Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megannn123456

odchudzanie dzieci

Polecane posty

Gość Plincia :D :D
Ty się autorko dobrze czujesz?? Waga Twojej córki jest między 50 a 75 centylem. Wzrost na 25. Więc nie jest chyba jakos straszliwie gruba??

Gość Więc proponuje tak
ona niedługo zacznie dojrzewać więc ma kobiece kształty. Dziewczynki mogą mieć trochę tłuszczyku na biodrach udach i pupie. A znajomym karz spierdzielac albo że śmiechem odpowiedz że przynajmniej widać że ma w domu co jeść:)

Gość megannn123456
... dzięki za rady, i za "zjechanie" mnie też :) Ale same bys cie wiedziały jak się człowiek czuje jak by wam ktoś tak mówił np.: matka koleżanki jest pielęgniarką w ośrodku i jak moja córka była mniejsza to co wizyta u tej koleżanki to jej matka z tekstem do mnie i to za każdym razem "ale ona gruba" no i kiedyś nie wytrzymałam i tak babę opierdzieliłam z góry na dół że się zamkła i już tak więcej nie mówi a ta koleżanka chyba z pół roku miała mi to za złe bo widziałam po zachowaniu.

jakoś nie widzę, żeby te dzieci należało odchudzać - wiosenna Twoja córka w ogóle wydaje mi się, że ma wszystko z proporcjami w porządku... zmienić nawyki żywieniowe zawsze warto, ale dzieci tez potrzebują węglowodanów i dobrych tłuszczów!

Gość ohh Karolina
messol ale bzdury piszesz. Nie podajesz wprawdzie ile Twoj syn ma lat ale podajesz wage i wzrost i z wypowiedzi wywnioskować można, że uważasz że wygląda ok. Mój syn, który 2 grudnia skończył 10 lat ma 145 cm wzrostu (tylko o 1 cm niższy od Twojego) i jest to 75 centyl. I waży 45 kg i również jest to 75 centyl. A więc idealana waga co do wzrostu. Więc Twój syn mający 146 cm i ważący 31 kg napewno wygląda chudo.

ex debil moja Miska ma nadmierna elastycznosc stawów i jak to stwierdzili lekarze musi być "filigranowa" żeby nie mieć później duzych problemów z poruszaniem sie i wykonywaniem najprostszych czynności. Sama sobie jej "odchudzania" nie wymyśliłam. Wiadomo ze i tłuszcze są ważne ale wszystko z umiarem musi dostawać. Tak jak napisalam zdrowe odzywianie ale bez wpadania w przesadę.

Gość o qrde::((((((((
wiosenna ty z dziećmi za dużo po lekarzach chodzisz i wyszukujesz im nowe choroby ...........

Moze ale to akurat ma juz zdiagnozowane od dłuższego czasu i to widać po niej. No nie ważne bo nie w tym rzecz. Tylko chodzi o to ze akurat w jej przypadku musi byc dobra waga bo inaczej cała rehabilitacja i ciężka praca jej i innych ludzi pójdzie na marne. A jak na razie robi niesamowite postępy!

ja to bym sobie chetnie poczytala topik jak podnies wage u skrajnych niejadkow, no ale co do odchudzania to mysle ze priorytetowo trzeba stawac na ruch i aktywnosc fizyczną,dużą aktywnosc i energicznosc. Nie ma siedzenia przed tv i wcinania,podjadania, nie ma jezady samochodem tylko nozki,nozki pracują, w domu tak samo wysilek fizyczny trzeba praktykowac.Oczywiscie calkowicie wyeliminowac slodycze i tluste potrawy,ciezkostrawne,sone, przyprawiane Male wojsko nie jest zle :)

Gość HalinaDurszczyńska
Na temat odchudzania dzieci czyli problemów z ich otyłością możesz poczytać tutaj http://jasmed.pl/oferta/odchudzanie-dzieci/ jeśli uważasz że Twoje dziecko nie prawidłowo się odżywia to może powinnaś odwiedzić z nim dietetyka.