Lany 0 Napisano 2 Styczeń Dnia 28.12.2012 o 12:18, Gość Lupus Sum napisał: Czy bijecie dzieci? Jeśli tak, to jaką to ma formę (klaps w pupę, bicie kapciem, paskiem itp.)? Czy sami byliście bici, za co, w jaki sposób i jak to na Was wpłynęło? Nie jestem zwolennikiem bicia dzieci, wręcz przeciwnie. Ztwierdzam po własnym doświadczeniu że to łamie psychikę i powoduję seksualne zaburzenia. Ja dostwałem regularnie w skóre. W przeczkolu mogę powiedzieć że byłem bitym, dwa, trzy razy w tygodniu, i to nie byly jakieś klapsy, a cienkim ostrym mamy paskiem. Kończyło się jak już nie miałem głosu, nawet do stękania. Po laniu było cichutko. W podstawówce aż do pierwszej liceum, do 16 lat, po dwa trzy razy w miesiącu, nie licząc że mogłem dostać po kilka razy, bo mama usłyszała że jeszcze beczę po laniu, bo na drugi dzień twierdziła że nie jestem wystarczająco pokornym i za mało dostałem. Jak miałem 8 lat, to przyniosła do domu dyscypline, a kiedy byłem w gimnazium, jak uważała moje przewinienia poważne, to kablem dostawałem. Jeśli ktoś chcę podrobniej podzielić się doświatczeniami, zapraszam na mail : calice_page@yahoo.fr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stokrotka30 53 Napisano wtorek o 15:49 Dnia 28.12.2012 o 12:24, Gość Immers napisał: To zły sposób wychowania i słabo pomaga.. A jeśli pomaga to wtedy dziecko zaczyna sie bac rodziców... A to zle kiedy odczuwa strach. Sama byłam bita i wiem co to znaczy... Zostaje w pamieci... kazde uderzenie sie pamieta. Za to teraz nienawidze rodzicow. To jest najgorszy sposób jaki rodzice wybierają w wychowaniu dziecka... Tak,to zły sposób ale megaa pomaga. Mój syn zawsze wszystko robił na przekór, śmiał się nam w twarz ale gdy dostał klapsy od Taty odrazu przystopował i nigdy więcej nie odważył się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach