Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Acer27

Boje się ze wpadam w alkoholizm

Polecane posty

Ja sie odnalazłem w tym filmie w takim stopniu...ze moglbym powiedziec ze ten film byl o mnie. Nie znam filmu hdzie alkoholozm jest tak swietnie pokazany. Ogladam ten film raz w tyg i zawsze wychwytuje cos nowego. Mam spora wiedze z terapii, wiec widze. Ludzie z problemem alkoholowym przychodza do mnie rozmawiac,pytac co i jak. ...sorki za bledy ale pisze z telefonu

Gość autorko uważaj
Wiesz...najważniejsze to zdać sobie sprawę z problemu,to już jest mały krok do sukcesu.

Gość chyba mamy ten sam problem
ja jak byłam w ciąży też nie piłam i strasznie się męczyłam z tym ale wiedziałam że dla dziecka nie mogę dziecka którego strasznie pragnełam to nie była wpadka ale co po porodzie...karmiłam zaledwie 3 miesiące i wymawiałam się że nie mogę karmić piersią bo mały się nie najada że lepiej przejść na butelkę itp ale powód był zupełnie inny i co piję nadal...

No wlasnie,zawsze znajdzie sie wytlumaczenie. Tylko podstawa jest nie NIE MOGE a NIE CHCE. Bo ja moge pic, kto mi zabroni. Ja po prostu nie chce

Gość autorka tematu twierdzi
że ma dziecko na oku ... nawet jak pije to są złudzenia :-O jak se walnie o jedną szklanusie za dużo to się położy na 3 minutki a obudzi za godzinę a wtedy dziecka może już nie byc wśród żywych lub wśród zdrowych zależy co sobie szkrab mały zrobi a dzieci są bardzo pomysłowe od łykania spinek poprzez zabawę nożem a skończywszy na skoku na główkę z okna więc nie pieprz autorko że masz cokolwiek pod kontrolą bo jakbyś miała to o 11 rano nie piłabyś będąc sama z dzieckiem pijesz ryzykownie lub już jesteś w jakimś stopniu uzależniona to stwierdzi lekarz a nie ludzie z forum

do reszty:to że nie pijemy tak jak autorka o 12 w południe tylko zaczynamy wieczorem np koło 20 to nie znaczy że nie jesteśmy alkoholikami!!! Ja tylko czekam na jakąś okazję żeby się napić głupio i przed mężem kiedy chce kupić piwo lub wino. Wczoraj na żarty powiedziałam mojej teściowej że moja siostra uważa, że ja nie ejstem alkoholiczką bo alkoholik się do tego nie przyzna a ja otwarcie mówię jestem alkoholiczką a moja teściowa na to...to się nazywa świadomy alkoholik!!! Więc teraz już wiem, że nie mam wytłumaczenia, mam z tym problem, ale jestem an dorbej drodze, bo chcę z tym skońćzyć widzę problem i wiem że się uda, po nowym roku kończę definitywnie z tym gównem.

Nie obiecuj....tylko skoncz....DZISIAJ...dlaczego po nowym roku? Po nowym roku powiesz ze w lutym, potem po wielkanocy, potem hedzie dlugi wekend majowy, potem lato, potem znow swieta. Wiec kiedy to skonczysz?

wiem masz racje ale jeszcze sylwester został :D Po nowym roku zaczynam rónież się odchudzać to mnie najbardziej motywuje w rok schudłam już ok 11kg i jak jestem na diecie to potrafię nie pić ale najgorsze są weekendy w tyg jakoś się trzymam ale przychodzi pt i wszystko się kończy.

" Otoz to....swietnie napisane. Przylaczam sie do tego posta " Bo to ja pisałem :D :classic_cool: swoje przeszedłem i pieprzenie ludzi na temat kontroli nad alkoholem na mnie nie działa ...żeby miec kontrole trzeba przede wszystkim potrafic powstrzymac się od picia kiedy jest się z małym dzieckiem w domu w każdym innym przypadku zaczyna się patologia

Gość orlando bloom
a jak pijecie to nie robicie pod wpływem alkoholu głupot? typu mąż cały dzień w pracy to bzyknę się z kolegą jakimś?

