Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szansa20

Zatrucie u psa

Polecane posty

Gość to moze byc
bo jak mu sie gdzies tam wysaczy tresc zoladkowa do jamy brzusznej to nie chce nawet mowic co sie stanie...zakazenie i koniec:(

jedyne pogotowie calodobowe to wlasnie to gdzie weterynarz dal mu tylko zastrzyki i kroplowki z samego rana o 8 jedziemy do kliniki gdzie maja juz caly sprzet pies spi teraz spokojnie i jakas godzine temu troszke sliny ktora zwymiotowal byla rozowa

Gość to moze byc
u mojej belli objawy byly najgorsze pierwszego dnia...srala doslownie po scianach caly dzien i wymiotowala wlasnie widac bylo kawalki tej kostki. i byla taka niemrawa. ale na drugi dzien juz bylo popoludniu wszystko ok

on tylko po napiciu sie wody po jakims czasie wymiotuje slina niczym wiecej z samego rana jedziemy od innego weterynarza gdzie maja caly sprzet do badan na ten moment chocbym chciala tyo nie mam gdzie a ten calodobowy wetyrynarz da mu znowu zastrzyki

Gość to moze byc
boj ak ma uszkodzony zoladek to mu to co wypije cofa sie bo zoladek nie przyjmuje a jak jest podbarwione na rozowo to wlasnie pewnie ma uszkodzony tak mi powiedzial ojciec

Gość to moze byc
no ale faktycznie nie ma sensu jechac jak vet nie ma sprzetu:( kurcze biedna psinka:(

miejmy nadzieje ze to juz przlyk ma podrazniony bo najpierw zwymiotowal duzo sama woda jak zwykle a pozniej troche sliny rozowej teraz spi spokojnie na lozku nic wiecej zrobic nie mozemy na dodatek wszystko wypadlo w swieta:(

Gość to moze byc
trzymaj sie i oby do rana jutro bedzie juz pod opieka profesjonalna

Gość to moze byc
dodam temat do ulubionych to jutro srawdze jak sie miewa piesek:)

bylismy dzisiaj u weterynarza pies dostal kroplowke mial zrobiony rtg i usg jamy brzusznej lekarz stwierdzil ze widac podraznione ale zadnego ciala obcego nie ma i jezeli do jutra sie mu nie poprawi to musimy przyjechac na kontrast :( pies dostal sterydy jakies jeszcze zastrzyki

tzn lekarz powiedzial ze nic nie widac na rtg i usg jakiegos ciala obcego ale nie wie czy nie polknal czegos takze do jutra sie okaze jezeli sie nie polepszy do kontrast:(

tzn lekarz powiedzial ze nic nie widac na rtg i usg jakiegos ciala obcego ale nie wie czy nie polknal czegos takze do jutra sie okaze jezeli sie nie polepszy do kontrast:(

pies nie zjadl kosci drobiowych oslico a do tego nie zatrul sie wogole koscmi sie okazuje wiec sie nie wcinaj

karmazynowa piratka wlasnie zjadl juz troche marchewki i fileta z kurczaka gotowanwego zmiksowanego z rosolkiem wyglada ze jest juz coraz lepiej wiec zatrul sie czyms widocznie mocno a ze jest mlody to task to trwalo

ty oczywiscie wszystko wiesz jak najlepiej karmic i wychowywac psa i wogole ze nie popelniasz nigdy bledow

Gość Oczywiście że
setki/a może tysiące psów zdycha w Polsce z powodu karmienia kośćmi.Trochę się na tym znam ponieważ już trochę psów miałem i mam obecnie.Poza tym mam kolegę weta i słucham różnych historii.ŻADNYCH KOŚCI DLA PSA!!!!!!

O to super, że sie polepszyło :) Nie przejmuj się komentarzami, psom daje sie kości (ale inne niż drobiowe), bo one świetnie sobie z nimi radzą. Tylko nie na głodniaka, ale po jedzeniu można dać kostkę żeby sobie ją powoli ogryzał.

Gość gfdgftgt
gdy mój pies się zatruł wet dał mu węgiel (kupisz w aptece) rozcieńczony w wodzie...podawał mu do pyszczka strzykawką (bez igły oczywiście)...łącznie dostał 3 tabletki...do tego jakieś zastrzyki (nie wiem co to za leki były) i pies po całym dniu -przy czym rano był jedną noga na tamtym świecie - poczuł sie duuzo lepiej!! Na drugi dzień już było dobre tylko był troche osłabiony..:)

wiem ze daje sie ale wiem tez ze malemu psowi najlepiej nie dawac wogole:) karmazynowa wieczorem dam znac jak sie czuj e

ps. małym się też daje jak swędzą je ząbki, ale psom najedzonym i musi być odpowiednia spreparowana, podobno wzmacnia zgryz. Ale swojemu lepiej nie dawaj jeśli jest na nie łapczywy :) Pozdrawiam!