Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysiowa mamusia

ile zarabia nauczyciel?

Polecane posty

Gość krzysiowa mamusia

takie szybkie pytanie, wiem ze nie ten dzial ale moze któraś wie mam koleżankę, jest nauczycielką, pracuje w 2 szkołach, łacznie ma 40 godzin w tygodniu. Ile moze zarabiać? Jest nauczycielem mianowanym, pracuje w jednej wiejskiej szkółce a drugiej w małym miasteczku. Pytam bo dość mam jej narzekania że ledwo wiążą z mężem koniec z końcem...;/

Gość paolaola12
ok 2700-3000 brutto

Gość iojhuihgyufgtygbhu
przy 18 w miescie ma 2550 brutto a wiejska szkolda do dodatli wiejskie wiec wiecej mysle ze z 5000 ma lekko przy 40h

ja jako stażystka zarabiałam 1300 ale nie miałam całego etatu. Obstawiam, ze łącznie zarabia koło 5000

Gość kofooiori
ok. 2000 zl

Gość widzisz i nie grzmisz:>
Uczę j.ang. jestem nauczycielem kontraktowym mam 25 godzin w szkole podstawowej i gimnazjum, łącznie ze wszystkimi dodatkami( mieszkaniówka, dod.wiejski, wychowawczy) na rękę mam ok 2.5 tys, dodatkowo prowadzę ang. w przedszkolu, gdzie mam 5 godzin tyg i dostaje za nie 370 zł. Wszystko zależy od tego jaki stopień awansu ma twoja koleżanka, bo wiadomo że n-el dyplomowany ma o wiele więcej.

Gość a czemu słodycze nie
na rękę niecałe 4 tys. O ile nie ma pożyczek i faktycznie ma 40 godzin, bo może być tak, że w jednej nie ma całego etatu, tylko mniej godzin. W małych szkołach i biednych gminach nie dają specjalnych dodatków, bo nie ma na to kasy.

Gość wwerwerewrwe
w kazdym miescie jest inaczej. W Poznaniu etat to 1400 zł.... jest coą takiego jak o\dodatek motywacjyny - u nas 50 zł, w Warszawie np. 450....

dokładnie motywacyjne w małych, biednych gminach są bardzo małe i nie dostaje ich każdy, nie ma dodatków mieszkaniowych czy dodatków za dojazdy do pracy. Są tylko to określone w KN jako obowiązkowe, np. za wysługę lat. Żaden nauczyciel nie pracowałby w Warszawie za podstawową pensję, bo nie starczyłoby mu na czynsz. W mojej gminie, gdzie planuje się zamknąć 2 szkoły dodatków praktycznie nie ma żadnych. Natomiast jeśli koleżanka autorki ma faktycznie 2 etaty to nie powinna narzekać jeśli mąż także pracuje. Pewnie jest to osoba, która generalnie lubi narzekać i tyle. Tak się zdarza wśród nauczycieli, fryzjerów, sklepowych, lekarzy, krawców ...:)

Gość bozeeee
cóż za głupie pytanie:) nauczyciele w pl zarabiają tyle samo--tak jest zapisane w karcie nauczyciela, oczywiście w zależności od stopnia awansu, różnice są w dodatkach---motywacyjnym, za wychowawstwo. poza tym nauczyciel nie może pracować 40 h dydaktycznych--chyba, że szkoła pracuje na 3 zmiany do 20 wieczorem:)

Gość krzysiowa mamusia
czyli w kazdym razie kurcze nie mało...;/ A non stop!!! jęczy że nie ma pieniedzy:(

Gość vfvfvbdfbdb
krzysiowa mamusia, bo może nie ma. Poczytaj wypowiedź wyżej :)

Gość bozeeee
poza tym my nauczyciele zarabiamy bardzo dobrze:) i jesteśmy zadowoleni:):) ucząc wasze dzieci

Gość znak zapytania 123
idioci. Moja mama jest nauczycielem dyplomowanym. Ma cały etat plus ok 10 nadliczbówek. Zarabia 3500zł BRUTTO !!! ale w to wlicza się wiele rzeczy: motywacyjne, stażowe, lata pracy itp.

