Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always245

nastoletnia córka i okres pomocy!!!

Polecane posty

Witam mam takie pytanie Czy wasza córka powiedziała wam o swojej pierwszej miesiaczce? Czy kupiliście jej podpaski i wytłumaczyliście wszystko? . Otóż Moja córka ma 12 Lat urosły jej piersi poprostu dorasta Chciałam z nia jakos porozmawiac o dorastaniu ale nie wiem za bardzo jak moze kupić jej podpaski? Tylko jakie dla nastolatki zeby były Dla niej wygodne. Czy miałyście taką sytuacje liczę na pomoc.

Gość Ha ha ha ha he
Zakładałaś już taki temat...

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
no jak ci nic nie doradził? napisaliśmy ci, ze tak powinnaś porozmawiać z córką a podpaski jakie jej kupisz takich użyje ten pierwszy raz a potem sama sobie wybierze to co jej odpowiada. może na początek używać twoich.

Gość Ha ha ha ha he
Przestań kłamać bo ci doradzaliśmy rozmowę z córka i jakie podpaski.

Gość tirli tirli trutu tu tu
Ja to mam jeszcze przed sobą ale miałam taką rozmowę z chrzesnicą,bo jej mama się wstydziła. usiadłyśmy u niej w pokoju we 2 i zaczęłam z nią rozmowę mniej więcej tak... Asiu przychodzi taki moment w życiu każdej dziewczyny że staje się kobietą. i w twoim życiu ta chwila też się zbliża. w twoim ciele będą się działy teraz różne procesy,będą zachodziły zmiany, pojawi się okres-nie powinnaś się tego bać, powoli stajesz się kobietą. musisz być tego świadoma. no coś w tym stylu w każdym razie. nie wiem na ile to było dla niej krępujące,w każdym razie poprosiła żebym z nią poszła kupic podpaski tak na przyszłość :) i jak dostała okresu to do mnie zadzwoniła wołając ciociu, ciociu to już, już jestem kobietą :)

Gość dominikana zwaroiwana
Ech... myślę, że wykładów to jej oszczędź. Pewnie wie więcej od ciebie :P Wystarczy wejść na internet i na pierwszej stronie pewnie wszystko wyczytała :) Podpaski kupuj jakie chcesz ;) Polecam always sensitive z bawełniana powłoczką.

Gość qqqqlka
ja pierwszy okres dostałam w wieku 13 lat, przygotowana nie byłam, bo dla mamy niestety zbyt wiele rzeczy było tematami tabu... koniec końców sama sobie poradziłam, z koleżankami się rozmawiało na takie tematy.

Mnie takie tematy zawsze interesowały. Kiedy dostałam pierwszy okres miałam 13. Byłam już przygotowana, powiedziałam mamie że dostałam okres, ale ona uważa to za temat tabu... i sama sobie radzić musiałam, dostawałam tylko kasę na podpaski. Kupowanie mnie zawsze krępowało dopóki nie urosłam. Teraz mam 17 lat i jest ok ;) Dostaje stówę na miesiąc, za to opłacam sobie telefon, kupuje kosmetyki (w tym podpaski ;), kupuje bilety autobusowe...

Gość hgthgthgted
podpaski z kieszonkowego?? to jest twoich starych zasrany obowiaze zeby ci kupic te podpaski. i to nie z kieszonkowego

Jak widzisz moi rodzice mają pieniądze, ale czasu już nie, bo pracują. Sama muszę się zaopatrzyć w takie artykuły. Niestety.

Gość hgthgthgted
nie maja czasu? tzn na spozywcze zakupy tez nie chodza? nie wmawiaj mi ze twoi rodzice tylko w pracy siedza.... a kieszonkowe to kieszonkowe. podpaski i kosmetyki a i bilety powinni ci kupowac OSOBNO. taki ich zasrany obowiazek. dobrze ze chociaz zeszyty ci kupuja ze swojej kasy...........

Gość trzeba z dzieckiem rozmawiać
Delikatnie wysądować ile wie i rozwiać wszelkie wątpliwości. Do osoby (a raczej dziecka),co tak się rzuca że koleżanka kupuje sobie z kieszonkowego podpaski-100zł dla nastolatki na miesiąc to niby na co ma wydawać? na kosmetyki,telefon itp.

Moja cor dostala okres w 3 gimn. Dowiedzialam sie dopiero chyba w jej 3 dniu miesiączkowania,ale to przez przypadek bo w smieciach zobaczylam zwiniety rulon w papier toaletowy,sama z siebie nicv nie powiedziala,pyytalam sie dlaczego sie nie pochwaliła ,że stala sie kobietką, to odp ,że dla niej to nie jest powodo chwalenia sie takimi rzeczami... :o Pierwsze podpaski miala z always, teraz chyba tampony uzywa choc pewna nie jestem

Otóż moi rodzice pracują codziennie w godzinach 8-20, ponieważ prowadzą firmę. Zeszyty i książki do liceum też sobie sama kupuję. Moja mama nie gotuje obiadów. Nie mam rodzeństwa. Siedzę w domu w swoim pokoju przed komputerem pod kołdrą, albo się uczę (swoją drogą dobrze) i sama dbam o siebie. Przynajmniej kiedy będę się musiała wyprowadzić na studia będę mogła zadbać sama o siebie. A ta nauka samodzielności zaczyna się od kupowania podpasek :P

Gość hgthgthgted
moze wydawac na: swoje hobby, ciuchy, wyjscia ze znajomymi

50 zł miesięcznie wydaję na same bilety. 25 zł na telefon. Reszta to między innymi podpaski, gumy do żucia i inne tego typu pierdoły. Nie wiem czemu się tak wszyscy rzucacie :/

Moja mama zakupila książe o tytule ,, sprawy kobiece sprawy intymne'' nie wiem czy ta ksiazka jest nadal na rynku bo dawno temu mi ja zakupilpa. W tej ksiazce jest opisane o pierwszej miesiączce, antykoncepcji o menopauzie itp bardzo fajna poniewaz na nie ktore pytania ciężko było wytłumaczyc a ta ksiązka potrafiła mnie uswiadomić

No domniemam ,ze auorka sama miesiączkuje i zapewne ma jakis zapad podpasek w szafeczce lazienkowej wiec kupowanie dla corki podpasek bedzie takie dziwne,to tak samo jakby kupowac osobne pasty do zębow czy papiuer toaletowy A moze tampony sobie corka zażyczy??

Mysle, ze to najwyzsza pora bys sprobowala z corka porozmawiac. Ja dostalam @@@ w wieku 11.5 roku , piersi i owlosienie lonowe mialam juz w wieku 10 lat. Jesli nie umiesz z nia rozmawiac moze zabierz ja do ginekolozki ktora dziecku wszystko wytlumaczy. Takie rozmowy sa wazne choc trudne...