Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może w kłopotach:(

ginekolog uk ważne

Polecane posty

jestem krótko w londynie, potrzebuję iść pilnie do ginekologa, jak widzę ceny prywatne to robi mi się słabo czy w ramach bezpłatnej opieki mogę iść do ginekologa, zrobić usg piersi i cytologię? błagam was o pomoc, co muszę zrobić?

bo wyczułąm coś w piersi

musze iść, jesli ktoś coś napisze na temat to z góry dziękuję

To musisz iść najpierw do lekarza GP, a dopiero ten skieruje Cię do specjalisty na te badania co wymieniłaś.Ale musisz być uparta, możesz wcisnąć kit, że Cię bardzo to coś w piersi boli, to tym bardziej musi Cię ten lekarz wysłać.

idz do gp, dostaniesz skierowanie, troche moze poczekasz, okolo 3 miesiecy bo kolejki, no ale jak sciemnisz ze cie boli to ci powinni zrobic od reki. i nie panikuj tak od razu! tym bardziej jak jestes przed okresem... czasem w piersiach pojawiaja sie takie guzki ktore same sie wchlaniaja po kilku tygodniach. wiekszosc dziewczyn takiego czegos doswiadczyla. wiec spokojnie..

Ja miałam guzki które też sama w kąpieli wyczułam, wycięto mi je, na szczęście nie były złośliwe.Ale to było w Polsce, w dodatku jakieś 12 lat temu.

Gość do jestem tu znow
Hmmm...GP da skierowanie po kilku tygodniach, pozniej czekasz...ja niestety na wizyte u ginekologa czekalam 14 miesiecy.

Gość do jestem tu znow
Raczej poszlabym do polskiej przychodni jesli to pilne. W ramach NHS-u tak szybko raczej sie nie uda. Zawsze mozesz sprobowac do Genito-Urinary Medicine - tak klinika zdrowia seksualnego. Z tym ze tam to raczej badaja pod katem chorob przenoszonych droga plciowa i HIV ale cytologie zrobia rowniez.

Gość do jestem tu znow
Zwykle dostawalam sie do ginekologa szybciej, w ciazy to chyba ok. 2 tygodni czekalam, z tym ze mialam termin porodu za pasem. Ale te 14 miesiecy to smiech na sali, pozniej rozmowa z ginekologiem i zadnego badania, sprawdzenia, nic. Wczesniej mialam wizyte, pozniej UsG i miala byc wizyta kontrolna, z tym ze byly duze kolejki i tak wyszlo. USG nie wyszlo idealnie,ale dowiedzialam sie ze nie ma sie czym martwic i koniec.

u nas z takimi sprawami czeka sie okolo 2-3 miesiecy. no chyba ze to cos pilnego to cie zbadaja od reki.

dzięki dziewczyny

nie chcę się nakręcać i poczekam jeszcze chwilę nie wiem czy to ma znaczenie ale jestem w trakcie mega grypy, od 24 przeszłam ciężkie dni, jestem na antybiotykach, jestem bardzo osłabiona, zaczął mi sie okres, czuję takie zgrubienie, jakby opuchnięcie, nie wiem sama co to ale wiem, że to coś nowego, nie wiem czy moja choroba ma z tym cokolwiek wspólnego, pewnie szukam pocieszenia:( dzieki

Ja miałam guzek w piersi . Jak zadzwonisz do GP i powiesz ze wyczulone guzek w piersi dadzą ci wizytę tego samego dnia ( mi analiza przyjść natychmiast ) , lekarz mnie zbadał i dalskieowanie do szpitala , na wizytę w szpitalu czekalam miesiąc , u mnie okazało sie to być wlokniakiem . Dobra rada - nie czytaj nic na ten temat raka piersi w necie . Co o cytologii , przychodnie maja pielęgniarkę która to robi , więc umów ie z nią albo idź do Walk in clinic ( znajdź w Google ) tam trzeba trochę posiedzieć ale będziesz miała cytologii zrobiona tego samego dnia .

do jestem tu znów Gdzie Ty mieszkasz,że tyle czekałaś na to skierowanie, chyba w Londynie? Ja w ten sam dzień co poszłam do mojej GP dostałam listę miejsc gdzie mogę się zgłosić na badanie, musiałam tylko online wybrać sobie najbliższy termin i miejscowość gdzie chcę pojechać na te badania i sama się zarejestrowałam.Wizytę miałam bardzo szybko.

Gość margaterka 35
mam podobną potrzebę, czyli nie jest tak źle, dość szybko można znaleźć lekarza ale ja mam kiepski angielski, co mam zrobić? jak się dogadam z tym lekarzem?

Gość kingamm99
musisz pojsc do gb, ktora da skierowanie nie do ginekologa tylko do specjalnej kliniki, tez to przerabialam, a o cytologie popros bedzie bez problemu, mi przysylaj list co trzy lata musz robic, oczywiscie gdyby sie cos dzialo typu krwawienia itp. to wczesniej, zycz zdrowka...

Gość kingamm99
*co trzy lata ale gdyby wczesniej cos sie dzialo to zajm sie tym odrazu...

Gość kingamm99
Magdaja podzielam nie czytaj nic na necie!!!jak tak zrobilam i wmowilam sobie raka juz z przezutami do pluc- bo pal i pewnie do osci;D

Gość kingamm99
*pal , kosci mialo byc

Gość jestem to znow
do donkapatke - ja to mialam wizyte u ginekologa, ze skierowaniem od GP, nie cytologie. Najpierw GP mnie skierowal do ginekologa, dostalam sie po miesiacu, moze dwoch, ten mnie skierowal na USG i na kontrolna wizyte po USG czekalam tak dlugo. Z tym ze podobno wtedy cos tutaj sie dzialo, jakis niedobor lekarzy. Mieszkam w Walii :)

Kingamm99 , a ja wpadłam przez to w nerwice , tez wmowilam sobie raka , codziennie przez ten miesiąc czekając na USG i biopsje czytałam fora na temat raka piersi , a teraz mam ale nie raka a nerwice której objawów pozbyć sie nie mogę a są cholernie uciążliwe :(

Tez kiedys namacalam sobie jakis guzek,na wizyte w szpitalu i na badanie czekalam miesiac-mieszkam w Londynie.

dzięki za dobre słowa i pomoc:) póki co staram sie nie wpadać w panikę choć to trudne bo jestem tu sama, nie mam kasy, angielski też taki sobie:(, cóż trzeba przez to przejść