Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciccia

Aspimag zamiast asmagu

Polecane posty

Gość Ciccia

32 TC , miałam bardzo bolesne skórcze i pojechałam do szpitala. Lekarz po zbadaniu przepisał mi progesteron i magnez - oba 3 razy dziennie po tebletce. Z recepta udalam się do apteki tam pani dała mi duphaston i aspimag. Przezornie czytam zawsze ulotki pomimo ze ufam lekarzom ze chcą pomoc. Na ulotce aspimagu było napisane ze zabronione kobietom w III trymestrze. Zadzwoniłam do mojej ginkolog, ta przez tel pewnie zrozumiała ze chodzi o asmag i duphaston i potwierdziła żeby tabletki brać. Brałam prze 8 dni 3 razy dziennie poczym poszłam wykupić kolejna receptę, i tu okazało się ze aptekarka za pierwszym razem sprzedała mi ASPIMAG ZAMIAST ASMAGU!!! aspimag to 150 mg kwasy ac

Gość loveohhhlove
nie bierz tego, to nie jest to samo co asmag aspimag zawiera aspiryne w skladzie a jej nie mozna w ciazy!!!!! co za tepa aptekara ci to sprzedala????

Gość miosonna
No to sobie narobilas,nie zastanowila cie ta ulotka?

Gość Ciccia
Kwasu acetylosalicyliwego. Czyli coś jak aspiryna, niedosc ze rozrzedza krew to może spowodować wady płodu i powikłania w czasie porodu. Popedzilam do szpitala zalana łzami. Lekarz który mnie przyjął badał długo ale nie powiedział ze jest wszytko ok. Jak zapytałam co może się stać - odpowiedział ze nie chce mnie straszyć i będziemy musieli obserwować. Nie zatrzymali mnie w szpitalu to mnie trochę pocieszylo ale po jutrze mam znów się zgłosić na badanie bo ten kwas (tak jak aspiryna) mimo ze przestałam brać to pozostaje w organiznmje i lozysku przez ponacld tydzień. Od 2 dni nie śpię ponie jem zamartwiam się co to będzie

Gość miosonna
wspolczuje naprawde bedzie OK napewno, nie martw sie na zapas a do tej lekarki ktora nie slucha co sie do niej gada juz bym nie poszla i w ogole wyjasnila sprawe recepty i pociagnela do odpowiedzialnosci albo farmaceutke albo lekarke, bo to moze ona zle wypisala ci recepte

Gość Ciccia
Moj mąż chce pobić aptekarke ale co mi to da. Nazwy podobne ale jak tak można?!? Człowiek zdaje się na farmaceute bo lekarze często niewyraznie piszą a teraz coś takiego. Czy któraś z was brała aspiryne w 3 trymestrze ? Wiem ze napewno nie w takiej dawce ale muszę być dobrej myśli. Przez tyle mieisecy chuchalam dmuchalam jak z najcenniejszym jajaeczkiem z brzusiem, dlatego z pierwszym skorczem do szpitala pobieglam żeby czasem coś złe nie zrobić , a tu przez durna aptekarke takie nieszczęście

Gość Ciccia
Recepta była wypisana dobrze, (zbieram wszytsko w ciąży, recepty rachunki wszelkie badania) na rachunku nawet jest asmag ale do ręki babsztyl mi dał aspimag ! Teraz wiem ze to aspi - czyli aspiryna i mag - domieszką magnezu ! Ale co mi da madrasc po szkodzie. 150 mg kwasu i tylko 21 mg magnezu. Lekarz mówił o magnezie i progesteronie, zaufalam ze to dobre tabletki bo magnez był, ale te przeciwskazania ... Dlatego do mojej ginekolog dzwonilam żeby się upewnić. On wywnioskowla ze to asmag a ze niewskazane w 3 trymestrze bo może poród spowolnić. Jestem poprostu załamana. Serce mi się kraja jak pomyśle przez nieogarnietego babsztyla w apiece (daj Bóg żeby nie) problemy mogą byc. Taka bezsilnosc :(((

Gość flowersssgarden
Na twoim miejscu poszlabym do tej baby i do jej przelozonych, zagrozila Izba Farmaceutyczna i powiedziala zeby sie modliły zeby dziecku nic nie bylo I domagala sie kasy na cotygodniowe wizyty u gina i na usg zeby na biezaco kontrolowac stan dziecka Zrob to jak najszybciej bo jak cos to bedziesz miala podstawy do dochodzenia kolosalnego odszkodowania!

