Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajaca

Idealny wiek na dziecko?

Polecane posty

Gość starajaca
wiesz gdyby kazda para przejmowala sie ze nie zajdzie to by sie nie starali tylko odrazu szli do kliniki i sie truli hormonami lub odrazu skorzystali z in vitro

Gość kot bez butów
może to z własnych doświadczeń naprawdę:) ja sama wiem, że w wieku 22 lat o wielu rzeczach nie myślałam wcale lub myślałam inaczej ugruntowana pozycja zawodowa - inaczej to pojmuję teraz inaczej pojmuję odpowiedzialność, warunki finansowe itp. ale nie ma się co oszukiwać - młode matki (np.18latki) mają fizjologiczną przewagę biologicznie to najlepszy czas na pierwsze dziecko, a z biologią nie da się negocjować teoretycznie rodzą najzdrowsze dzieci im młodszy ojciec tym szansa na dziecko-geniusza większa najmniejsze ryzyko chorób itp. młode babcie do pomocy z wiekiem nabiera się doświadczenia, mądrości i dojrzałości traci się za to wigor a do dzieci potrzeba dużo energii moim zdaniem każdy wiek ma swoje plusy i minusy a rodzi każdy wtedy, kiedy chce lub kiedy tak wypadnie:)

Gość a skad wieszzzzzzzzz
starajaca no wiesz tego byc pewna nie mozesz na 100%

Gość starajaca
my nic nie dostalismy rodzina nam sie dolozyla a to nie to samo co DOSTAC

Gość jestesssss
jeszcze za glupia na dziecko i malo wiesz o zyciu dziecino zycie to nie sielanka sama zarob na wszystko to pogadamy:D

Gość by the way czyli btw ;)
Trzeba patrzec realnie. do pracy w sklepie nie trzeba mieć szczególnych kwalifikacji. w ciąży pracować nie będziesz,więc pewnie ten kto będzie na zastępstwo już zostanie. a umowę masz na czas nieokreślony? poza tym jeśli skończysz studia to chyba i tak będziesz szukać czegoś w zawodzie?

Gość starajaca
pewnie jestes jedna z tych 40 ktore nie moga miec dzieci i teraz wyzywa sie na mlodych ktorym sie uklada :)

Gość ile razy będziecie
jeszcze wałkowały ten denny temat ? :O Zaraz się zacznie wyzywanie 30letnich dziewczyn od "babć" i 25 latek od smarkul. Ileż można do koorwy nędzy ? :O

Gość starajaca
studiuje pedagogike wiec bede napewno szukac czegos w zawodzie ale dlaczego mam nie pracowac w ciazy? ciaza to nie choroba duzo kobiet pracuje i d 8 miesiaca a umowe mam na czas nieokreslony wiec o to sie nie martwie szefowa mam akurat super kobitke :)

Gość jestesssss
pewnie jestes jedna z tych 40 ktore nie moga miec dzieci i teraz wyzywa sie na mlodych ktorym sie uklada to bylo do mnie??? tu cie rozczaruje mam wspaniala praca ,i dwojke dzieci co ma piernik do wiatraka:D i kto to wyzywa heheh o tym czy ci sie ulozylo to mozesz powedziec za pare lat

Gość starajaca
studiuje pedagogike wiec bede napewno szukac czegos w zawodzie ale dlaczego mam nie pracowac w ciazy? ciaza to nie choroba duzo kobiet pracuje i d 8 miesiaca a umowe mam na czas nieokreslony wiec o to sie nie martwie szefowa mam akurat super kobitke :)

Gość zgadzam sie z tobąą
le razy będziecie dokladnie masz racje!!!!

Gość starajaca
nie no lepiej wejsc na forum o tym ze moj chlopak sie mansturbuje w moich ubraniach albo ze siedze sama w sylwestra jak takie tematy bardziej cie interesuja to zapraszam

Nie istnieje coś takiego jak najlepszy wiek na posiadanie dziecka lub najlepszy moment. Albo sie ktoś nadaje i chce być rodzicem to będzie nim w wieku 20 i 45 lat, albo nigdy nie powinien zakładać rodziny bez względu na wiek bo się do tego nie nadaje. Również sytuacja materialna na pozór najbardziej ułożona - nagła choroba, likwidacja zakładu pracy lub bezrobocie z innego powodu, lub rozpada małżeństwa, choćby śmierć, niespłacony kredyt - utrata dorobku życia - wszystko w życiu może się przydarzyć. Każdy może przytoczyć dziesiątki takich przykładów. Przy podejmowaniu decyzji o dziecku obowiązuje zasada - jeśli chcesz coś zrobić poszukasz sposobu, jeśli nie chcesz poszukasz wytłumaczenia. Ja urodziłam pierwsze dziecko mając 19 lat, ostatnie mając 45. Najstarsza córka robi doktorat, syn kończy prestiżową uczelnię , córka zdaje maturę, a najmłodszy zaczyna mówić. Ani starsze nie są "patologiczne" bo z młodziutkich rodziców ani najmłodsze nie jest chore bo ze starszych rodziców. Nie ma żadnej reguły. Byliśmy w rodzinie najmłodszymi, którzy mieli dzieci i najstarszymi. Zaznaczam, że ani mój mąż, ani ja nie mamy żadnych nałogów, dzieci dorosłe zresztą też są bez nałogów.

Gość mama26
Ja też dostałam mieszkanie od rodziców bo przeprowadzali sie do domu i mam się czuc gorsza? Do końca życia będe im wdzięczna że nie musze pakować się w kredyt

Praca stojąca na pewno nie jest wskazaniem do pracy w trakcie ciąży. więc musisz być gotowa na każdą ewentualność. a jaki kierunek? ja jestem po pedagogice specjalnej, specjalizacja resocjalizacja :)

Gość starajaca
pedagogika specjanala- Socjoterapia

Gość starajaca
ale powiem ze jest dosc ciezko

Gość starajaca
rodzice zawsze pomoga swojemu dziecko a co jak by np wasza corka zasza w ciaze w wieku 16 lat to wyzucily byscie ja z domu?chyba to logiczne ze kazdy rodzic pomaga swojemu dziecku na tyle ile moze

Ciężko to dopiero będzie przy pisaniu pracy. Ja z racji swojej specjalizacji i tematyki pracy musiałam odwiedzić ZK w którym siedzą długowyrokowcy,prawdziwe gnidy do cna zdemoralizowane. To jak skończysz studia to szukaj czegoś po swoim kierunku,no chyba że będziesz detektywem sklepowym i na 1 rzut oka będziesz rozpoznawać kleptomanów ;)