No autorko?...więc co u Ciebie słychać?...żyjesz? Dziecko w porządku?

masz tu coś do poczytania:o i wyciągnij wnioski - TO MOŻESZ BYĆ TY !!!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "Wczoraj około godziny 11:00 dzielnicowy z Posterunku Policji w Goniądzu podczas realizacji czynności służbowych odwiedził jedną z rodzin w gminie Trzciannem. Tam mundurowy zastał pijaną 30-latkę, która opiekowała się swoim 4-letnim synkiem. Jak się okazało w domu przebywali jeszcze znajomi kobiety, którzy także byli pod wpływem alkoholu. Na stole stały puste butelki oraz puszki po napojach alkoholowych w domu panował bałagan. Badanie alkomatem wykazało u 30-latki blisko promil alkoholu w organizmie. Dziecko zostało przekazane pod opiekę rodziny. Teraz nieodpowiedzialnym zachowaniem matki zajmie się sąd. " xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "Pracownicy opieki społecznej w środowe popołudnie powiadomili oficera dyżurnego aleksandrowskiej komendy, że w jednym mieszkań w mieście przebywa matka z trójką dzieci. Pracownicy opieki mieli podejrzenie, że kobieta jest pod wpływem alkoholu. Policjanci na miejscu zastali 33-latkę i jej pociechy w wieku 1,5 roku, 9 i 11 lat. Mundurowi od razu wyczuli od kobiety silną woń alkoholu. Jak się okazało, miała ponad 3 promile alkoholu w organizmie. Funkcjonariusze przekazali rodzeństwo pod opiekę trzeźwej opiekunki. Natomiast kompletnie pijana kobieta trafiła do policyjnego pomieszczenia dla osób zatrzymanych celem wytrzeźwienia. Policjanci o zaistniałej sytuacji powiadomili już Sąd Rejonowy Wydział Rodzinny i Nieletnich w Aleksandrowie Kujawskim. Nieodpowiedzialnej matce może grozić do 5 lat pozbawienia wolności." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx " Pijana matka "opiekowała się" swoją półroczną córką. Kobieta miała 2,5 promila alkoholu we krwi, a policję wezwali sąsiedzi. - Policjanci dostali informację od zaniepokojonych sąsiadów, że w jednym z bloków słychać głośny płacz dziecka. Jak się okazało, półroczna dziewczynka leżała zaniedbana w łóżeczku, a jej matka miała 2,5 promila alkoholu we krwi - mówi podkom. Kamil Rynkiewicz z dolnośląskiej policji. Pijana matka opiekowała się niemowlakiem. 10-latek wezwał policję Policja w Lubinie... czytaj dalej Dziecko było zaniedbane Do zatrzymania pijanej matki doszło w niedzielę w Dzierżoniowie. Półroczną dziewczynkę przewieziono na badania do szpitala, a kobieta została w domu. - Lekarz orzekł, że dziecko jest zaniedbane. Policja skierowała więc sprawę do sądu rodzinnego. Być może dziewczynka zostanie umieszczona w rodzinie zastępczej - dodaje Rynkiewicz. 39-letniej matce dziecka grozi do 5 lat więzienia."

Ja też piłem pilnując swoich dzieci, do dziś mi to się śni i rzygać mi się chce jak sobie to przypomnę:o

Gość gość
Tratwa Prywatny Ośrodek Terapii Uzależnień ul. Beskidzka 8 43-460 Wisła tel: +48666030505 e-mail: tratwaosrodek@gmail.com www: https://leczenieuzaleznien.com/ Szybka i skuteczna pomoc osobom uzależnionym!