Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opalinka

Ktoś tak pracował?

Polecane posty

Gość Opalinka

Witam. Znalazłam następujące ogłoszenie, którego treść zamieszczę poniżej. Proszę o wypowiedzi osób, które w ten sposób zarabiały i czy to się opłaca. "Dam prace bardzo dobrze płatną, polegającą na obsłudze e- maili tj. wysyłanie/odbieranie/odpisywanie/. Praca w pełnym lub nie pełnym wymiarze a także jako dodatkowy dorobek ,dzienne zarobki nawet do 150 zł przy minimalnym wysiłku ok 2 h przed komputerem. Wystarczy że bedziesz mieć stały dostep do internetu, komputer, i potrafisz odczytać/napisać e-maila. Praca w pełnym lub nie pełnym wymiarze , sam/sama decydujesz ile pracujesz. Darmowe przeszkolenie on-line, trwające około godziny. Praca dla osób od 18 roku zycia, mile widziani studenci ale inne osoby z dużą ilością czasu również".

Gość Opalinka
Dlaczego tak sądzisz?

Ma wszystkie typowe cechy fałszywego ogłoszenia o pracę. Zastanów się logicznie. Ile firm może potrzebować pracowników, którzy tylko i wyłącznie odpisują na maile? I to jeszcze dużych ilości tych pracowników? Po drugie, niby z jakiego powodu mieliby płacić 150zł za 2 h dziennie? Każdy stara się zapłacić jak najmniej. Ja po postu nie rozumiem, jak może ktokolwiek być tak głupi, aby się na to nabrać.

Gość Opalinka
Oczywiście oferta brzmi podejrzanie dobrze :) dlatego pytam czy ktos już robił coś takiego.

Gość Opalinka
podbijam!

Gość kreceglupakreceglupa
a ile trzeba zapłacić za to szkolenie? moja znajoma miał coś podobnego ale za czasów jeszcze listów. praca polegała na adresowaniu kopert. jak zapłaciła za "szkolenie " okazało się że ma adresować koperty do ludzi którzy zapłacą za "szkolenie" czyli typowa piramida.

Gość _Stalowa_Magnolia_
W czasie wizyty u dentysty dzwoni komórka pacjentki, która nie może rozmawiać. Kobitka bezradna. Dentysta w końcu się zlitował. Bierze komórkę: - Halo... Kto mówi? - Jak to, kto mówi?! MĄŻ! - Aaaa... Mąż... OK., zaraz kończymy.... Żona tylko wypluje i natychmiast oddzwoni.

Gość Opalinka
PRZESZKOLENIE JEST DARMOWE - tak napisane jest w ogłoszeniu. Zaś do pozostałych: Jakbym była głupia, to bym od razu odpisała na to ogłoszenie, ale pytam innych, zwłaszcza mam na myśli tych, którzy próbowali czegoś takiego, bo to że jest to podejrzane, to i ja wiem, wielka mi filozofia. Chcę dowiedzieć się jednak od kogoś kto pracował w ten sposób. Moja dawna koleżanka wykonywała taką pracę, z tym że różnica taka, że robiła to w firmie, ale dokładnie to samo. Nie mam z nią kontaktu i nie moge zapytać jakie miała zarobki, szkoda.

Gość Opalinka
Podbijam!

Gość Opalinka
podbijam