Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadzia spod 39

przygotowania do ciazy- jak to bylo u was?

Polecane posty

Gość jadzia spod 39

hej dziewczyny. niebawem zaczynamy starania o dzidziusia. chcialabym dowiedziec sie, jak wygladaly u was przygotowania do zajscia w ciaze? na razie biore jeszcze tabletki yasmienelle i mam pco. gdy nie biore zadnych lekow nie dostaje prawie okresu albo mam bardzo dlugie cykle i nie wiem, czy wtedy lekarz zapisuje jakies leki na to, zeby szybciej zajsc w ciaze, czy w razie potrzeby dostac okres? mam na mysli luteine albo duphaston. czy wy jak szlyscie do lekarza to informowalyscie go o tym, ze chcecie zajsc w ciaze i on wtedy radzil co i jak? niebawem bede musiala wybrac sie do lekarza tylko musze jeszcze zrobic pewne badania, ktore akurat nie sa zwiazane z ciaza i pojecia nie mam jak to rozegrac. boje sie tez o moj okres lub ta ciaze, bo jak nic nie biore, to w pewnym momencie nie wiem, czy to juz ciaza, czy raczej hormony:/ niedlugo koncze 22 lata i tez nie wiem ile zajma nam starania o dziecko, bo niezbyt fajne mam to pco:/ doradzcie prosze, co i jak:)

Poszłam do ginka powiedziałam ze chcę odstawić tabletki bo chcemy postarać się o dziecko. Babka mnie zbadała, kazała odczekać 2/3 miesiące aż okres wróci do normy. Brać kwas foliowy i wpaść jak będę podejrzewać ciążę.