Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda z podlasia

mam 23 lata i problem z cerą

Polecane posty

Gość magda z podlasia

to jest ciągle trądzik młodzieńczy!! chyba nawet w wieku 56 lat będę go miała. straciłam nadzieje

Gość magda z podlasia
pomóżcie. jak z tym walczyć?!?!

Gość antyfanty
ja piłem sporo soków, co dziennie. 0,5 do 1 l dziennie, zmieniłem diete i pomogło :)

Gość magda z podlasia
ale jakiś konkretnie? z sokowirówki?

Gość antyfanty
tak z sokowirówki. Rózne, bo każdy sok to bogactwo witamin. Piłem no marchewka-jabłko-banan jabłko-ananas poza tym używałem brzoskwinie, bo są dobre na skórę, a jak były to i maliny i truskawki. Jak wprowadzisz do diety jakiebądź soki i siweże witamuny to powinno byc lepiej

Gość Miss u buntu z haczykiem
Mężowi kończą się pieniądze na wczasach, a chciałby jeszcze trochę zostać. Wysyła więc depeszę do żony: -Przyślij mi 1000zl, to mi przedłużą! Za tydzień przychodzi odpowiedź: -Wysyłam 2000zl. Niech ci też pogrubią!

Gość antyfanty
soki są o tyle dobre, że tyle owoców nie zjesz co wypiejsz soków. No i są one od razu wchłaniane.

Gość magda z podlasia
muszę kupić sokowirówkę już nawet na allegro oglądam, boje się bratć antybiotyki bo źle to może się skończyć(jakiś izotek czy podobny) a dermatolodzy to tylko chyba testują na mnie te leki... ehh chciałam chociaż na bal sylwestrowy nic nie mieć

Gość to nie minie...
mam 36 i ten sam problem całe życie i co mam powiedzieć?

Gość antyfanty
MAgda nie ma sensu bawić się w antybiotyki. One są fajne i dają rezultaty ale tylko w czasie gdy sie je bierze, a po skończonej kuracji wszsytko wraca. Ja brałem raz doxycyklinum przez 3 miesiąca, a potem 9 miesięcy - działało tylko jak brałem. Ja mam 26 lat i dalej walcze choć nie jest tak tragicznie jak kiedyś a nawroty są krótsze.

Gość antyfanty
zrób sobie dietę, wyrzuć śmieciowe jedzenie z menu. Wiecej owoców, typu suszone morele. Okłady z rumianku, szałwi i moze uda CI sie na bal wyglądać dobrze :)

Gość magda z podlasia
wiem właśnie.. ja mam głównie na czole i w okolicach brody, teraz robi mi się okropne coś, bo widzę już zaczerwienienie jak nic będzie akurat na sylwestra,,, może jakaś rada jak chociaż z tą jedną duża krostą sobie poradzić... mam trochę problem z tym jedzieniem bo bardzo lubie jadać ostro.. ale czas i pora to zmienić..

Gość antyfanty
wiesz, ostre jedzenie to samobójstwo jesli chodzi o cere. Też uwielniam, ale wyeliminowałem to i widać tego skutki. Nie wiem co stosowałaś, ale w nagłych wypadkach stosowałem benzacne 10% i w miare pomagało. Możesz zrobić okład z rumianku, to moze złagodzi ten stan. Czasem stosuję tez maść ichtiolową.

Gość lalka 12345
izotek to NIE ANTYBIOTYK! i tylko to pomoze ci na stale i na sto rpcent zadne masci ani nic w tym stylu nie baw sie w to bo szkoda czasu a nic kompletnie ci nie da, przykro mi:/ wiem bo od 16 roku zycia (a mam 23) stosowalam masci,zele,ziola i inne pierdoly dopiero teraz mam gladka cere troche sladow i blizenek ale to nic w porownaniu z tym co mialam a wszystko za sprawa wlasnie izoteku.

Gość kremiknivea
jak już masz od młodych lat trądzik to będzie z tobą aż do śmierci

Gość zew ryczacej gesi
kudzu root zwalcza trądzik

Gość magda z podlasia
a słyszałam że izotek ma mega dużo negaytwnych skutków - nieplodność, problem ze wzrokiem.. boje się tego brać, pytałam kiedyś 2 dermatologów ale strasznie mi odradzali, teraz idę w polowie stycznia do dermatologa ale nie wydaje mi sie zeby to zakonczylo sukcesem...

Gość lalka 12345
jestem po kuracji 7 miesięcy, nie miałam żadnych dolegliwości poza suchą skórą na twarzy, rękach i ustach, wątroba nietknięta i urodziłam córeczkę, ma 8 miesięcy i jest zdrowym i radosnym dzieciaczkiem .

Gość koronkowa sukienka
mam 20 lat i tez mam ten problem, 2 lata temu zaczelam chodzic do dermatologa, bralam leki przez rok i dokladnie dzialalo jak je bralam ponzniej juz nie, ale nie chcialam sie napychac lekami i wlasnei zmienilam styl zywienia, jem sporo owocow, pije tylko wode nineralna, nie jem za czesto ostrego i na noc smaruje sie sudocremem (niby dla dzieci na odparzenia ale świetny jest) oraz kupilam w aptece bez recepty taki jakby plyn Afronis i jest super, widze poprawe cery ale rowniez i ogolna i nawet schudlam :)

Gość cacda
gowno wiecie o izoteku :O:O Brałam jak osoba wyżej Izotek a miałam masakryczny trądzik, teraz mam super gładką buzię i nie ma ŻADNEGO nawrotu, ludzie naczytają się bzdur na ten temat a nie mają zielonego pojęcia jakie naprawde są skutki uboczne

Gość Miss u buntu z haczykiem
Syn patrzy na meczącą się matkę, która klęczy na kolanach zmywając podłogę. Szmatę ciskała tak mocno w dłoni, że aż mlodemu zebrały się łzy w oczach, w końcu stwierdził: - Mamo, nie mogę patrzeć jak tak cierpisz, idę pier*olnąć przed kompa

Gość magda z podlasia
wiesz to nie opinia tylko jednej osoby ale wielu, naprawdę zagłębiłam się w temat ale skoro wam pomogło to naprawdę sie ciesze że nie macie powikłań, mi mama i lekarz naprawdę zabronili to przyjmować... mam benzacne wlaśnie nawet teraz na twarzy mam go i jest taki o, muszę kupić ten afronis, znam to taki spiryt na twarz wysusza ale w miare szybko giną :) ale moja mama też ma taką srednią cere i kiedys poszłysmyy do dermatologa i ja (22 lata i mama 46) dostalysmy to samo, kiedy mamy zupelnie inny tym cery itp.. ci lekarze zapisują to co mają na plakatach, karteczkach i długopisach:/ a może kosmetyczka?

Gość lalka 12345
dziewczyno przestan sie dopytywac jakbyś była upośledzona, wszystko to sobie możesz wsadzić za przeproszeniem w doopę a kosmetyczka GÓWNO ci da jeszcze pogorszy sprawę. :/

Gość tak sią składa
La Roche Posay, Effaclar Duo

Gość magda z podlasia
no szkoda ze tak mówisz,, skoro naprawdę mam problem i już nie wiem czego się chwycić

Gość magda z podlasia
tak się składa - stosowałam żel do twarzy. Zero efektów

Gość lalka 12345
mówię tak żebyś przestała słuchać mamusi i wzięła się za swoją skórę zanim będzie za późno i zanim zrobi się na niej wysyp albo jakieś szpetne blizny, weź izotek i przesta,ń się męczyć z tym dziadostwem :o

Gość prawictwo pospolite131
moim zdaniem terapia zimniem . to jest pryszcznic zimną wodą chłod zawsze lepiej działą na skóre niz ciepło Goraca kapiel tylko pobudza organizm do wiekszej produkcji łoju ..