Gość Ciccia
Moj ty Boże Loveohh.. Dziekuje za link a czy wiesz co to zamkniecie polaczen serca dziecka ?

Gość loveohhhlove
nie wiem niestety:(

Gość loveohhhlove
ale doczytalam ze chodzi o przedwczesne zamknięcie przewodu tętniczego Botalla http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetrwa%C5%82y_przew%C3%B3d_t%C4%99tniczy moze wywolac u dziecka po porodzie nadcicnienie plucne, dusznosc i infekcje plucne :(

Gość Ciccia
Flowersssgarden ja do tej apteki pójdę w zyciu tak tego nie zostawie, wierz mi ja bym ta babe golymi rekami udusila, ale nie teraz, bo to takie nerwy ze nie dam rady. Teraz modlę się żeby wszytsko było dobrze, leże i oszczedzam się jak mogę, nie wiem czy to coś pomoże ale cóż innego pozostało. Odszkodowania nie chce tylko żeby moj synek był zdrowy.

Gość flowersssgarden
Z calego serca Ci tego zycze...sciskam mocno

Gość Ciccia
Dziekuje dziewczyny ... Brak mi słów, co pomyśle to rycze... Nikomu nie można ufać. Do tego to była apteka szpitalna (bo prosto z badania do apteki pognalam) Uważać trzeba na wszystko i wszystkich

Gość Ciccia
Dziekuje dziewczyny ... Brak mi słów, co pomyśle to rycze... Nikomu nie można ufać. Do tego to była apteka szpitalna (bo prosto z badania do apteki pognalam) Uważać trzeba na wszystko i wszystkich

nie ma co panikować, kobietom w ciąży przepisywana jest aspiryna w razie konieczności na rozrzedzenie krwi, więc nie jest to lek absolutnie zakazany w ciąży, tym bardziej nie ma co się denerwować bo to 32TC, a więc wszystkie ważne narządy się ukształtowały, sama bym się bardziej martwiła gdyby to był początek.

Gość Ciccia
Cześć kochane :) Moj synek niedawno skonczl roczek i stawia pierwsze kroki, moj najslodszy anioleczek :))) Rozwija się dobrze i dzięki Bogu te pieprzone tabletki nie wpłynęły na niego. Za to na mnie niestety tak. Poród - istna masakra. powinnam mieć cesarke ale bali się ze się wykrwawie na smierć. Skończyło się porodem "siłami natury" choć sił już po kilkunastu godzinach nie miałam (w sumie 24 godziny) skręt szyjki, brak rozwarcia, porozbebeszali mnie na dole ze do dziś boli... Straciłam b.dużo krwi, transfuzja, ponad 2 tygodnie w szpitalu itp. Sprawę oczywiście oddałam do sądu i własnie niedawno dostałam werdykt : panią farmaceutke oczyscili z zarzutów bo tabletki nie miały wpływu na zagrożenie zycia ...... Nic dodać nic ująć . Banda oszustów każdy siebie kryje nawzajem i nie masz szans na dojście prawdy. Bezsilność "zwykłego zjadacza chleba". Ch.. im w d**ę (przepraszam za słowa ale nic innego mi nie pozostaje jak przeklinać tych oszustów za moje meczarnie). Najważniejsze jednak ze moj synek wyszedł z tego zdrowy i cały, ja dam sobie radę z bolamj ;) Pozdrawiam