Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Więc proponuje tak

Imiona 2013

Polecane posty

Gość gość
IGUNIA :)

Gość gość
-moja jest Kinga,naprawdę do niej pasuje,bo waleczna cholera z niej jest :-)

Gość gość
zdecydowanie najładniejsze dla chłopca to Tymoteusz, a dla dziewczynki Kornelia.

Gość gość
Jestem w 34 tygodniu- córeczka Kaja Jak będziemy miec chłopca kiedyś to samy Antoś.

Gość Łooo Esssu ale mata problemy
Podejrzewam, że będzie wysyp Aurelii, Auror, Anielek (Anieli), Mań (Mariann), Fabianów, Aronów, Adasiów (Adamów) - tyle z tych względnie normalnych. No i standardowo Nadii, Nikolek, Oliwek i reszty patologii.

Gość gość
Nasza córeczka będzie miała na imię Olga .... chyba, że po porodzie okaże się, że jest Olgierdem ;) Mnie się podoba imię męskie Aleksy

A mnie śmieszą te wszystkie stwierdzenia że Jakub to za popularne, Nadia za brzydkie, a Blanka za modne... o patologicznych porównaniach już nie wspomnę... Upodobania są rzeczą gustu a o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje. Jeden lubi kotlety inny pierogi :-) Nie ma to nic wspólnego z patologią. Wielu ludziom wydaje sie że tylko dlatego że dali dziecku na imię Korfanty znaleźli się w jakiejś lepszej kategorii społecznej :-) A może dali tak na imię bo chcieli sie w niej znaleźć :-) Udowadniane że nie jest się patologią jest równie patologiczne. Ja dałam synkowi na imię Jakub bo mój mąż ma tak na drugie. A u nas w rodzinie lubimy tak sobie wymieniać pierwsze z drugimi w kolejnych pokoleniach :-) tacy już jesteśmy... Każdy ma jakąś historię i jakieś powody. Nie nam je oceniać i je krytykować.

Gość gość
Umnie ma być za dwa tygodnie dziewczynka Iga.

Gość gość
ja mam dwulatke kornelie i 7 tygodniowa kasjane

Gość gość
a u mnie jest Cezary Czarek Czarus nie spotkalam jeszcze nigdzie drugiego takiego a imie jest stare i znane.

Gość gość
Paulinka33 zgadzam się z Tobą,ja dopiero na kafeterii dowiedziałam się,że jestem patologią śmieszni są ludzie nazywając tak kogoś,o kim nic nie wiedzą,moja córka ma Nikoleta jest już pełnoletnia,imiona dla dzieci upatrzyłam sobie jakieś 25 lat temu,więc nie ma mowy o modzie itp.

Gość gość
ja mam córkę Helenę. i boli mnie, kiedy ktoś krytykuje ten wybór - z dziwną miną stwierdzając, że "ale czemu takie...staroświeckie..." nie krytykujcie zawczasu... byłam w 9 miesiącu ciąży, kiedy w szpitalu umierał mój tata. chyba miał jakiś sentyment do tego imienia, bo powiedział mi podczas naszej rozmowy na temat mojego malucha, że gdyby miał jeszcze mieć córkę, to chciałby Helenę. zmarł w dzień moich urodzin, chwilę przed tym jak zdążyłam urodzić swoją córkę. z Olgi/Małgosi na porodówce wiedziałam, że urodziłam Helenkę. myślę, że gdyby dożył ucieszyłby się z takiej wnuczki.

Gość gość
a u mnie Cezary Czarek Czarus. Swietne imie nie spotkalam jeszcze dziecka o tym imieniu.

Gość gość
a u mnie Cezary Czarek Czarus. Swietne imie nie spotkalam jeszcze dziecka o tym imieniu.

Każdy wybór imienia wiąże się z jakimiś przemyśleniami, historią, wspomnieniem. Dla rodziców wybór imienia to sprawa wyjątkowa. Nie wolno tego krytykować. Na tym świecie jest wystarczająco miejsca dla Kubusiów, Nikoli, Blanek i małych Helenek :-) Ten język zawiści jest okrutny i całkowicie niepotrzebny,

Gość gość
czarek to chyba najbardziej pedalskie imie zaraz obok Gabrysia

Gość gość
tylko nie wiem co komu z tego ,że obraża innych ludzi,ja mam słabość do imion Biblijnych,mój syn ma Żydowskie imię i co z tego? ja mam takie zwyczajne a jest pochodzenia Greckiego,ale nikt nie powie,że to udziwnione

Gość gość
ale Blanka? co to za imię w ogóle??

Gość gość
mi się podobają (szukam imion łatwo wymawialnych w różnych językach bo mieszkam w UK ale może kiedyś wrócimy do PL): Magda Ines Anna Silene Lucy Olga Liliana Jakub Maksymilian Filip Aleksander Adam Tomasz

Gość gość
imiona ok.-dla mnie poza Ines i Silene

Gość gość
aha i Jeremi i Tymon, i Antoni, :)

Gość gość
i Teodor ;)

Gość gość
niestety jakas bardzo inteligentna osoba stwierdzila ze czarek to imie pedalskie. Kafeteria to grono osob uposledzonychy psychicznie. Ja nie chce do tego grona nalezec wiec daruje sobie ta strone. Nie mowiac juz u obrazaniu osob homoseksualnych. Nazywajcie dzieci kuba lena jasiek julka filip i oliwia napewno nie bedzie pedalskie....

Gość gość
Nela , Aleksander

Gość gość
Moja córcia będzie Olga lub Eliza

Gość gość
Nazywajcie dzieci kuba lena jasiek julka filip i oliwia napewno nie bedzie pedalskie.... a co masz tych imion?

Gość gość
Dla chłopca mój typ to zdecydowanie Tymoteusz!

Gość gość
Kornelia lub Karolinka, a dla synka Igor

Gość gość
Wy mnie tu nie straszcie, że będzie wysyp Adamów.. Mam Adasia i nie chcę by ich było dużo :(

Gość gość
Tymoteusz też mi się podoba