Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajaca

Idealny wiek na dziecko?

Polecane posty

Gość starajaca

Witam chciała bym dowiedzieć się jaki według was jest idealny wiek na dziecko?

Gość zau
Dla każdego to inny wiek. Dla kogoś 22 a dla innego 30. Nie da się ogólnie stwierdzić moim zdaniem.

Gość na to nigdy nie
roznie z tym bywa

Gość fvejfvevfe 21
Dla Kobiety do 30:) dla faceta do 40- bo jak sie pójdzie na wywiadowke do dziecka to trzeba wygladac jak rodzic a nie jak babcia czy dziadek, hehe.

Gość starajaca
no tak ale jak ktoś mówi w wieku 20 lat że stara się o dziecko to jest zaraz potępiany że za wcześnie z kolei po 30 to że troche za pózno

Gość by the wey czyli btw ;)
dla mnie 25lat :) bo tyle miałam kiedy urodziłam.

Gość Dla mnie 38 lat
;-)

Gość idealny wiek
? chyba nie od wieku zależy tylko od pory a pora na dziecko jest kiedy ma sie ustabilizowane zycie prace mieszkanie męża no i chęć posiadania dzieci takie jest moje zdanie

Gość starajaca
nie no 38 jak dla mnie to troche za póżno :)

Gość mama26
Ja mam 26 i za 5 mies rodzę:) Spotkałam właściwego faceta i poczułam,że własnie teraz chciałabym. Dziś przez przypadek trafiłam na forum matek po 40, nigdy nie pomyslałabym ile jadu jest w niektórych kobietach. Młode mamy wyzywają te starsze od babć,ale co mnie zdziwiło to te starsze, mogłoby się wydawać mądrzejsze jeszcze częściej obrażają młode matki. Naczytałam się,że matki 20 letnie to patologia, niziny społeczne, dzieci rodzą się mniej inteligentne. Skąd tyle złości? Żyjcie i dajcie żyć innym:)

Ustabilizowaną sytuację miałam w wieku 22lat. Byłam mężatką, mieliśmy mieszkanie, stałą pracę i wykształcenie. (mąż jest starszy). Ale chciałam poczekać.

Gość wtedy, gdy ma sieodpowiedniego
partnera , samodzielnosc i gdy ma sie ochote

Gość starajaca
ja mam prawie 21 lat i coraz czesciej myslimy o dziecku na marzec mamy zalanowany slub mam stala prace moze nie zarabiam 10tys miesiecznie ale razem z narzeczonym stac nas na wzystko a mimo to jestem przez duzo osob potepiana ze w ogule w tym wieku chce miec dziecko

Gość fvejfvevfe 21
też mam 21 lat i mogłabym miec dziecko:) ale partner nieodpowiedni, więc po co :P mam czas.

Gość kot bez butów
moim zdaniem takiego nie ma

Gość rewwwwwwww
chyba by the WAY !

Gość starajaca
partnera to ja mam odpowiedniego i to bardzo :)

Gość starajaca
ale nie rozumiem czemu wiek 20-23 jest potepiany przez tak wielu ludzi jako za mlody a co 15-16?teraz jest wysyp tak mlodych matek

O patrz faktycznie :D zaraz poprawię bo to tak jakby napisać wogule zamiast w ogóle ;)

Gość kot bez butów
czy ja wiem, czy potępiany ja tam w każdym wieku widzę minusy i plusy mnie było się ciężko zdecydować zaciążyłam mając 26 lat,bo wpadliśmy

Gość by the way czyli btw ;)
Poprawiłam ;) autorko więc jakie masz wykształcenie? macie gdzie mieszkać? ile lat ma facet? oboje chcecie dziecka i wiecie jaka to odpowiedzialność? w razie czego utrzymacie się z jednej pensji? Macie stałą pracę,tzn? na ile tak naprawdę ona jest pewna?

Gość starajaca
wystarczy wejsc na inne fora gdzie kobiety pisza ze maja 20 czy 22 lata i staraja sie o dziecko i odrazu wysyp komentarzy kup sobie psa a nie rob dziecko gowniaro wez slub znajdz prace a to chyba logiczne ze jeli ktos mysli o planowanym dziecku ma dla niego odpowiednie warunki

Gość starajaca
mam 21 lat studiuje zaocznie pracuje w sklepie z odzieza facet ma 24 jest zatrudniony w firmie ojca wiec nie sadze ze go zwolni bo praccuje tam juz 6 lat w tamtym roku moja i jego rodzina pomogla nam w kupnie mieszkania male bo male 40m ale jest własne.

No to odpisz na moje pytania.

Gość mama26
A mi się wydaje że często zazdrość przemawia, własnie dlatego, że kogoś albo na dziecko nie stać, albo nie ma odpowiedniego partnera. Myślę, że dziewczyny które nie są gotowe i chcą sie po prostu wyszaleć nie plują tak jadem.

Gość hahahha
starajaca wiesz nie sztuka isc na gotowe i miec wszystko bo ktos ta sztuka jest wszystko samemu osiagnaca nie dostac i pisac ze sie ma

Czyli ty raczej pracę stracisz. ale skoro rodzice w razie czego mogą pomóc to "róbta co chceta". Tylko czy studia skończysz?

Gość starajaca
dlaczego mam odrazu stracic prace? mam normalna umowe o prace wiec nie sadze ze po zajsciu w ciaze odrazu mnie zwolnia.lub tez po urodzeniu

Gość a skad wieszzzzzzzzz
starajaca a skad wiesz ze zajdziesz? taka pewne jestes:O

ha ha ha -a co zazdrościsz,że dostali? ja tam nic od rodziców nie dostałam,bo nie było ich stać,ale my już naszemu dziecku kupiliśmy mieszkanie-choć ma dopiero 11 lat,już myślimy o jego przyszłości.