Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza158

nacinanie zarodka przed transferem

Polecane posty

hej!jestem pacjentką przychodni novum,ostatnio słyszałam o dodatkowej możliwości po kilku nieudanych próbach IVF -nacinanie osłonki zarodka przed transferem. czy ktoś może maił styczność z tematem?coś ryzyku dla zarodka?czy też ciąży mnogiej ,po nacięciu?

Gość mam dziecko dzięki IVF
ja miałam nacinany zarodek - przy pierwszym podejściu. Zwiększa to możliwość jego zagnieżdżenia o dodatkowe 5% - tak przynajmniej mówili w naszej klinice. Nam się udało 1 podejście. Nie wiem czy dzięki temu czy też nie. Dla zarodka ryzyka nie ma (osłonka i tak pęknąć musi).

Gość MATuRy
ZADANIE NA MATURĘ PISEMNĄ Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO: Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie. Zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz się jako XYZ.