Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjrtdihjfn

Dlaczego tak bardzo nie chcecie aborcji w przypadku ''wpadki'' ?

Polecane posty

Gość gjrtdihjfn

co jest w tym złego? lepiej łazic za ''sprawcą'' niewiadomo ile, robic z siebie idiotke, prosic o łaske a i tak predzej czy pozniej znajdzie sobie inną ... inne wyjscie to zostanie samotną matką, ale potem nie placzcie ze wiekszosc facetow was nie chce. Cos za cos...

Gość wredniucha01
a skąd wiesz, ze nie chcemy?

mamy swoje zasady i nalezy je uszanowac, seks jest dla doroslych i odpowiedzialnych ludzi, ktorzy jesli nei chca dzieci powinni dbac o zabezpieczenie

O ile mi wiadomo w seksie uczestniczą standardowo 2 osoby - zatem jeśli owa para nie chce mieć dzieci to powinna dbać o zabezpieczenia odpowiednie, a nie że "jakoś to będzie" tacy co odchodzą od dziewczyny bo zaszła i jeszcze ją obwiniają to skurwiele. Ja bym tak nigdy nie zrobił. Lepiej zapobiegać niż leczyć, czyż nie ?

Gość 7686
Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny na tym polega bycie dorosłym i dojrzałym a seks jest dla dorosłych ludzi.

Gość korba na bis
...dlaczego? bo nie zabija się człowieka w imię czyjejś głupoty

Gość TTV
Płód to nie człowiek

Gość korba na bis
jak się ktoś pieprzy bez zabezpieczeń też nie człowiek tylko debil

Gość korba na bis
dobry demot fiku :-)

Gość dokładnie tak
19:39 [zgłoś do usunięcia]TTV Płód to nie człowiek x Łatwiej się zabezpieczyć tępaku ;)

Tak szczerze to jest mi wszystko jedno czy ktoś usuwa ciążę z wpadki czy nie. Jej wybór. Ja nie popieram, ale co mi do tego :)

Gość TTV
Nie ma zabezpieczeń skutecznych w 100procentach

a mnie rusza głupota ludzka, wolałabym żyć w lepszym świecie, gdzie przynajmniej zło nie jest nazywane dobrem

Gość dokładnie tak
No w 100 % nie ale czy nie warto się twoim zdaniem zabezpieczać z tego powodu ?

bo nawet abstrahując od moralnej kwestii czy to człowiek to przynajmniej będzie nauczka dla co niektórych ;)

Gość Wujuifd
Właśnie "jej" decyzja. A ja się pytam gdzie są prawa ojców tych dzieci? Dlaczego tylko kobiety mają decydować o życiu ich wspólnego dziecka? Moim zdaniem jeśli mężczyźni - ojcu dziecka odbiera się PRAWO do decydowania i życiu jego dziecka to w razie rozstania OBOWIĄZEK płacenia alimentów powinien być zniesiony a sam fundusz alimentacyjny zlikwidowany.

moim zdaniem ojciec powinien miec prawo zaprotestowac przeciwko aborcji (w krajach gdzie jest ona legalna) bo to jak juz decyzja obojga rodizców a nei kaprysu matki

Wujuifd - właśnie:D w razie wpadki ojciec mógłby kazać to zabić żeby za to nie płacić:D ma takie same prawa jak matka

Gość ilouluilui
Dlaczego tak bardzo nie chcecie aborcji w przypadku ''wpadki'' ? Chcemy, chcemy. Każdy normalny człowiek chce. Tyle że na tym forum są działacze kościoła i stąd trochę oderwanych od życia opinii. Próbują nawet wmawiać ludziom że lepiej jest urodzić i porzucić niż usunąć zarodek. :D

najazd na katolików ni stąd ni zowąd to już uroda forum :D przecież wiesz dobrz, że nie chodzi o wyznanie

Gość korba na bis
uwielbiam słowo zarodek... a od kiedy czlowiek?

Gość bo brzydzimy się
przemocą

Gość korba na bis
mi kiedyś też zwisały kwestie aborcji, do pewnych wartości i postaw się dorasta, niektórzy stąd jeszcze tego nie zrobili

Gość Wujuifd
whedif "Wujuifd - właśnie w razie wpadki ojciec mógłby kazać to zabić żeby za to nie płacić ma takie same prawa jak matka" Kazać to złe słowo nawet bardzo złe chodzi tylko o to by nie zapominać, że to dziecko nie ma tylko matki ale również i ojca. Myślę, że taki bat nad kobietami w postaci realnej możliwości samotnego macierzyństwa bez alimentów od faceta sprawiło by choćby w najmniejszym stopniu, że kobiety zastanowiły by się trochę bardziej nad tym z kim uprawiają seks. A samo przeprowadzenie aborcji czy też nie powinno być zgodne ze zdaniem nie tylko matki dziecka ale i biologicznego ojca dziecka.