Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neczkaa

Co zrobić gdy ropieją dziurki w uszach od kolczyków?

Polecane posty

Dostałam piękne srebrnee kolczyki. Teraz nie nosilam ponad miesiac kolczykow bo moje ulubione zgubilam. A teraz zaczelam i ropa z lewego ucha az cieknie. Co zrobić żeby przestalo bolec ropiec i puchnac?

Gość tak to już jest niestety
Zmienić kolczyki (ja zmieniam na złote), przemywać uszy, tribiotik to też dobry pomysł. Ja tak mam całe życie, jak nie noszę i zakładam po przerwie kolczyki.

Gość Pfff..........
octenisept jest stosowany powszechnie do odkazania, jest najlepszym dostepnym srodkiem odkazajacym, nie mow ze to gowno. poza tym jak ma rope to pewnie sa beztlenowce wiec spirytus nie zadziala bo on dziala na tlenowe, juz lepsza woda utleniona

Gość Pfff..........
łał, jaki poziom kultury :) nie chce blyszczec bo i nie jestem alfa i omega i nie jestem nieomylna ale mowa o piercingu a nie o pepkach czy grzybicy, a na temat ich pielegnacji wiedze niewatpliwie posiadam 🖐️

Gość pani domu
wystarczy czystą wódką przetrzeć kolczyki i uszy

Gość ugundala
Najlepszy jest Octenisept. W miare możliwości jak najczęściej staraj się spryskać ucho (dziurkę w uchu). To na pewno pomoże. Chyba, że uczuliłaś się na metal (nikiel, srebro), to wtedy musisz zapomnieć o kolczykach.