Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawusia76

tomografia kręgosłupa lędżwiowego

Polecane posty

Gość kawusia76

jeśli ktoś może pomóc w zrozumieniu wyników tomografii bardzo proszę bo do lekarza mam dopiero w połowie lutego. ,, Na poziomie L3L4 widoczna jest uogólniona oraz tylna szerokopodstawna wypuklina k/m z jego wpuklaniem się do kanału kręgowego oraz otworów międzykręgowych obustronnie na około 4mm z uciskiem na worek opony twardej od przodu i zmiejszeniem przedniej rezerwy płynowej worka oponowego W segmencie L4L5 widoczna jest tylna szerokopodstawna przepuchlina k/m z jego wpukleniem się do kanału kręgowego na około 4mm z uciskiem na worek opony twardej od przodu i ograniczeniem przedniej rezerwy płynowej kanału kręgowego. Wsegmencie L5S1 widoczna jest tylno pośrodkowa i szerokopodstawna przepuchlina k////m z jego wpukleniem się do światła kanału kręgowego na około 6mm z uciskiem na worek opony twardej od przodu i ograniczeniem przedniej rezerwy płynowej kanału kręgowego. zaznaczone zmiany zwtrodnieniowe w stawach międzykręgowych.,, od września jestem na lekach które niewiele pomagają co zrobić w tej sytuacjii

Gość znajdź na kafeterii temat
przepuklina jądra miażdżystego ,tam może ktoś Ci coś podpowie.

Gość kawusia76
boże jak to strasznie brzmi . CZY TO OZNACZA ŻE U MNIE TO JEST