Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Piotrek71

Nadcisnienie

Polecane posty

Gość gość
Zamówiliśmy też do domu SmartCardio i czasami zdarzy się, że ja albo mąż sobie zrobimy badanie. Najczęściej badamy się wracając z rowerów chociażby, albo po jakimś większym obżarstwie...ostatnio po grillu u znajomych czuliśmy się nie najlepiej i faktycznie wyszło po ciśnieniu że przesadziliśmy troszkę z tym ucztowaniem :P

Gość gość
Podoba mi się też SmartCardio działa szybko mierzy dokładnie nie mam się do czego przyczepić.

Gość gość
Rzetelny ranking masz na http://rankingcisnieniomierzy.pl/ Przede wszystkim porównują kilkadziesiąt różnych modeli od różnych marek o zróżnicowanym przeznaczeniu – są bardziej dedykowane seniorom i bardziej pomyślane dla rodzin.

Gość gość
Tacie podarowałam na jego pięćdziesiątkę model Senior. Duże przyciski duży wyświetlacz, dla starszej osoby perfekt.

Gość gość
Jakoo prezent dla dziadków ten ciśnienomierz smartcardio sprawdzi sie? skąd go zamówię? dzieeki

Gość mast

Zastanawiałem się nad zakupem ciśnieniomierza i trafiłem na zestaw, w którym obok ciśnieniomierza SmartCardio trafiłem również na pusooksymetr DuoControl i mogę powiedzieć, że to fajna opcja, bo w zestawie oba sprzęty wyszły znacznie taniej, a jak się okazało oba fajnie się sprawdzają i je wykorzystujemy.

Gość arek

Zdecydowanie postaw na sanity – doświadczona firma, od lat na rynku, bardzo dobrze sobie rodzi. Myślę, że spokojnie również taki model jak serce plus będzie odpowiednim wyborem dla osób starszych. Duży wyświetlacz sprawia, że nie będzie problemu z czytaniem wyników.

Gość arek

Trudno coś jednoznacznie podpowiedzieć, bo każdy ma jakieś swoje upodobania i oczekiwania, ale wydaje mi się, że sięgać można po ofertę, Sanity, bo raczej te urządzenia takie jak ciśnieniomierz Senior zbierają wiele pochlebnych recenzji.

Gość weronika

Kontrolowanie i leczenie nadciśnienia jest bardzo ważne. Jeśli chodzi o dobrego lekarza kardiologa w Szczecinie to ja  doradzam panią doktor Barbarę Bogacką www.kardiologszczecin.com.pl bardzo fajna lekarka, super się mną zajęła, dzięki niej mam unormowane ciśnienie.

Gość TOMASZ H.
Dnia 27.12.2012 o 16:15, Piotrek71 napisał:

Robiłem badania , nerki zdrowe , serce zdrowe nic mi nie jest tylko te cisnienie . Wydaje mi się że chyba wiem od czego to moze być , mam trochę nadwagi paliłem 30 papierosów dziennie , ogólnie lubie dużo i tłusto zjeść. Zaczynam z tym walczyc staram sie ograniczyc palenie i nawet udało mi sie s[aść do 5 dziennie wtedy cisnienie mi ładnie też spadło no ale własnie ostatnio wczoraj i dzisiaj z rana niestety ulagłem i zaczołem palic jak głupi moze dlatego znowu tak skoczyło .No nic postaram sie w ogóle nie palic.

Po pierwsze palenie, po drugie złe odżywianie się, po trzecie brak właściwych składników potrzebnych do ochrony organizmu przed chorobami. Poza tym - o czym też chyba mało wiemy,  w ludzkim organizmie aż  One są przyczyną wielu chorób. roi się od robactwa i pasożytów. Część z nich nawet nie da się zbadać - badania ich obecności nie wykazują. One są przyczyną wielu chorób. Dodając do tego toksyny jakimi się faszerujemy każdego dnia niezdrową żywnością, spalinami i innymi szkodliwymi substancjami to tylko patrzeć jak pojawi się jakiś nowotwór.

I teraz się zastanów ile kasy poszło na to palenie, niezdrowe jedzenie? A ile kasy pójdzie na leczenie raka? Ile kosztuje nasze zdrowie? Ile jesteśmy w stanie poświęcić na to by być zdrowym, by nie bać się o choroby? Ludzie gdy przychodzi walka o życie z rakiem wydają masę kasy aby tylko wyzdrowieć, aby tylko żyć. Sprzedają swój dobytek, cenne rzeczy aby tylko zafundować skuteczne wyleczenie  z choroby,ale często ta kasa idzie na marne bo ludzie przegrywają z chorobą.

Jeśli takowa chęć dbania o zdrowie, o życie będzie będzie to proszę o kontakt: tomasz3227@viaaddeum.pl

Czas ucieka, choroby się rozwijają, a nas wtedy czekają jeszcze większe koszty i strach przed dalszymi skutkami choroby.  Im dłużej czekamy tym większe ryzyko choroby i większe koszty leczenia. Czy warto? Pokazałbym ci co może ciebie czekać, ale tutaj linki jakoś ciężko umieszczć, więc jeśli napiszesz to wyślę  ci linka do prawdy o naszym zdrowiu, odżywianiu się.

Gość Bartek

Ja uważam, że najważniejsze jest regularne badanie się i opieka lekarska. Sam mam problem z nadciśnieniem i pierwsze co zrobiłem to zakupiłem ciśnieniomierz z haxe i faktycznie się badam.

Od lutego nie byłam aktywna.Bylam chora,później zabieg na oczy,a jeszcze później złamałam rękę. A jak poszłam do lekarza wiadomo w masce i odrazu mierzenie cisnienia a tu wysokie było  bo szlam po schodach do lekarza.I jak nie będę brać leki to umrę.A teraz mam cisnienie normalne  i nawet nie docisnienie tętnicze i mam dalej brać leki  na nadciśnienie. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować