Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robiś pomocy

co robić? pomocy!

Polecane posty

Gość co robiś pomocy

jestem w 5 tygodniu ciąży i straszny ból gardła i krtani mnie dopadł gardło już przestało mnie boleć wyleczyłam domowymi sposobami ale prawie straciłam głos nie wiem co mam zrobić nie byłam jeszcze u lekarza bo lekarz ogólny jest na urlopie a do ginekologa idę po nowym roku co mogło by mi pomóc na krtań

Gość co robiś pomocy
poradźcie coś proszę

Gość u nas sumamed pomogl
zimne powietrze, inhalacje

w tak wczesnej ciąży to niewiele....:(płukanie gardła solą boheńską ewentualnie tantum verde w aerozolu bo on działa miejscowo, nie wchłania się więc jest bezpieczny dlaa płodu...

Gość co robiś pomocy
mam tantum verde w tabletkach stosuję ale pomogło tylko na gardło a głos nadal nie wrócił boje się że bez antybiotyku się nie obejdzie :( czuję się bardzo dobrze tylko nie mam prawie głosu :(

struny głosowe Ci zaatakowało...:(spróbuj to płukanie...niekoniecznie się na antybiotyku skończy....jeśli gorączki nie ma i osłuchowo oki to moze nie trzeba będzie...poczekaj trzy dni...potem jak nie będzie poprawy niestety lekarz..a co do antybiotyków to amoxycyclinum jest obojętna dla płodu także lekarz ci coś dobierze....

Gość posłuchaj mnie
Jak raz pójdziesz do innego rodzinnego nic ci się nie stanie. prawdopodobnie masz grypę. ja jutro idę pytać czy mnie przyjmie.

czytałam TYLKO SIĘ NIE ŚMIAĆ :D.... że jak skierujesz gorący strumień powietrza zwykłej suszarki na otwartą buzię/ gardło to to gorąco podobno zabija bakterie. nie próbowałam, ale zrób tak po 4-5 minut co godzinę i zobaczysz czy coś pomoże. tak żeby to gorąco poczuć w gardle.

Gość ja dalam sobie spokoj
Kup sobie tabletki islamoos - na struny glosowe, bardzo lagodza