Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieta i po swietach

zalamana

Polecane posty

mam 20 lat - wynajmuje mieszkanie z narzyczonym. oboje pracujemy. boje sie ze moge byc w ciazy. zabezpieczamy sie prezerwatywami. moje obawy sa spowodowane tym ze miesiac temu okres trwal 3 dni i nie byl obfity i owiele krotszy a teraz spoznia mi sie 2 dzien. zaczelam dopiero super prace nie chce tego stracic. zreszta ja mam dopiero 20 lat a partner 22 planujemy slub za 2 lata i odlozyc troche pieniedzy. nie jestem teraz gotowa finansowo na dziecko- nie mam zamiaru mieszkac na wynajetym mieszkaniu przez cale zycie. Dziecko planowalismy a 5 lat. wiem ze zaraz napiszecie mi zebym zrobila test i ze nie jestescie wrozkami. nie mytam czy moge byc w ciazy bo to moge sama sprawdzic- ale mam metlik w glowie. nie wiem co mam robic jak faktycznie jestem. I PROSZE O POMOC MOZE KTOS MI DORADZI.

Gość hanka skananka
no to mamy ci co doradzić? Żebyś porozmawiala z NARZYCZONYM?

Gość co ty nie powiesz
mówisz że się zabezpieczacie, a gumka pękła?? albo zapomniałaś wziąźć tabletke? A po za tym dziwi mnie to, że się boisz, ponieważ masz 20 lat, więc powinnaś znać konsekwencje uprawania miłości.

Gość kiedys jmol
po pierwsze to okres ci sie nie spoźnia, co to jest dwa dni? to nie jest spóźnienie. aha i nie pisz ze zawsze miałas jak w zegarku, bo zegarkiem nie jesteś tylko człowiekiem. Teraz posłuchaj - wydaje mi się, iż niepotrzebnie panikujesz. Jesli do wszystkiego podchodzisz w ten sposób to współczuję, wykazujesz objawy chorobliwych lęków przed czymś co się tak na prawdę nawet jeszcze nie stało. Z drugiej strony twoje nieuzasadnine lęki mogą świadczyć o tym, iż na wcześnie na seks skoro tkie dołujące myśli potem masz. Jedyna rada na teraz - rzeczywiscie pędz do apteki kup od razu ze 3 testy, zrób i będziesz wiedziała. kup wiecej bo pewnie za miesiąc zwnou to samo będziesz przeżywac, wiec lepiej mieć test pod reką. moim zdaniem nie jestes w ciąży, jeśli się zabezpieczaliście, nie było jakiejś wpadki z gumką to bez szans.

Masz jakieś stresy związane z pracą itd? może tak się stresujesz tą ciążą od ostatniej miesiączki, że po prostu to stanęło samo. Moja kuzynka miała taką sytuację nie dawno, ona tabletki bierze, teraz jest w trakcie próbnych matur w szkole i dla niej to wielki stres ona się zawsze wszystkim przejmuje podwójnie. Przerwa na okres tak jak to na tabletkach się robi a okresu brak. Przez kilka dni chodziła i dodatkowo stresowała się, że ciąża a jak zrobiła test ciążowy to na drugi dzień dostała miesiączki...

Gość poplatane z pomieszanym :):)
kiedys - nie napisalam ze mialam jak w zegarku ale moja miesiaczka trwa ogolnie 7 dni i pierwsze 3 dni sa obfite. zazwyczaj pojawia sie co 30 dni. teraz pojawila ie po 21 dniach i trwala 3 dni byla slaba. debilka tez nie jestem wspolzyje z partnerem 2 lata i pierwszy raz mam takie obawy. nie jestem pewna partner nic nie powiedzial - ale moze uwazal ze ie ma sieczego bac :/ i nie podchodze tak do kazdej sprawy to jest dla mnie powazna sprawa bo bede odpowiedzialna za druga osobe ... i nie dokonca zapewnie jej to co chce. to ze mam takie obawy nie oznacza odrazu zenie doroslam do sexu czy jestem nieodpowiedzialna. Gratka- stres jest taki ze dostalam dobra pozycje w pracy. na tej pozycji jestem doiero 5 miesiecy i zalezy mi aby sie prnela wyzej. mam dopiero 20 lat uwazam ze na dzieci mam jeszcze czas. jezeli uda mi sie dosc wczesniej do tego czego chce w tej pracy bede mogla wtedy myslec o dzieciach - natomiast teraz nie wyobrazam sobie byc w ciazy- tym bardziej ze nie stac mnie na nianie a moi rodzice i partnera mieszkaja w Polsce. mieszkam za granica.

przepraszam za bledy niektore slowa polaczylam razem.

Gość a test zrobiła?
????

dzisiaj po pracy mam zamiar kupic - wczoraj wrocilismy dopiero do domu z Polski na wieczor i dzisiaj rano do pracy :/ ale stresuje sie i martwie

Gość siedzimy w domu
poki co to nie masz sie czym martwic. zrob test i bedzie jasne :)

dziekuje za cieple slowa - mam nadzieje ze to hormony ... a na maluszka jeszcze poczekamy z 5 lat :)

Gość o kurde blaszka
A co znaczy wziąźć? autorko będziesz się martwić jak test będzie pozytywny. Uszka do góry :)

Gość normalni nie wchodza
najpierw kup test i sie upewnij potem panikuj

Gość normalni nie wchodza
i daj znac czy jestes;)

no wlasnie dltego chce dzisiaj kupic test- ale chyba kazda kobieta ktora byla w ciazy ma lekki stres przed zrobieniem testu :)

dam znac jutro o 11 napisze

Gość swiata i po switach
niestety pokazala sie 2 kreska :(

Gość swiata i po switach
dzieki za sarkazm

w tym ze to nie odpowiedni czas. mialam inne plany- co ja temu dziecku zaoferuje ? wynajete mieszkanie ? ledwo dobra prace dostalam ledwo rok przepracuje i bede musiala isc na macierzynskie a po roku czasu dziecko samo sie soba nie zajmie przez conajmniej 3 lata bede musiala siedziec w domu bo nie mamy tutaj nikogo.

Gość glowa do góry
biedactwo powinnaś byś teraz szczęśliwa ale nie byłas gotowa na wiadomość ze bedziesz miała dziecko. musisz ochłonąć, powiedzieć partnerowi

Gość zaskoczonazachowaniem
najszczersze kondolencje.

z tego co wyczytalam nie mieszkasz w Polsce, czyli nie b edzie zle :)

za ranica - jestesmy sami ... do przedszkola tutaj dopiero o 3 lat -

Gość Niemka.,.,.,
Jezeli mieszkasz w niemczech to masz aborcje legalna

tragedi moze nie bedzie - ale mam dopiero 20 lat chcialam poczekac z dzieckiem - tym bardziej ze mam jedno pokojowe mieszkanie nie wielki salon kuchnie i lazienke- dla naszej 2 to ok ale nie mam nawet gdzie luzeczka postawic

no i co? Ja tez mieszkam za granica i spodziewam sie drugiego dziecka. Pierwsze ma prawie 3 lata. Wrocilam do pracy na pol etatu i jest git. Tez nie mamy nikogo bliskiego tutaj, ale rade dajemy.

Gość swieta i po siwtach
a gdzie mieszkasz ?