prostu niedożywieni wg mnie. Tu nie trzeba lekarza, żeby to zobaczyć.

Gość hfdfghoj
Karmiłam mieszanie, ze względu na anemię dziecka przez 3 miesiące, potem tylko mm i szczerze to mm wygrywa u mnie z moim mlekiem. Po 2 tyg od podania nan nie było śladu anemii. Dla nas okazało się lepsze, ale każdy przypadek jest inny.

Gość hhgsdghjk
Dostaliśmy żelazo, witaminy itp, a to położna po cichu namówiła mnie na nan, żebym spróbowała dokarmić dziecko i okazało się, że faktycznie za słaby mam pokarm jak na potrzeby naszego dziecka. Wyniki morfologii z karmienia piersią i z mm były ogromnie zróżnicowane , także na swoim przykładzie nie uwierzę, że moje mleko to taki cud. Mąż tej dziewczyny tak jak i mój ma ponad 2 metry wzrostu i może jej chłopcy wdali się w tatę, tak jak nasz synek wzrostowo idzie w ślady ojca.

Gość Mama Kaji 2012
Ja miałam tak jak koleżanka wyzej, mała na piersi nie przybierała na wadze ,słabe wyniki krwi itp.A jadła normalnie! Zaczeliśmy dawać akurat hipp mm i w 2 miesiące kolosalna różnica!!No i karmiłam na zmiane do 9msc potem juz tylko mieszanka, nie choruje mi wcale , ma 20msc i raz była przeziębiona. Antybiotyku ani razu.

Gość Kotia....123
hfdfghoj, ale koleżanka rzeczywiście może Ci czegoś nie mówić, a dzieciakom może coś poważniejszego dolegać. Nie każdy wszystko mówi nawet najbliższym znajomym czy rodzinie. To, że ktoś mówi, że jest ok, nie oznacza, że tak jest rzeczywiście. Wizyty w szpitalu, prywatny lekarz - to raczej poważniejsza sprawa. Wybacz hfdfghoj, ale Ty nie jesteś lekarzem, aby z taką pewnością wygłaszać, że Tobie to wygląda na niedożywienie mlekiem matki, bo nie możesz tego wiedzieć. I racja -niech każdy karmi jak chce, ale nie wygłaszajcie głupot, że karmienie piersią jest gorsze, bo nie jest.

Gość świeża mamuska
up

karolajna1982 Witam To nie prawda,e kobietom psuja sie zęby od karmienia piersia. przed zajsciem w ciazy mialam wszystkie zeby wyleczone chodze raz na pol roku do dentysty i nie popsul mi sie ani jeden zab a dodam ze karmiłam moja córeczke ponad 21 mscy przestalam 3 dni temu i jestem z tego powodu mega szcesliwa bo od ponad 21 mscy moge przespac cała nocjupiiiiiiiiiiiiiii" 1 1 to poczekaj jeszcze troche to sie sama przekonasz. :D

Gość buhahahabehehehe
Zawsze mnie śmieszyły te nagonki na matki niekarmiące piersią...mm jest o wiele doskonalsze pod względem składu, dostarcza dziecku wszystkie potrzebne składniki, nie trzeba się martwić o jakość pokarmu, no i przede wszystkim, dziecko o wiele szybciej zaczyna przesypiać noce i mieć regularny rytm dnia - to wszystko wiem z autopsji, moja córcia już w wieku 3 mies. miała uregulowany sen i posiłki, nie jadła 50 razy na dobę po kropelce z piersi tylko pełne, właściwe porcje 5 razy dziennie i przesypiała mi całe noce :D Ja się w sumie nie dziwię frustracji i wściekłości matek karmiących piersią, przecież ani to wygodne, ani ładne, ani zdrowe - a te wszystkie mądralińskie od naturalnych metod chciałam uświadomić, że najnowsze teorie na temat karmienia mlekiem matki u ludzi głoszą, że pokarm matki ma za zadanie tylko PODTRZYMAĆ dziecko przy życiu do momentu dostarczenia mu WŁAŚCIWEGO jedzenia. Czyli wszystko przemawia za mm! Nie dajcie się terroryzować pseudoekolożkom i nawiedzonym karmiącym. Pozdrawiam

Gość ewtewetw
ja karmilam butelką, swietny wybór:)spie dobrze

Gość ewtewetw
pomine traumę porodu i traumę karmienia, po prostu karmię butelką i jestem zachwycona:)

Gość bravoooo:::::::::::::::;
świeża mamusiu ty naprawde jestes "swieza"z takimi pogladami,pewnia masz 19 latek najwyżej dlatego masz jeszcze mały rozumek i niewiele wiesz o karmieniu piersia a nawet jestem pewna ze zwyczajnie nie umiesz tego robic i pewnie dlatego twoje małe płacze

Gość bravoooo:::::::::::::::;
jagoda tobie zeby wyleciały pewnie ale to nie przez karmienie tylko z powodu błędów zywieniowych w czasie ciązy i jeszcze przed nią,zwyczajny niedobór wapnia moja droga i nie pisz takich bzdur,ok?