Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie bardzo wiemmmmm

gorączka czy stan podgorączkowy ? 37.8

Polecane posty

Gość nie bardzo wiemmmmm

moja córka ma skończone 16 msc mąż jest przeziębiony więc wczoraj w aptece kupiłam juvit mutivitamina - to mi poleciła pani w aptece. dzisiaj córka ma temperaturę 37.8 mierzoną na czole i nie wiem czy dać jej już syrop na zbicie tej gorączki ? kiedyś czytałam że zbija się przy 38 i w górę

Gość to taka niewysoka gorączka
stan podgoraczkowy to jakies 7.2 7. 4. Ale nie zbijaja - organizm walczy z wirusai, wyzsza temperatura je zabija. Zbijac, jesli w ogole, mozna od jakichs 8.5, a i to niekoniecznie.

Gość o kurde blaszka
37.8 to stan podgorączkowy. Gorączka jest od 38. Moja pediatra zawsze mówi żeby zbijać od 38.5. bo wcześniej to po prostu oznacza że organizm walczy z chorobą.

Gość to taka niewysoka gorączka
( nie zbijaj) mialo byc. Poobserwuj, jesli wzrosnie, poradz sie lekarza.

Gość gosc 123456
ważne jest też czym mierzysz temperaturę. Termometry do ucha i czoła działają na chybił trafił- sam producent odpisał tak mojej kolezance na reklamacji. Ja dziś mierzyłam temperaturę nowym termometrem tego typu córce i miała 37,3. Gdy zmierzyłam synowi i sobie mielismy po 37,2. Dwie godziny póżniej wszyscy mieliśmy po 36,9. Dla porównania mierzyłam sobie starym rtęciowym 36,6 za każdym razem. Cyfrowy pod pachę też zawodzi, w zaleznosci od tego jaką ma temperaturę startową osiąga przeróżne wyniki. Zwracam na to uwagę. Gorączka od 38 i wtedy zbijanie.