Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swięta w polszy

Czy wasze święta wyglądają tak jak w telewizji? Rodzinka, prezenty itp ?

Polecane posty

Gość swięta w polszy

Szał prezentow, kazdy cos dostaje, zjazd rodzinny jak w Kevinie, wszyscy elegancko ubrani, 12 potraw albo po amerykansku z indykiem, caly dom wystrojony. No wiecie to co na filmach? Bo ja spędzam swieta z rodzicami, rodzenstwem, 3potrawy, ciasta, tylko choinka, prezentow nie mamy bo bieda, do rodziny nie jezdzimy bo po co? Jakbysmy umarli to jeszcze by obgadywali i sie smiali. Caly dzien przed tv

Gość muzykomaniaczka
ja spędziłam wiligilę z rodzicami i przyszłym mężem.do wigilii nikt się nie stroi na galowo, takze bez krawatów itd. było miło, każdy dostał prezenty, było typowo wigilijne jedzonko, oglądalismy świąteczne filmy.

Gość sama wigilia iscie po
filmowemu... zjazd do mamy z reszta najblizszej rodziny (brat, siostra z facetem, dzieciaki, babcia), wszysycy elegancko ubrani, 12 potraw, odmawianie modlitw, dzielnie sie oplatkiem, kolacja przy koledach, potem przekopywanie sie przez prezenty, pieknie opakowane, dla kazdego (czesto podwojnie: pary sobie nawzajem i od mamy po drobnostce), wspominanie, zartowanie, zdjecia, rodzinna kamerka i takie tam... a reszta swiat w domu przed kompem z walowa od rodziny z wigilijnego stolu :D

U mnie święta zawsze rodzinnie,wszyscy elegancko ubrani,prezenty są zawsze(choćby po jakimś drobiazgu).Potraw niekoniecznie jest 12 ale każdy przynosi coś "od siebie"do jedzenia,więc się pewnie i więcej uzbiera :)

Gość cccvcvcvcv
ja w tym roku pierwszy raz nie jestem na świetach w domu,i powiem wam,ze beznadzieja,mimo,ze nie mialam takich swiat jak na filmach

Gość nie wiem jak jest u Kevina ale
u nas wszystko fajnie, ja przyjeżdżam do rodziców i brat z zoną. Wszyscy na galowo, tata i brat w garniturach, krawat, kobietki odstrzelone w szpilach ;-) pięknie nakryty stół, przygaszone światło, świeczka na stole, modlitwa, opłatek, 12 potraw, rozmowy, śmiechy. Potem brat robi za Mikołaja i rozdaje prezenty spod choinki, każdy dostaje prezenty od każdego (po1-3 prezentach na głowę :-D ) no i najwazniejsze prezenty sa dla psa :-D który sam je sobie wyszukuje, wywąchuje pod choinką :-) Niestety święta nie dają mi już takiej radości jak wtedy, kiedy byłam dzieckiem, coś się zmieniło

Gość gość
My o około 16 mamy wigilie dla rodzinuly z mojej strony.Z potraw pierogi karp śledzie barszcz z uszkami Opłatek życzenia. Prezenty dają dzieci moje i siostry. Mama daje też wnukom prezentom.Choinka .Wafle pączki sernik czasami coś jeszcze. O 18 jedziemy do mamy męża.Pierwsze co dajemy prezent babci .Jest tam troche więcej osób nasza czwórka babcia wujek kawaler wujek kawaler rodzice i syn rodzice i 5 córek w tym jedna w grudniu będzie miała 9 miesięcy . Na początku Biblia Opłatek.Z potraw pierogi barszcz. Rózne ciastka sałatki czasami śledzie.Bardzo lubie gdy w czasie świąt jest wiele śniegu wgl bardzo lubie zime i święta na koniec ide na pasterke.Mężczyźni raczej w koszylach kobiety w sukienkach lub kieckach dzieci zaleźy od wieku młodsze to tam różnie jak wiadomo styl dzieciecy młodzież modnie elegancko