Gość Kellin
"A non stop!!! jęczy że nie ma pieniedzy" jak każdy nauczyciel, górnik czy kolejarz. banda nierobów, którzy tylko narzekać i strajkować potrafią.

Moja mama w klasach 1-3 miejscowość Siedlce 80 000 mieszkańców Województwo Mazowieckie-Szkoła z odzdziałami dla dzieci niepełnosprawnych,Nauczyciel dyplomowany po 16 latach pracy ma 2600 przy pracy 5 godzin lekcyjnych dziennie.

Gość bozeeee
nadliczbówka dyplomowanego to 33 zł na rękę,, czyli dyplomowany z 10 nadliczbówkami w tygodniu ma ok 3700 zł miesięcznej pensji,,,

Kellin - na nauczycieli wszyscy wieszają psy (swoją drogą ciekawe, czy ktoś chciałby się zamienić), ale jeśli również o górnikach piszesz, że są bandą nierobów, to chyba nie powinnaś się wypowiadać. Wiesz jak to jest zjeżdżać codziennie pod ziemię? Na pewno nie.

2600 do ręki oczywiście. Często łapie zastepstawa i wtedy siedzi od 8-16.10 w szkole. dorabia sobie wtedy jakieś 3-4 stówki miesięcznie oczywiscie w zalezności od liczby zastępstw.

Gość eeeeeeeeeeefff
Moja mama jest nauczycielem dyplomowanym i wcale tak dużo nie zarabia. To media czasem rozsiewają nieprawdziwe informacje o rzekomych podwyżkach i robi się szum. Tak wieszacie psy na nauczycielach, górnikach i kim tylko możecie, ale czy ktoś Wam bronił wybrać dla siebie taki zawód, skoro w Was jest taki super ???

Gość eeeeeeeeeeefff
Moja mama jest nauczycielem dyplomowanym i wcale tak dużo nie zarabia. To media czasem rozsiewają nieprawdziwe informacje o rzekomych podwyżkach i robi się szum. Tak wieszacie psy na nauczycielach, górnikach i kim tylko możecie, ale czy ktoś Wam bronił wybrać dla siebie taki zawód, skoro w Was jest taki super ???

kurcze, a nam za zastępstwa nie płacą!! Rozmawiałam z koleżanką z innej miejscowości i była w szoku jak jej powiedziałam. Jest normalnie księga zastępstw, podpisujemy się w nie, że byłyśmy na zastępstwie, ale nie mamy z tego pieniędzy. Kolejny dowód na to, że w każdej gminie jest inaczej.

Gość bozeeee
zastępstwa nie płatne są NIELEGALNE i są łamaniem prawa w wielu szkołach praktykowanym. Dziwne rzeczy piszecie.

Gość krzysiowa mamusia
z tego co piszecie ma od 2 do 5 tyś więc to na pewno nie mało! Jej mąż pracuje i dobrze zarabia. Głupio mi pocieszać kogoś, kto zarabia więcej ode mnie;/

Gość eeeeeeeeeeefff
krzysiowa mamusia to zacznij też narzekać :)

Ja dobrze wiem, że są nielegalne, ale kto się postawi burmistrzowi? Każdy chce mieć pracę. Krzysiowa mama - nie pocieszaj jej. Z tego co piszesz to kobieta lubi narzekać i nic nie poradzisz.

Gość jasne jak słońce123
mala czarna kawka -> jeśli twoja mama po 16 latach pracy przy 5h dziennie zarabia 2600 netto, to stwierdzam że zarabia dużo! Po 15 latach pracy, po 8-8,5 godz. dziennie zarabiam 1700zł jako nie nauczyciel! nauczyciele wiecznie płaczą że zarabiają małą :O