Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTAJącA!

Pewnosc siebie

Polecane posty

Gość PYTAJącA!

WITAM, Mam pytanie: jak stac sie pewną siebie kobietą?? SKąd brac wiare w siebie i we własne poczucie wartosci? Pomozcie!!! Czuje sie jak rozjechana przez czołg. A moje poczucie wartosci zmalało do zera!

Gość meloman wizualny
Pewność siebie wynika z wyższej samooceny. Musisz sobie uświadomić,że jesteś wartościową osobą, zasługujesz na szczęście, na to co dobre, jeśli nie najlepsze. Jak podwyższysz sobie samoocenę, wzrośnie pewność siebie. Do tego fajny makijaż i zdobywaj świat :)

Gość PYTAJącA!
Czysty seks z nieznajomym?? Litości! Nie zamierzam opierac swojej samooceny na facetach. Z nimi wielkiego problemu nie mam. Chodzi o mnie!!!! Jak pokochac siebie... ?! Kurcze macie jakies sposoby?? Łatwo powiedziec,,musisz sobie uswiadomoic, ze zaslugujesz na szczescie...." JAK??

Gość meloman wizualny
jak to jak? Po prostu to Ci się należy i masz do tego prawo - z racji samego tylko urodzenia.Każdy zasługuje na szczęście, więc czemu Ty miałabyś nie zasługiwać. Masz do niego prawo i nic nikomu do tego. Zacznij mysleć w ten sposób.

Gość PYTAJącA!
zmienic swoje myslenie...hmmm.... chyba dotknąłes mojej pięty achillesowej.... od kad pamietam mialam siebie za nic, co skutecznie potwierdzali rodzice negatywnie komentujac mój wygląd, charakter, decyzje...

Gość meloman wizualny
No cóż, jakkolwiek to zabrzmi to musisz mieć gdzieś to co mówią Ci rodzice, znajomi itp. Masz prawo do swoich decyzji, charakteru, wyglądu i nic nikomu do tego. Najpiew musisz stworzyć sobie mentalną zaporę, nie dopuszczać takich sformułowań. A tym łatwiej będzie Ci to robić, jeśli będziesz pamietała o tym, że sama wiesz najlepiej jak postepować - to Twoje życie. Nie możesz sie mieć za nic, bo to jest autodestrukcja na życzenie. Jesteś kimś, jesteś kobietą, - kobietą która zasługuje na szczęscie i nikt nie ma prawa Ci tego zabrać. Musisz wiecej pracować nad sobą i pamietać,że to nie obcy ludzie lub złorzeczący ludzie określają TWoją wartość, tylko Ty sama!

Gość PYTAJącA!
Rozumiem co piszesz... jednak w tym momencie nie wiem skąd wykrzesac wiare w siebie, w lepsze jutro... nie umiem nawet obiektywnie spojrzec na siebie...czuje sie paskudnie zw swoim ciałem... moim zdaniem wszystkie kobiety są atrakcyjniejsze ode mnie... Nie, nie gonie za ideałem... Po prostu zle mi ze sobą.... Ale dziękuje za odpowiedzi