Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama91

mam nadzieje ze ktoras mama wejdzie i poradzi

Polecane posty

Gość xzxzxz
kochana , im się w święta robić nie chce, mnie powiedzieli za 1 razem (niedziela) że nie ma anastezjologa na dyżurze .... cesarka na szybko, nie było czasu na wkłucia maska i lulu... na szczescie zdązyli ale córka miała tylko 4/10 w skali apgar . za 2 razem nafaszerowali mnie rozkurczowymi relanium itp żebym tylko w nocy nie rodziła a miałam planowane cc ale tydzień chodziłam i trułam im dupę, jeden z lekarzy powiedział mi że wyrocznią nie będzie, zakażenie błon płodowych... wierz mi to absolutnie nie są żarty , to jest życie Twojego dziecka i Twoje

Autorko,jedz do szpitala i to jak najszybciej,bo skoro dziecko slabo sie rusza,to nie ma zartow.Lekarze sa od tego,zeby Ci pomoc,a nie odsylac do domu.Jesli sa skurcze,a nie ma rozwarcia powinni podac oksytocyne,albo polozyc na patologie ciazy i czesto sluchac tetna dziecka.U mnie w szpitalu na patologii ciazy sluchali co 2 godziny tetna bez wyjatku czy byl to dzien czy noc

Gość azxcvbnm
jesteś z 91 roku i już rodzisz drugie dziecko??? na pewno planowane..... pato.....gia

Gość mamama91
Mój miał tętni dobre pod ktg dlatego powiedzieli że jest ok mimo że się nie rusza

Gość xzxzxz
hmm pojechałaś do szpitala , czy dalej się zastanawiasz?

Gość mamama91
Naradzie nie ostatni skurcz miałam z. Godzinę temu bardzo mocny i narazie cisza . Mały ciągle wypicia nóżki z boku .

Gość bravoooo:::::::::::::::;
skoro nie masz rozwarcia to normalne ze cie odesłali

Gość mamama91
I normalne żeby się męczyć 3 dni z takimi skurcze . Przecież moga podac kroplówkę żeby przyspieszyć.

a co to jest 3 dni???przeciez to nie jest akcja porodowa tylko zwykłe bóle przepowiadajace kobieto,to twoja 2 ciaza zdaje sie?a pieprzysz jak potłuczona naparwde wierzycie ze z oxy lepiej sie rodzi???przeciez to sredniowiecze i jak rozwaracia nie ma i akcja nie postepuje to i tak nic nie pomoze

Gość mamama91
Widać że właśnie ty hosni wiesz bo z pierwszym synem posaczyly mi się wody tylko zero skurcze i rozwarcia dali kroplówkę i dopiero się roZkrecilo a po 5 godz urodzilam

tak,mało wiem bo urodziłąm 4 dzieci i na poródówce spędziłam prawie 10 lat he he jedz jak chcez ale sie nie dziw ze cie znowu odesla bez rozwarcia i uwierz czasem nawet dziewczyny co przyjechaly z 2 cm rozwarciem rodziły po kilkanascie godzin

Gość mamama91
Gowno wiesz miało być . Pisze z telefonu .

Gość mamama91
Nie jadę nigdzie czekam aż będę chodziła na czwórka z bólu.

weż paracetamol od bólu jak bardzo boli poprzednim razem saczyły ci sie wody bez rozwarcia?fizycznie nie jest to mozliwe;) wody n ie moga się saczyc przy zamknietej szyjce kochana,musiało byc juz nieiwelkie rozwarice ,takie prawo natury

Gość mamama91
Bravvo położenia jesteś?

Gość ło ma tkooooooooooooooooooo
przy nieregularnych skurczach nie masz co sie wybierać do szpitala,jak będę regularne co 5 minut to wtedy ok

Gość mamama91
Bravvo położenia jesteś?

już od dłuzszego czasu nie pracuję jako połozna ale tak ,to mój zawód

Gość mamama91
Bravvo położna jesteś ?

Gość mamama91
Moze źle zaskoczyłam na cb ale jestem już jak bombka jestem całą spuchnieta mam bardzo mocne skurcze ale kurna nie regularne klucie w pochwie jak by ktoś mnie rwal od środka przy poruszaniu się najgorzej no i 2 letniego synka w domu ciężko chcialabym żeby maluszek się już urodził bo całą ciążę przechodzę kiepsko to jeszcze na koniec nie do wytrzymania eh trochę się uzalam ale brak mi sił już :/

rozumiem;)kłucie w pochwie moze zwiastowac skracanie się szyjki,w szpitalu byłas pewnie badana ?

Gość mamama91
Tak lekarz wsadził maluchy i wyjął całą rejawiczke mokra i powiedział że nie wie czy to wody a sztuka zachowana :/ taki dziwny był ten ginekolog.

Gość mamama91
Szyjka przepraszam ale strasznie źle idzie mi pisanie z telefonu

nie był pewny czy to wody?no tak..w polsce nadal nie stosuje sie testów do sprawdzenia czy to wyciek wód płodowych?

Gość mamama91
A mam jeszcze pytanie od 1 tyg gdzieś wypływa mi gesty żółty czasem biały śluz jest go sporo to może być czop ? Ale to chyba za dużo jego .

może to byc czop ale może to być także infekcja pochwy

Gość mamama91
Nie i nawet nie zrobił usg żeby to sprawdzić pogrzebal tylko i do domu u żeby wrócić jak się porządnie zacznie .

no to pozostaje ci czekanie.oxy nie jest najlepszym wyjsciem wg mnie oczywiscie,to sztuczne wywołanie porodu

Gość mamama91
Niewiedziałam że skurcze przepiwiadajace mogą być aż tak bolesne :/ niby drugi poród mówią że łatwiejszy i go.... Prawda . Pierwsza ciąża sielanka i poród też a druga ti jakąś masakra .