Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MyciA :-)

Są jakieś koleżanki w pierwszej ciąży może pogadamy? :-)

Polecane posty

Gość A więc tak:
Ja byłam raz prywatnie u mojej ginekolog i ciągle na kasę. Traktuje mnie tak samo. Zawsze odpowie życzliwie:)

Gość problem z opryszczką
u mnie najdziwniejsze jest to, że zawsze mówiłam, że jeszcze nie chcę miec dzieci ( mimo ze mam juz 29 lat ) i jakiś czas temu sie zastanawiałam czy w ogóle kiedykolwiek bede je chciała mieć. I moja ciąża to chyba Boska interwencja bo zaszłam w ciazę mimo zabezpieczeń, które przeciez rpzez tyle lat były skuteczne.

a więc tak - ja mieszkam w małym mięscie. U mnie za dużo ginekologów nie ma. Raz byłam na kase chorych i tak się zraziłam, że więcej nie mam zamiaru iść.

:-) my hm nie uważaliśmy od dwóch lat bardzo pragnęłam tego dziecka tylko o tym myślałam a jak odpuściłam to szok:-) udało się! A teraz codziennie stres i martwienie się:( Kurcze taka ochota na słodkie mnie teraz naszła że całą CAŁĄ:-) czekoladę zjadłam:-)

ja nie mam zachcianek. Raczej mam brak apetytu. jak tlyko pomyslę o jedzeniu to mi niedobrze.

też tak miałam i myślałam że jakiegoś wirusa złapałam:) nie wiedziałam że to Szkrab:-)

Gość A więc tak:
Ja też na słodkie:) każdy mówił że chyba dziewczynka będzie a ma być słodki chłopak:) U mnie niby nie duże miasto ale ginekologów wiele więc dlatego każdy walczy o pacjenta:) Ale zrobcie usg 3d 4d. naprawdę warto:)

Gość A więc tak:
O ile dobrze pamiętam to chyba między 22 a 26 tc. Bo wtedy dziecko jest na tyle duże że ładnie widać i na tyle małe że dobrze wszystko widać:)

Gość A więc tak:
Na samym początku wydawało mi się że to strata kasy ale naprawdę warto. Cieszę się że się zdecydowaliśmy. Później puszczę mu filmik na którym słychać bicie serca:)

spalam Kurcze:-) teraz już po kąpieli i nie mam już siły teraz grzecznie Leze bo trochę gimnastyki było:( a jakie macie plany na sylwestra?

hej, ja też po raz pierwszy w ciąży -16tc :) Wczoraj miałam robione 4D i wszystko było ładnie widać :) ale też słyszałam ze najlepiej między 20tc iść :)

Gość czarnulka1234567
Mycia ja jestem w pierwszej ciąży i tez mam 22 lata :) w czwartek 3 stycznia mam usg na przeziernosc i juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc malenstwo :D

Gość przyszłamama90
hej :) ja też jestem w pierwszej ciąży i mam 22 lata :) teraz jest już 13 tydzien.... 3.01 mam usg i juz nie mogę sie doczekać zeby zobaczyć maleństwo!! co do bóli podbrzusza to ja już sie przywyczaiłam, macica sie rozciąga... a tez z poczatku schizowałam za każdym razem że poronie itd ;/ do tego mam bóle prawego jajnika... na pierwszym usg które miałam w 7 tygodniu okazało się że mam cysty i to przez nie... ogólnie jak znosicie początki?? bo ja tragicznie, kilka razy wylądowałam juz w szpitalu na kroplówkach, muszę brac tabletki antywymiotne bo bez nich to czasami nawet nie mam siły wstać do łazienki. pozdrawiam

Gość kaya1986k
hej jestem w 25 tygodniu. to bedzie chlopczyk. moj maz jest z Indii z Panjab jeslli ktos by byl zainteresowany . dziecko najprawdopodobniej bedzie nosilo imie Arjan. takie wyszukalam w necie. chodzilo o to zeby by lo imie nie bylo angielskie i zeby wystepowalo w hinduskim przystepne dla jego rodziny .. nawet myslelismy nad imieniem Kamil bo i w jego jezyku by bylo ale mi jakos nie specjalnie pasuje :) Mieszkamy w Anglii. na poczatku ciazy mialam bole.. w maju poronilam... ogolnie w moim zyciu bywalam niezla panikara wiec obawiam sie przy porodzie ze urzadze niezly jazz :D ale jakos nie mam fobii:D nie wiem co wiecej piszcie

witam nowe koleżanki:-) Ja mam wizytę 2.01 Kurcze nie mogę się załatwić i w brzuchu mnie kluje to chyba przez ta czekoladę:(

Hej, moge sie przyłączyć? Mam 21 lat i jestem w 30 tygodniu już...będzie dziewczynka :)

Gość przyszłamama90
hej.... o ja tez bym wiele dala za 30 :D Mycia ja też mam czasami problem z załatwieniem, straszne zaparcia, aż się z bólu na podlodze zwijam ;/ Kaya1986k oo ja tez mieszkam w Anglii, z poczatku się bałam o opieke tutaj bo wiele rzeczy sie naczytałam na necie, kobietki pisały że traciły ciąże, ze nikt sie nimi nie interesował, położne okropne, że ponoć do 3 czy tam 4 miesiąca GP nie interesuje sie ciążą itd ale ja tam sobie chwale :) leżałam już 2 razy tutaj w szpitalu, a to przeciez wczesna ciąża i miałam super opieke, a w nocy pielęgniarki to do mnie co godzine zaglądały czy wszystko dobrze.... a ty jakie masz odczucia? z jakiego rejonu jestes?