Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemammanie

Mamy! Czy żałujecie że macie dzieci?

Polecane posty

Gość niemammanie

Jak wyżej. Sama nie mam dzieci i na razie nie chce mieć. Ale czy Wy mamy żałujecie że zostałyście matkami? Szczerze piszcie, tu Was nikt nie wyklnie. chyba;/ Bo gdy powiedziałam wszystkim, że nie chce dzieci, to ogólne rodzinne oburzenie. "Jak to nie chce? przecież kobiety obowiązkiem jest mieć dziecko a nawet dzieci! Że będe przeklęta!" tyle.

Gość matka niestety
Ja żałuję.Amenos

Gość Kaska2112
Zart chyba. Pewnie, ze nie zaluje. Malo tego planuje 2.

Gość trawa za plotem jest zawsze...
chyba zwariowalaś :D

Gość niemammanie
Ale z czego tu się cieszyć? z pieluch ? z nieprzespanych nocy? braku kasy i problemów?!

Gość mrMaxx
gdyby można było by cofnąć czas to nie zdecydowałabym się na dzieci...ciągły stres,choroby,brak kasy itp. ale oczywiście kocham moich chłopaków nad życie i gdyby trzeba było to życie bym za nich oddała!!!

Gość mrMaxx
moim zdanie,każda kobieta,która jest matką i ma akurat gorszy dzień,to pomyśli...jakby to było,gdyby...(?)

Gość niemammanie
konska mucha inteligencja nakazuje uzasadnić takie oskarzenia, chyba że nie wiesz co to.:D

Gość matka kafe
załuje

Gość konska mucha
po co robilyscie dzieci ? to chyba logiczne ze dziecko to nie zabawka na 2 lata a potem mozna idlozyc w kat. dziecko to tez czlowiek - choruje, wymaga opieki dodatkow stres kazdy kto planuje dzieci zdaje sobie z tego sprawe - a wy tutaj co piszecie ze zalujecie jestescie ograniczone w takim razie. dziecko poki pale to fajne a potem co? male dzieci maly problem duze dzieci duzy problem- i kazda odpowiedzialna osoba i rozsadna wie o tym. przykre by bylo sie dowiedziec ze moja matka zaluje ze mnie urodzila... czy was.

Gość mrMaxx
konska mucha masz dzieci??? jesli tak to nie wierzę,że np.podczas wstawania w nocy lub też choroby dziecka zawsze byłaś w szampańskim humorze!!!

Gość ewuyeueeue
Oczywiście że żałuję

Gość Kachna 1209
masakra, bez komentarza

Gość etreterte
nigdy nie uwierzę w tą bzdurę że dziecko to szczęście... chyba życiowy pech!! chociaż nie mam dzieci i nie chcę mieć

Gość konska mucha
mr Maxx- mam dzieci - moze i nie bylam w szampanskim humorze ale tez nie zaluje ze je mam. zdawalam sobie sprawe z tego co bedzie i ze nie bedzie zawsze kolorowo. ale tak jest jak wiekszosc kobiet mysli ze malutkie takie kochane a jak potem dorosnie to juz zaluje i jak by mogla to cofnela by czas :/

Gość Kachna 1209
no skoro nie masz dziecka to jak masz uwierzyc ze to szczescie, ja mam 2 kochane córeczki sa moimi najwiekszymi szczesciami, nigdy nawet przez moment nie załowałam

Gość prawictwo pospolite131
ja by nie miec dzieci zrezygnowałem z kobiet .. Moglbym bez problemu miec dziewczyne do łózka ( nawet kilka mi to proponowało ), ale nie chce wpadki .. a jakbym został ojcem to bym sie powiesił

Gość Kachna 1209
" jak bym został ojcem to bym sie powiesił" masakra co z was za ludziska

Gość konska mucha
kocha- milo ze tak mowisz o coreczkach.... wielu ludzi tutaj jest samolubami nie potrafia poswiecic sie dla drugiej osoby ... a na starosc zgredza i narzekaja ze sa sami biedni bla bla bla - i nie chodzi tu o to zeby nam rodzicom ktos na strosc kaczki wymienial ale o to ze swieta w gronie rodziny zawsze odwiedzi corka z wnukami - dzieci kochaja bez interesownie

Gość nie umiem budowac
Ja nie zaluje. MImo ze duzo sie zdarzylo odkad mam dziecko. Co prawda pieluchy, nieprzespane noce, to mija.. szybciej niz sie wydaje. Ale sytuacja w zyciu mi sie zmienila.. i nie jest ciekawie. Ale za to mam najwspanialsza istotke pod sloncem, ktora usmiechem, przytuleniem wynagradza wszystko.

Gość mamcia_m
Nie żałuję. To prawda,że nie zawsze jest różowo,ale dzieci dostarczają mnóstwo pozytywnych uczuć, których ktoś kto nie posiada potomstwa nigdy nie odczuje. poczynając np. od kopnieć w brzuchu mamy :)

Gość Kachna 1209
dziecko uśmiechem wszystko wynagrodzi, a te osoby które załują ze mają dzieci są zwykłymi samolubami nie potrafiącymi się poswiecic dla drugiej osoby , krytyka ponizej zera

Gość nie umiem budowac
Nie nam oceniac ludzi ktorzy nie chce dzieci, czy ich zaluja.. ich sprawa. Jednak czasami zastanawialabym sie nad wypowiadanymi slowami bo los bywa czasami okrutny..

Gość dasdasdasdasdsad
oczywiście, ze nie żałuję.... chociaz nie bylo latwo....ale teraz jak podchodzi do mnie moja mala corka 2 lata i mowi "mama kocham cie" albo mamusiu jestes cudowna i mnie przytula -to wtedy nic innego sie nie liczy!

Gość niemammanie
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. i tyle, ja nie mam dzieci i nie chce mieć. i to jest moja dojrzała decyzja, jeżeli może kiedys BEDE PEWNA-BEDE GOTOWA to okej. do takich decyzji zawsze tzreba dojrzeć.

Gość dasdasdasdasdsad
niemammanie-oczywiscie ze tak- to tylko i wylacznie Twoja decyzja i nikt nie powinien sie wtrącać!

Gość w ktoym miesiacy ciazy
ale jest tez druga strona medalu czy te dzieci chcialy sie urodzic? jesli sa ladne, pewne siebie to pewnie tak jesli beda pasztetami ktorych nikt nie zechce to pewnie zaluja

Gość konska mucha
dokladnie niemammanie - do takiej decyzji trzeba dojrzec. nie potrzebnie na mnie wtedy naskoczylas. polowa tutaj co zaluja nie podjely dojzalej decyzji i zacxhowuja sie nieodpowiedzialnie robiac dzieci myslaly tylko o tych pierwszych 2 latach jaki bejbol slodki a potem zaluja NEODPOWIEDZIALNE !

Gość nie umiem budowac
Zgadzam sie z powyzszymi!!! Oczywiscie ze tak. Jesli ktos nie ma to nie zaluje- bo niby czego ma zalwoac, skoro nie wie jak to jest miec dzieci. I macie razje- decyzja za czyjes zycie jest odpowiedzialnoscia najwieksza. Jednak do mam ktore zaluja- zastanowcie sie, pomyslcie o ludziach, dzieciach chorych, i zacznijcie doceniac to co macie.

Gość w ktoym miesiacy ciazy
po za tym mamuski dalyscie nie tylko zycie ale tez i smierc